preload
Keuken

Pimp je keuken

Ben je helemaal uitgekeken op jouw keuken? Voordat je een nieuwe aanschaft: denk ook eens aan een frisse opknapbeurt voor jouw keuken. Je kunt de sfeer en uitstraling al heel erg veranderen door een paar onderdelen van de keuken aan te pakken. Zélfs met een beperkt budget.

Een opknapbeurt begint bij keuzes maken

Niet alleen de stijl en de kleur, maar ook de accessoires in en om de keuken bepalen de sfeer van deze ruimte in huis. Denk aan de handgrepen, het werkblad, wand- en vloertegels en apparatuur. Er zijn gelukkig heel veel mogelijkheden om met weinig budget je keuken te vernieuwen.

Kastdeuren vervangen of schilderen

Voor veel mensen is de eerste stap naar het opknappen van een keuken het vervangen van de kastdeurtjes. Toch is dit vaak minder makkelijk dan je denkt. Elke keukenleverancier gebruikt namelijk andere afmetingen. Je kunt dus niet zomaar een deurtje uitkiezen en bestellen. Mocht je deze stap serieus overwegen, dan kun je het beste informatie inwinnen bij de winkel waar de keuken vandaan komt. 

Je kunt de frontjes van je kast ook een nieuw uiterlijk geven door ze in een frisse nieuwe kleur te schilderen. Houten kastjes kun je gewoon ontvetten, schuren, een laagje grondverf geven en dan in één of twee lagen lakken in elke gewenste kleur. Relatief weinig werk met een groots resultaat. Veel kasten zijn gemaakt van melamine en dat vraagt een iets andere aanpak: ontvetten, afplakken, een laag primer, laten drogen, schuren, eerste laklaag aanbrengen, laten drogen, tweede laklaag.

Kastdeur schilderen

Aanpassingen keukenonderdelen

Vind jij de kleur van jouw keuken nog prima? Dan kun je ook voor een nieuwe look zorgen door het werkblad te vervangen. Dit is meestal wel een iets meer kostbare aanpassing. 

Een iets goedkopere aanpassing in de keuken is het vervangen van bijvoorbeeld de kraan of handgrepen. Voordeel is dat je dit als je een beetje handig bent zelf gemakkelijk kunt doen. Je kunt ook eens nadenken over nieuwe apparatuur. Het enige nadeel hiervan is dat dat alleen gaat passen als de inbouwmaten kloppen. Dat wordt dus even goed opmeten!

Nieuwe wand- of vloertegels

Een ietwat ingrijpender en duurdere manier om je keuken te pimpen is het tegelwerk veranderen. Met de juiste tegel krijgt je keuken in één oogopslag een andere look en feel. Welke tegel het meeste effect heeft hangt af van de grootte, de kleur en de stijl van jouw keuken.

WandtegelsWandtegel
Wandtegels zijn er in alle soorten maten, kleuren, patronen én prijsklassen. Er zit er altijd wel één bij die aansluit bij jouw wensen. Heb je een kleurrijke keuken, dan kun je voor meer rust kiezen met een egale natuurtint, zoals kiezelwit. Is jouw keuken strak en wil je juist wat meer kleur meegeven? Kies dan voor een tegel met patroon, zoals het Portugese tegeltje. Door alleen al de wand hiermee te bekleden, ziet de keuken er meteen anders uit. Let er wel op dat de tegel die je kiest makkelijk afwasbaar is. Hygiëne is en blijft in de keuken natuurlijk erg belangrijk. Benieuwd welke tegel bij jou past? Doe dan deze quiz van VT-Wonen.

Vloertegels
Omdat er veel in je keuken geleefd, gelopen en misschien wel gespeeld wordt, is het belangrijk te kiezen voor een krasvaste tegelsoort. De PEI-norm kan je hierbij helpen. Het geeft de duurzaamheid van de tegel aan. PEI 5 is de meest duurzame verkrijgbare tegel. Voor de keuken kies je liever niet die met norm 1. Tegels met PEI-1 norm raken over het algemeen snel beschadigd en worden snel vies. Ze zijn met name geschikt voor ruimtes waar je met blote voeten rondloopt. Kies voor je keuken dus minimaal voor klasse PEI-3.
Vloertegel

Benieuwd naar jouw renovatiemogelijkheden?

Heb je een Bruynzeel keuken en ben je benieuwd naar de renovatiemogelijkheden? Klik dan hier om snel een afspraak te maken bij een vestiging bij jou in de buurt.

Hou jij van styling en wil je andere mensen inspireren? Deel jouw foto’s op Instagram met de hashtag #keukenstyling en ook jouw foto komt op onze website!

Jij bepaalt.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.