Nieuwe keuken kopen? Ga voorbereid aan de slag

Nieuwe keuken kopen? Ga voorbereid aan de slag

Het uitkiezen van een nieuwe keuken is ontzettend leuk om te doen, maar er komt ook veel bij kijken. Dat is de reden dat het van groot belang is om jezelf goed voor te bereiden op jouw zoektocht naar een nieuwe keuken. In deze blog vertellen we waar je allemaal op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Op die manier kun jij voorbereid aan de slag! 

Inspiratieboek aanvragen

De basis voor jouw ideale keuken

De keuze voor een bepaalde keukenopstelling hangt natuurlijk ten eerste af van de ruimte waarin de keuken bij jou thuis geplaatst wordt. De keuken moet qua afmetingen goed passen. Van een compacte keuken voor een klein stadsappartement tot een eilandkeuken in een groot vrijstaand huis. Bij Bruynzeel Keukens hebben we een uitgebreide keukencollectie. Al onze keukens zijn in verschillende opstellingen en kleuren verkrijgbaar. Stel een keuken samen die helemaal aansluit op jouw keukenwensen passend bij jouw leefstijl, keukenruimte en budget.  

Gezin bladerend door inspiratieboek

Keukenzones

Altijd alles bij de hand

Naast de keukenopstelling is de kastindeling van groot belang. Het functioneel indelen van je keuken bespaart je tijd, energie en voorkomt irritatie. In de keuken zijn in totaal vijf keukenzones
1)    voorraad 
2)    opbergen
3)    spoelen & afval 
4)    voorbereiden
5)    koken & bakken 
Als je ze in de juiste volgorde in je keuken inplant zul je oneindig fijn en efficiënt in je nieuwe keuken werken

Bespaar ruimte en creëer overzicht

Voorkom rekken en bukken door onderkasten met lades. Zoeken naar de laatste producten achterin de kast is verleden tijd. Bestek- en voorraadlades openen simpelweg naar je toe, daardoor heb je meteen zicht op de lade-inhoud. Dit geldt ook voor bovenkasten met een vouwklep. Je bespaart ruimte én voorkomt zo dat je je hoofd stoot. Deze kasten blijven openstaan, waardoor jij altijd beide handen vrij houdt. Dit is handig tijdens het koken en het opbergen van de voorraad, want zo ruim je gemakkelijk spullen in en uit. 

Klepkast Bruynzeel keuken Karakter natuur eiken

Klanten in Bruynzeel keuken

Het complete plaatje

Het leukste van een nieuwe keuken kopen is dat je de keuken helemaal af kunt stemmen op jouw wensen. En dat niet alleen, je kunt de keuken in z’n geheel afstemmen op de rest van jouw huis. Ga jij voor een moderne, industriële, design of een landelijke keuken? Het kan best lastig zijn om hierin een keuze te maken. Onze tip is vooral om te kijken naar de inrichting in de rest van het huis. Het mooiste is uiteraard om deze stijl door te trekken naar de keuken. Dit zorgt voor eenheid, wat indirect weer voor rust zorgt. 

Kleur- en materiaalgebruik 

Wanneer je de keuze voor een bepaalde stijl gemaakt hebt, ben je al een heel eind. De volgende stap is het uitkiezen van de kleuren en materialen van jouw nieuwe keuken. Denk aan de kleur van de keukendeuren, de grepen en het keukenblad. Laat je bij de keuze van het keukenblad niet alleen door je persoonlijke smaak leiden. Houd ook rekening met de eigenschappen van het keukenblad. Kunststof is bijvoorbeeld hygiënisch doordat de kunststoflaag geen stoffen opneemt, natuursteen heeft een luxe uitstraling en met massief hout creëer je een warme en stoere uitstraling. 

Greeploze Bruynzeel keuken Atlas puur eiken

Wandplank Atlas puur eiken

Keukenapparatuur

Eén van de laatste stappen in het doorlopen van alle mogelijkheden, maar zeker niet de minst belangrijke, is het maken van keuzes voor bepaalde keukenapparatuur. In een keuken komt al snel veel apparatuur terug. Koelkasten, vriezers, kookplaten, magnetrons, vaatwassers, afzuigkappen en ovens; allemaal apparaten waarvan je er stuk voor stuk één uit moet kiezen. 

Zoveel keuzes, dat klinkt lastig! Waar je vooral over na moet denken is de manier waarop jij de verschillende apparatuur gebruikt in de keuken. Uit hoeveel pitten moet jouw kookplaat bestaan? Wil jij jouw afzuigkap in het zicht of een kookplaat met daarin de afzuigkap verwerkt? Maak je vaak gebruik van de oven? Dan wil je misschien zelfs een stoomoven. En wil je een koel-vriescombinatie of liever een aparte koelkast en een aparte vriezer? Wanneer je dit soort zaken voor jezelf op een rijtje hebt, vergemakkelijkt dit het maken van de keuzes. 

Online en offline komen samen

Keukeninspiratie opdoen kan in dit boek op verschillende manieren. De één bekijkt het inspiratieboek meteen online, de ander bladert graag op het gemak door een fysiek boek. Zoals altijd bieden we een uitgebreid kijkje in de keukencollectie vol verrassende combinaties en de laatste trends. Neem een kijkje in de mooie keukens van onze klanten. En ontdek hoe je jouw nieuwe keuken naast mooi ook handig maakt.

Inspiratieboek aanvragen

Digitaal inspiratieboek
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.