Keuken Nieuwe keuken kopen

Nieuwe keuken kopen? Ga voorbereid aan de slag

Het uitkiezen van een nieuwe keuken is ontzettend leuk om te doen, maar er komt ook veel bij kijken. Dat is de reden dat het van groot belang is om jezelf goed voor te bereiden op jouw zoektocht naar een nieuwe keuken. In deze blog vertellen we waar je allemaal op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Op die manier kun jij voorbereid aan de slag! 

De basis voor jouw ideale keuken

De keuze voor een bepaalde keukenopstelling hangt natuurlijk ten eerste af van de ruimte waarin de keuken bij jou thuis geplaatst wordt. De keuken moet qua afmetingen goed passen. Van een compacte keuken voor een klein stadsappartement tot een eilandkeuken in een groot vrijstaand huis. Bij Bruynzeel Keukens hebben we een uitgebreide keukencollectie. Al onze keukens zijn in verschillende opstellingen en kleuren verkrijgbaar. Stel een keuken samen die helemaal aansluit op jouw keukenwensen passend bij jouw leefstijl, keukenruimte en budget.  

Nieuwe keuken

 

Altijd alles bij de hand

Naast de keukenopstelling is de kastindeling van groot belang. Het functioneel indelen van je keuken bespaart je tijd, energie en voorkomt irritatie. In de keuken zijn in totaal vijf keukenzones
1)    voorraad 
2)    opbergen
3)    spoelen & afval 
4)    voorbereiden
5)    koken & bakken 
Als je ze in de juiste volgorde in je keuken inplant zul je oneindig fijn en efficiënt in je nieuwe keuken werken. 

Bespaar ruimte en creëer overzicht

Voorkom rekken en bukken door onderkasten met lades. Zoeken naar de laatste producten achterin de kast is verleden tijd. Bestek- en voorraadlades openen simpelweg naar je toe, daardoor heb je meteen zicht op de lade-inhoud. Dit geldt ook voor bovenkasten met een vouwklep. Je bespaart ruimte én voorkomt zo dat je je hoofd stoot. Deze kasten blijven openstaan, waardoor jij altijd beide handen vrij houdt. Dit is handig tijdens het koken en het opbergen van de voorraad, want zo ruim je gemakkelijk spullen in en uit. 

Nieuwe keuken kopen?

 

Slimme oplossingen voor jouw nieuwe keuken

Er zijn uiteraard nog een hoop verschillende keuzes voor in een nieuwe keuken. Niet alleen qua grootte, maar ook qua indeling. Wanneer je er zelf niet uitkomt en je graag wilt weten welke keukenopstelling het beste past in jouw ruimte en bij jouw wensen, dan kun je uiteraard onze aankoopadviseurs om advies vragen.

Afspraak maken

Het complete plaatje

Het leukste van een nieuwe keuken kopen is dat je de keuken helemaal af kunt stemmen op jouw wensen. En dat niet alleen, je kunt de keuken in z’n geheel afstemmen op de rest van jouw huis. Ga jij voor een moderne, industriële, design of een landelijke keuken? Het kan best lastig zijn om hierin een keuze te maken. Onze tip is vooral om te kijken naar de inrichting in de rest van het huis. Het mooiste is uiteraard om deze stijl door te trekken naar de keuken. Dit zorgt voor eenheid, wat indirect weer voor rust zorgt. 

Kleur- en materiaalgebruik 

Wanneer je de keuze voor een bepaalde stijl gemaakt hebt, ben je al een heel eind. De volgende stap is het uitkiezen van de kleuren en materialen van jouw nieuwe keuken. Denk aan de kleur van de keukendeuren, de grepen en het keukenblad. Laat je bij de keuze van het keukenblad niet alleen door je persoonlijke smaak leiden. Houd ook rekening met de eigenschappen van het keukenblad. Kuststof is bijvoorbeeld hygiënisch doordat de kunststoflaag geen stoffen opneemt, natuursteen heeft een luxe uitstraling en met massief hout creëer je een warme en stoere uitstraling. 

Keuken met kunststof keukenblad

 

Keukenapparatuur

Eén van de laatste stappen in het doorlopen van alle mogelijkheden, maar zeker niet de minst belangrijke, is het maken van keuzes voor bepaalde keukenapparatuur. In een keuken komt al snel veel apparatuur terug. Koelkasten, vriezers, kookplaten, magnetrons, vaatwassers, afzuigkappen en ovens; allemaal apparaten waarvan je er stuk voor stuk één uit moet kiezen. 

Zoveel keuzes, dat klinkt lastig! Waar je vooral over na moet denken is de manier waarop jij de verschillende apparatuur gebruikt in de keuken. Uit hoeveel pitten moet jouw kookplaat bestaan? Wil jij jouw afzuigkap in het zicht of een kookplaat met daarin de afzuigkap verwerkt? Maak je vaak gebruik van de oven? Dan wil je misschien zelfs een stoomoven. En wil je een koel-vriescombinatie of liever een aparte koelkast en een aparte vriezer? Wanneer je dit soort zaken voor jezelf op een rijtje hebt, vergemakkelijkt dit het maken van de keuzes. 

Online, thuis of in de winkel

Wanneer jouw zoektocht naar een nieuwe keuken start, is het dus goed om te beginnen met het opdoen van inspiratie. Waar en wanneer je maar wilt keukeninspiratie opdoen? Dit kan met onze online mogelijkheden. 

Online keuken inspiratie opdoen

 

Inspiratie opdoen is voor iedereen anders

Blader door ons inspiratieboek, bekijk onze uitgebreide keukencollectie of ga aan de slag met onze Moodboardmaker. Creëer in 10 simpele stappen een visueel overzicht van al jouw keukenwensen.

Voel je thuis in een Bruynzeel winkel

Je bent natuurlijk ook welkom in één van onze winkels. Zie, voel en ervaar onder het genot van een kop koffie onze verschillende keukenopstellingen. Onze ervaren aankoopadviseurs staan voor je klaar. Laat je inspireren en ontvang vrijblijvend advies, een 3D-keukenontwerp en een transparante offerte van jouw nieuwe keuken.

Ontwerpstudio Bruynzeel Keukens


Inspiratieboek aanvragen   Afspraak maken
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.