Keuken

Natuursteen keukenblad

Natuursteen (ook wel graniet genaamd) ziet er prachtig uit én is bijzonder duurzaam in gebruik. Er zijn diverse steensoorten en kleurtinten verkrijgbaar. Omdat het rechtstreeks uit de natuur komt zul je twee identieke keukenbladen niet tegenkomen. Graniet is bovendien bijzonder hard, niet poreus en daardoor meestal kras- en watervast alsook gemakkelijk te onderhouden. Voor langdurig plezier is echter regelmatig onderhoud aan te raden. Zo behoud je je jouw werkblad van graniet bestand tegen zuren, mooi én oersterk. Ook onder zware druk of bij hitte. De meest gekozen vorm van natuursteen is graniet. Daarom wordt er vaak ook wel gesproken van een granieten keukenblad. Benieuwd hoe de materialen er in het echt uitzien- en voelen? Ervaar het in een van onze winkels.

Prijs van een natuurstenen keukenblad

Aan deze luxe uitstraling van jouw keuken plus dat stukje natuur hangt wel een prijskaartje. Toch is het niet zo dat de prijs van een natuurstenen werkblad in een hokje te stoppen valt. De prijs van het werkblad wordt namelijk niet alleen bepaald door het type steen en de beschikbaarheid van het door jou gekozen materiaal. Ook de verwerkingskosten om een aanrechtblad van het materiaal te maken en de lengte, breedte en dikte van het door jou gekozen aanrechtblad hebben invloed op de prijs.  Meestal kiest men voor graniet of hardsteen. Marmer wordt ook gebruikt, maar is daarentegen gelijk een behoorlijk stuk duurder. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook kunststof keukenbladen in marmerlook. Een stuk goedkoper, maar nog steeds met dezelfde luxe uitstraling. Bekijk bijvoorbeeld eens onze Atlas marmer.   

Ook de transportkosten van het materiaal worden meegerekend in de prijs die je uiteindelijk betaalt. Een steen uit buurland België is daarmee een stuk goedkoper dan steen uit Zuid-Amerika. Houd er ook rekening mee dat elk stuk steen uniek is en dus kan verschillen in tekening en kleur. 
Om tot een exacte prijsberekening te komen, is het aan te raden om een ontwerp op maat te laten maken in een van onze winkels. Onze aankoopadviseurs kunnen je direct laten zien wat het verschil is in prijs wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een ander materiaal of andere dikte. 

Maak direct een afspraak 

Voordelen en nadelen van een keukenblad van graniet

Zoals bij elk materiaal heeft de keuze voor een aanrechtblad van graniet zijn voor- en nadelen. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een aanrechtblad, zetten we de voor- en nadelen voor je op een rijtje. 

Doordat graniet een natuurproduct is, kun je allereerst zeggen dat je een uniek keukenblad hebt. Niet één keukenblad zal exact hetzelfde zijn. Verder is graniet ontzettend hard, wat het materiaal bestand maakt tegen krassen en hitte. Net als bij een composiet keukenblad is een aanrechtblad van graniet stoot- en slijtvast. Waar graniet wel gevoelig voor is, zijn bijtende vloeistoffen. Pas op met het gebruik van zuren en bijtende vloeistoffen in de buurt van het aanrechtblad. Daarnaast kan het unieke karakter van het materiaal ook een beperking vormen wanneer je in de toekomst bijvoorbeeld de keuken wil uitbreiden. Meer uitleg over het gebruik en het onderhoud van een werkblad van graniet vind je verder op deze pagina. 

Afwerking natuursteen

Er zijn drie verschillende afwerking voor natuurstenen keukenbladen: polijsten, zoeten of branden. Gepolijst natuursteen zorgt voor een hoogglans uitvoering. Het heeft vaak een spiegelend oppervlak dat kleurvast, vlek- en krasbestendig is. Gezoet graniet heeft een wat ruwere, natuurlijke afwerking en een mat oppervlakte. Het blad is een stuk vlekgevoeliger dan de gepolijste variant en bovendien lastiger om schoon te houden. Het is dan ook noodzakelijk om het materiaal regelmatig te impregneren. Tot slot kun je ook kiezen voor gebrand natuursteen. Hierbij wordt het graniet eerst op hoge temperatuur verhit en daarna heel snel afgekoeld zodat er oneffenheden in het oppervlakte ontstaan. Dit geeft een stoer en nostalgische afwerking. Nadeel is wel dat de steen verzwakt wordt en door de oneffenheden en putjes die ontstaan lastiger schoon te maken is dan de gepolijste variant. 

Spoelbak van graniet

Het werkblad is pas echt compleet als de spoelbak in het werkblad geïntegreerd is. Bij een keukenblad van graniet is het mogelijk om je spoelbak in hetzelfde materiaal te laten maken: vierkant, dubbel of enkel. Het kan allemaal. 

Lees meer over ons aanbod in spoelbakken.

Gebruik en onderhoud van het natuurstenen keukenblad

Bij dit sterke en duurzame materiaal moet je als gebruiker op een paar dingen letten. Door vetten en voedsel (bijvoorbeeld zuren zoals citroen) lang op het aanrecht te laten liggen, ontstaan vlekken. Bij lichte soorten graniet kan het werkblad hierdoor zelfs verkleuren. Maak dit soort materiaal echter nooit schoon met bijtende chemicaliën, maar gebruik een vochtige doek met wat neutrale zeep om vuil weg te poetsen. Bijtende stoffen kunnen de bovenste laag van het blad namelijk aantasten. Afhankelijk van het type natuursteen dat je gekozen hebt, kan het onderhoud variëren. 

Lees hier meer over de gebruiksvoorschriften en onderhoudsadvies van een natuursteen werkblad.

Keuken Blanco Tierra

Blanco Tierra

Keuken Cosmos black

Cosmos black

Keuken Forest black

Forest black

Keuken Gato

Gato

Keuken Hardsteen Belgisch

Hardsteen Belgisch

Keuken Impala becker

Impala becker

Keuken Nero assoluto

Nero assoluto

Keuken Star galaxy

Star galaxy

Keuken Steel grey

Steel grey

Keuken Velvet brown

Velvet brown

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.