Onderhoudstips voor jouw nieuwe Bruynzeel keuken

Van je nieuwe keuken wil je zo lang mogelijk genieten. Maar hoe maak je je keukenblad het beste schoon? Hoe voorkom je krassen in een RVS spoelbak? En wat moet je nog meer weten voor een optimaal gebruik van je keuken? We geven je graag wat extra informatie zodat je zo lang mogelijk van je nieuwe Bruynzeel Keuken kunt genieten. 

GebruikstipsWaterkering

 • Controleer na plaatsing van de keuken de schroefring van de sifon. De sifon voert het water af en voorkomt vervelende geuren uit de afvoer. Draai indien nodig de sifon nog eens goed aan. Dit voorkomt lekkages en/of nare geuren.  
 • Laat deuren van een oven, combimagnetron of vaatwasser nooit openstaan na gebruik. Dat voorkomt schade aan deuren en kasten door hitte of damp.
 • Gebruik voor het snijden van vlees, groente e.d. altijd een snijplank. Dit is niet alleen hygiënisch, maar voorkomt ook nog eens onherstelbare krassen/ schade op het aanrechtblad.
 • Schuif niet met zware voorwerpen zoals bierkratten en boodschappenkratjes over het keukenblad. Dit voorkomt onherstelbare krassen.
 • Zet nooit een hete pan direct op het werkblad. Het blad kan dan verkleuren of zelfs scheuren.
 • Zet altijd de afzuigkap aan bij gebruik van de kookplaat, ook bij het koken van een pannetje water. Zo voorkom je eventuele schade door vocht. Let ook goed op dat koffiezetapparaten en waterkokers niet direct onder een bovenkast staan. De stoom van deze apparaten kan mogelijk vochtschade geven aan de kast ernaast of erboven. Koffiezetapparaten en waterkokers nooit direct onder de bovenkasten plaatsen. 
 • Laat niet onnodig water staan op oppervlaktes, maar wrijf altijd alles na met een droge doek.
 • Houd er rekening mee dat RVS spoelbakken gemakkelijk kunnen krassen als er zware en scherpe voorwerpen in de spoelbak worden gezet.

Onderhoudstips Schoonmaak

 • Gebruik een zachte doek met lauwwarm water en een beetje afwasmiddel voor de dagelijkse schoonmaak van de keukenkasten en het werkblad.
 • Gebruik nooit schuursponsjes. Dat geeft krassen.
 • Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen.
 • Lichte krassen in een kunststof blad kunt u met meubelolie of HG kunststof snel glans maskeren.
 • Met Staalfix maakt u lichte krassen in de spoelbak minder zichtbaar.

Onderhoudstips voor keukendeuren 

SchoonmaakHet reinigen van keukendeuren van hout, lak, folie en kunststof, dient uitsluitend te gebeuren met water oplosbare reinigingsmiddelen. Gebruik bij het reinigen van de keukendeuren beslist geen agressieve of schurende reinigingsmiddelen. 

Zijn de keukendeuren van hout? Let dan extra goed op bij het reinigen van de deuren. Doordat hout een levend materiaal is, dient deze deur niet aan extreem vochtige of droge lucht blootgesteld te worden. Let er bij houten keukendeuren ook op dat er in de houtnerfrichting gewreven wordt (dit kan eventueel met een lichtvochtige borstel). Door in de houtnerfrichting te wrijven, wordt het vuil uit de poriën gehaald. Droog vervolgens de deuren goed af met een zachte doek.

Omdat hout een natuurlijk materiaal is, kunnen er kleur- en structuurverschillen optreden. Invloed van licht en zon kan in de loop der jaren een kleurverschil veroorzaken. Meubelpoets, was en stoomreinigers zijn niet geschikt voor meubeldeuren. 

Mocht je toch twijfelen of een schoonmaakmiddel wel geschikt is voor je keukendeuren? Probeer het dan eerst voorzichtig uit op een onopvallende plek. 

Het stellen van keukenfronten 

Wanneer je de keuken in gebruik neemt, dan kan het na verloop van tijd voor komen dat de keukenfronten (deuren) niet meer helemaal in lijn hangen. U kunt dan de kasten eenvoudig zelf stellen. Haal eerst het afdekplaatje van het scharnier (indien aanwezig), zodat u de schroeven ziet zoals op de onderstaande plaatjes.

1. Het front omhoog of omlaag plaatsen: draai alle scharnieren een beetje los met de schroeven zoals afgebeeld. U kunt het frontje nu eenvoudig iets naar boven of naar beneden plaatsen en de schroeven weer vastzetten

Stellen


2. Om de frontjes iets naar links of naar rechts te verplaatsen, draait u aan de voorste schroef van het scharnier.

Stellen


3. Om de frontjes dichter op het kastje te laten aansluiten, draait u aan de achterste schroef van het scharnier.

Stellen


Wanneer de sleepdeurgeleiders van de koelkast niet soepel werken of geluid maken, dan adviseren wij u deze in te spuiten met siliconenspray.

Meer informatie over onderhoud, service en garantie?  

Voor meer informatie raadpleegt u onderstaande gebruiksvoorschriften en onderhoudsadviezen, de gebruiksvoorschriften en onderhoudsadviezen in de koopovereenkomst of kijkt u op onze inspiratiepagina, YouTube kanaal of de website van de leverancier van uw werkblad, accessoires of apparatuur. 

Gebruiksvoorschrift kunststof werkblad.
Gebruiksvoorschrift composiet anticato werkblad.
Gebruiksvoorschrift composiet gezoet, letano en glans werkblad
Gebruiksvoorschrift keramiek werkblad
Gebruiksvoorschrift natuursteen werkblad
Gebruiksvoorschrift massief houten werkblad
Gebruiksvoorschrift quartsiet werkblad
Gebruiksvoorschrift Greengridz werkblad
Onderhoudsadvies RVS
Onderhoudsadvies front Aerdenhout
Onderhoudsadvies front Karakter
Onderhoudsadvies front UltraMat (Matterhorn)
Onderhoud en servicetips

Het nastellen van fronten en laden valt niet onder de garantie. Mocht u een afspraak willen maken met een servicemonteur van Bruynzeel Keukens dan kunt u altijd contact opnemen via onze website.

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.