werkblad keuken

Keukenbladen

Het keukenblad is een belangrijk onderdeel van de keuken. Er is ontzettend veel keuze in materialen en kleuren. Elk materiaal heeft eigen kenmerken. Wij helpen je graag op weg met de keuze voor het ideale keukenblad. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het keukenblad aansluit bij de uitstraling van je keuken. Gelukkig zijn alle keukenbladen ook in veel verschillende kleuren beschikbaar. Zo is er altijd een blad dat past bij jouw stijl.

Laat je bij de keuze echter niet alleen door je persoonlijke smaak leiden en vraag vooral naar de eigenschappen van het keukenblad van jouw keuze. Is deze bijvoorbeeld hitte- of krasbestendig? Hoe onderhoud je het blad? Elk materiaal werkblad heeft zijn eigen voor- en nadelen. Denk goed na over welke eigenschappen een werkblad voor jou moet hebben, voordat je overgaat tot de keuze voor een bepaald materiaal. Lees verder op deze pagina meer tips waar je aan kan denken bij de keuze van een keukenblad of laat je informeren door één van onze aankoopadviseurs. 

Kom langs voor persoonlijk advies

Eigenschappen van een aanrechtblad

Werkbaarheid

Een belangrijke factor wanneer je vaak in de keuken bezig bent, is natuurlijk de werkbaarheid van je keukenblad. De meest fijne manier van werken, is op een glad, vlak en dicht keukenblad.

Onderhoud 

In een keuken waar gewerkt wordt, moet ook opgeruimd en schoongemaakt worden. Niet elk aanrechtblad is even makkelijk schoon te maken en te onderhouden na (veelvuldig) gebruik. Een praktisch keukenblad geeft daarentegen ook weer niet altijd de gewenste uitstraling in huis. Maak dus goed de afweging tussen wat je mooi en wat je praktisch vindt. 

Prijs

Het materiaal dat gebruikt wordt voor het werkblad, maakt veelal ook het verschil in prijs. Bepaal voordat je de keuze voor een materiaal maakt je budget. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Bestendigheid

In de loop der jaren kun je gaan zien dat er op een werkblad is gewerkt. Afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt, kan het aanrechtblad gevoelig zijn voor krassen, hitte en val- of stootschade. 

Uiterlijk

Het oog wil ook wat: kies een werkblad in jouw smaak. 

Welk materiaal kies je voor je keukenblad?

Wil je weten welk materiaal het beste past bij jouw wensen? Hieronder hebben we de materialen kort beschreven, zodat je de keuze kan maken voor een aanrechtblad dat past bij jouw wensen.

Kunststof keukenbladen

Een kunststof aanrechtblad heeft weinig onderhoud nodig, is voordelig qua prijs en biedt een ruime keus aan kleuren en dessins.

Composiet keukenbladen

Wanneer je kiest voor een aanrechtblad van composiet, krijg je al snel een luxe uitstraling in de keuken. Daarnaast is het een onderhoudsvriendelijk materiaal en is het verkrijgbaar in verschillende kleuren, structuren en tinten. 

Keramieken keukenbladen

Een keramiek aanrechtblad is gemakkelijk te reinigen. Verder is het kras-, hitte en zuurbestendig. Wederom heb je bij dit aanrechtblad een enorme keuze aan kleuren en motieven.

Granieten- of natuurstenen keukenblad

Een granieten aanrechtblad is prachtig om te zien en van bijzonder hard materiaal. Wel is dit een materiaal dat meer onderhoud nodig heeft om er langdurig plezier van te beleven. 

Massief houten keukenblad

Met een aanrechtblad van massief hout, creëer je sfeer in de keuken. Doordat het van een natuurproduct is gemaakt, is ieder blad uniek. Dit aanrechtblad heeft, net als natuursteen/graniet, wel meer onderhoud nodig. 

Dekton keukenbladen

Dit nieuwe materiaal aanrechtblad is erg sterk en gemakkelijk in onderhoud. Door het gebruik van natuurlijke basisstoffen kunnen kleur en structuur iets afwijken van de kleurstalen. Lees meer over de voordelen van een dekton keukenblad.

Servicetips & Gebruikstips

Wij willen je graag van extra informatie voorzien, zodat je zo lang mogelijk van jouw nieuwe Bruynzeel keuken kunt genieten. Lees bijgaande tips goed door voor een optimaal gebruik van jouw keuken of laat je informeren door één van onze aankoopadviseurs. 

Afspraak maken
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.