Handgrepen keuken

Een erg belangrijk onderdeel van de keuken zijn de grepen. Het bepaalt niet alleen het uiterlijk van de keuken, ze zijn ook op het gebied van functionaliteit belangrijk. Het is namelijk één van de meest gebruikte onderdelen in de keuken. De grote vraag is echter wat voor greep je bij een keuken vindt passen. Of wil je het liefst helemaal geen handgrepen en ga je voor een greeploze keuken? Bij Bruynzeel Keukens vind je meer dan 45 soorten handgrepen. Ook wanneer je kiest voor greeploos, heb je tal van keuzes. Maar wat is nu precies het verschil? 

Handgrepen

Handgrepen

Bekijk alle handgrepen

Infreesgrepen

Infreesgrepen

Bekijk alle infreesgrepen

Knoppen

Knoppen

Bekijk alle knoppen

Handgrepen

Net zoals bijna alle onderdelen in de keuken kun je handgrepen in allerlei maten, materialen en soorten krijgen. Samen met de keukendeuren, het aanrechtblad en de achterwand bepalen handgrepen de sfeer van je keuken. Het lijkt dus slechts een detail, maar toch is het belangrijk hier voldoende aandacht aan te geven. De meeste handgrepen zijn gemaakt van metaal: een sterk materiaal dat zeer geschikt is voor dagelijks gebruik en bovendien onderhoudsvriendelijk is. Je kunt grepen verkrijgen in een matte of glimmende variant, van een langwerpige greep tot een deurknop. De voordelen van grepen zijn:  
-    Makkelijk vast te pakken
-    Verschillende materialen bepalen de uitstraling van de keuken
-    Ruime keuze in kleuren en afwerking, er is altijd een greep die past bij de keuken.  

Handgreep Pallas Kashmir

Georgia mat antraciet greep in de Bruynzeel keuken Pallas kashmir


Infreesgrepen

Infreesgrepen zijn grepen die over de hele breedte van de bovenkant van de keukenfronten liggen. Deze greepsoort biedt de volgende voordelen: 
-    Beschermt de bovenrand van het keukenfront
-    Zorgt voor een strakke uitstraling en strak lijnenspel
-    Makkelijk in gebruik omdat de greep over de hele breedte geplaatst is

Inleggreep Jura Chanello

Wave inleggreep in de Jura Chanello


Knoppen

Grepen kunnen ook rond in plaats van langwerpig zijn. Ronde grepen in de keuken worden ook wel knoppen genoemd. Knoppen in de keuken bieden de volgende voordelen: 
-    Subtiele, verfijnde uitstraling
-    Direct duidelijk naar welke kant de keukendeur opengaat
-    Past goed in een landelijke, klassieke keuken
 

Knop bijkeuken


Greeploos met greeplijsten

Op zoek naar een strakke uitstraling? Kies dan voor een keuken zonder grepen. Met greeplijsten open je deuren en lades zonder grepen. Houd hierbij wel rekening met intensiever onderhoud omdat je direct de fronten aanraakt. De voordelen van een greeploze keuken met greeplijsten zijn: 
-    Strakke, moderne uitstraling
-    Open kasten en lades eenvoudig zonder grepen
-    Accentueer de greeplijsten met contrasterende kleuren of kies juist voor dezelfde kleur als de fronten om ze niet op te laten vallen

Greeploos Atlas puur eiken

Greeplijsten in de Bruynzeel keuken Atlas puur eiken


Greeploos met tip on systeem

De keuken écht strak afwerken? Met het tip on systeem heb je geen greeplijsten of grepen nodig. Het tip on systeem biedt de volgende voordelen: 
-    Geen greeplijsten nodig
-    Open kasten en lades door er zachtjes op te duwen
-    Strakke afwerking

Tip on Jura

Tip on bovenkasten in de Bruynzeel keuken Jura wild eiken donker

Heb je de handgreep gevonden die je mooi vindt? Door op het hartje te klikken, kun je deze gemakkelijk toevoegen aan je moodboard. En wist je dat je dit moodboard gemakkelijk mee kunt sturen met je ontwerpafspraak in de winkel of kunt delen met vrienden en familie? Neem eens een kijkje in de online ontwerpstudio.

Moodboard maken  Ontwerpstudio

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.