Greeploze keuken

Bij de aanschaf van een keuken, komen veel keuzes kijken. Niet alleen bepalen de kleur, het type keukendeur en aanrechtblad veel voor het uiterlijk van de keuken, soms zit de uitstraling van de keuken ook echt in kleine details. Zo kan de keuze voor een handgreep of juist greeploos een heel andere uitstraling creëren. Elke keukenstijl is anders, maar zeker is dat je met een greeploze keuken een mooie en stijlvolle keuken in huis haalt. 

Wat is een greeploze keuken? 

Maar wat is een greeploze keuken? Letterlijk een keuken zonder handgreepjes. Door de moderne uitstraling wordt de greeploze keuken veelal als moderne keuken bestempeld. Bij een greeploze keuken heeft het merendeel van de kasten en lades geen handgrepen. Je kunt kiezen voor een geheel greeploze keuken of er voor kiezen om een deel van de keuken greeploos uit te voeren. Kies bijvoorbeeld voor greeploze fronten voor de keuken in combinatie met een hoge kast die wel voorzien is van een stoere handgreep. 

Atlas Trend cubaniet

Olympia nachtblauw

Wat is een greeplijst? 

Hoe open je de deuren en lades van een greeploze keuken? Er zijn meerdere systemen om bij een greeploze keuken toch op een functionele manier je kasten en lades te openen. Allereerst werken we veel met greeplijsten: dit is een lijst die horizontaal of verticaal geplaatst wordt en waardoor je gemakkelijk de kasten en lades kunt openen. Doordat greeplijsten in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn, kun je nog meer stijl toevoegen aan je keuken met de keuze voor de juiste greeplijst. 

Liever geen greeplijst in jouw greeploze keuken? Denk dan eens aan een tip on systeem. Door zachtjes op de lade of deur te drukken, komt deze naar buiten en kun je hem verder openen. Onze aankoopadviseurs in de winkels vertellen graag meer over de mogelijkheden op het gebied van greeploze keukens. 

Waarom een greeploze keuken? 

Veelal wordt de keuze voor een greeploze keuken gemaakt vanwege de stijl en uitstraling. De greeploze keuken kent een moderne uitstraling en een tijdloos design dat goed past in open keukens en een modern interieur. Of je kiest voor een greeploze keuken of een keuken met handgrepen, hangt veelal van smaak af. Toch zijn er ook een aantal functionele zaken waar je rekening mee kunt houden bij jouw afweging tussen een greeploze keuken en een keuken met handgrepen. Hierover vertellen we je later meer. 

Bruynzeel keuken Jura wild eiken donker

Bruynzeel keuken Andes wit

Greeploze witte keuken

Ben je op zoek naar een greeploze witte keuken? Hierin is enorm veel mogelijk. Van diverse type keukendeuren tot verschillende tinten wit. Door te kiezen voor een greeploze witte keuken creëer je een rustige uitstraling in de keukenruimte. De Andes wit is zo’n keuken. Deze greeploze witte keuken in hoogglans is te combineren met elk type interieur en ook nog eens erg functioneel. Zo is de oven op werkhoogte geplaatst, zodat bukken niet nodig is en kleine kinderen ook niet bij de oven kunnen. Met een dubbele besteklade is er genoeg ruimte om al het kookgerei op te bergen. En ook aan de kastruimte is gedacht: door alle voorraad, pannen en servies netjes in de kasten op te bergen, kijk je de hele dag tegen een moderne en opgeruimde keuken aan. 

Greeploze zwarte keuken

Greeploze keukendeurtjes bij een zwarte keuken, geeft een uitstraling die veel weg heeft van een strakke design keuken. Ook hierin is enorm veel mogelijk: zo hebben we bij Bruynzeel Keukens een uitgebreid assortiment aan zwarte keukens. Laat hem ontwerpen in een opstelling en stijl passend bij jouw wensen.

Matterhorn leisteengrijs

Bruynzeel keuken Atlas indigoblauw

Single line keuken

Bij een Single line keuken hebben alleen de bovenste lades een greeplijst. De onderste lades gaan open door middel van een tip-on systeem. Een Single line keuken is de Atlas indigoblauw. Omdat je maar één greeplijst hebt maakt dat het totaalplaatje van de keuken tot een nog rustiger geheel.

Atlas indigoblauw

Greeploze keuken of keuken met greepjes

Twijfel je nog tussen een greeploze keuken of een keuken met greepjes? Eerder gaven we al aan dat combineren goed mogelijk is. Belangrijk is om in jouw afweging goed mee te nemen welke eigenschappen van de keuken belangrijk zijn voor jou. Zo zul je op een greeploze keuken wellicht eerder vingerafdrukken zien, maar is een greeploze keukendeur qua oppervlakte ook weer gemakkelijker schoon te maken. Ook kun je kiezen voor een subtiele handgreep, bijvoorbeeld een infreesgreep in (in plaats van op) de keukendeur: zo heb je de strakke uitstraling, maar toch een handgreep. 

Bruynzeel keuken Karakter licht eiken

Klanten die de grepen op het grepenbord bekijken

De greeploze keuken die past bij jou 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Keukens echt zien en ervaren? Persoonlijk advies en een vrijblijvend keukenontwerp ontvangen? Kom dan gerust eens langs in een van onze winkels. We nemen graag uitgebreid de tijd om verder door te praten over jouw wensen op keukengebied. Maak eenvoudig een afspraak of loop eens binnen. Neem ook online eens een kijkje in ons ruime assortiment aan greeploze keukens. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.