Keuken

Massief hout keukenblad

Creëer sfeer in je keuken met een massief houten keukenblad. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten en behandelingen. Omdat hout een natuurmateriaal is, is elk blad uniek. Het hout dat we bij Bruynzeel Keukens gebruiken is FSC® gecertificeerd, duurzaam en hygiënisch. Door speciale onderhoudsolie te gebruiken, houd je het blad in topconditie. Toch een krasje of lichte slijtage? Schuur het blad dan licht op en breng een nieuw laagje olie aan. Zo is je keukenblad weer als nieuw. 

Materiaaleigenschappen hout

Hout is een levend product en reageert dan ook onder invloed van vocht en temperatuurverschillen. De ideale luchtvochtigheid van een houten werkblad is 45 tot 60 procent. Omdat zowel vocht als temperatuurschommelingen in de keuken voorkomen, wordt een houten keukenblad uit lamellen opgebouwd. Deze gaan de werking zoveel mogelijk tegen.

Gebruik & Onderhoud

Hoe harder het soort hout, hoe eenvoudiger het gebruik en onderhoud is. Hout dat voorbehandeld is met olie, kun je bij beschadigingen licht opschuren en opnieuw oliën. Neem vocht en vlekken eenvoudig weg met een vaatdoek, maar let op dat je vochtige doeken niet langdurig op het aanrecht laat liggen. Om ervoor te zorgen dat het hout in topconditie blijft, kun je het twee keer per jaar behandelen met onderhoudsolie. Op deze manier gaat jouw werkblad eindeloos lang mee. 

Lees hier meer over de gebruiksvoorschriften en onderhoudsadvies van een massief houten werkblad.

Spoelbak in massief hout

Alles is mogelijk van een ronde en vierkante tot dubbel of enkele spoelbak. De spoelbakken worden zo gemonteerd dat ze de beweging van het hout volgen. Hierdoor ontstaat een perfecte aansluiting tussen het hout en de rand van de spoelbak. 

Keuken Massief hout - Eiken

Massief hout - Eiken

Keuken Massief hout - Eiken wit

Massief hout - Eiken wit

Keuken Massief hout - Eiken grijs

Massief hout - Eiken grijs

Keuken Massief hout - Eiken vintage

Massief hout - Eiken vintage

Keuken Massief hout - Essen gerookt

Massief hout - Essen gerookt

Keuken Massief hout - Beuken

Massief hout - Beuken

Keuken Massief hout - Noten Amerikaans

Massief hout - Noten Amerikaans

Keuken Massief hout - Kersen Amerikaans

Massief hout - Kersen Amerikaans

Keuken Massief hout - Essen wit

Massief hout - Essen wit

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.