Keuken

Massief hout keukenblad

Creëer sfeer in je keuken met een massief houten keukenblad. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten en behandelingen. Omdat hout een natuurmateriaal is, is elk blad uniek. Het hout dat we bij Bruynzeel Keukens gebruiken is FSC® gecertificeerd, duurzaam en hygiënisch. Door speciale onderhoudsolie te gebruiken, houd je het blad in topconditie. Toch een krasje of lichte slijtage? Schuur het blad dan licht op en breng een nieuw laagje olie aan. Zo is je keukenblad weer als nieuw. 

Materiaaleigenschappen hout

Hout is een levend product en reageert dan ook onder invloed van vocht en temperatuurverschillen. De ideale luchtvochtigheid van een houten werkblad is 45 tot 60 procent. Omdat zowel vocht als temperatuurschommelingen in de keuken voorkomen, wordt een houten keukenblad uit lamellen opgebouwd. Deze gaan de werking zoveel mogelijk tegen.

Gebruik & Onderhoud

Hoe harder het soort hout, hoe eenvoudiger het gebruik en onderhoud is. Hout dat voorbehandeld is met olie, kun je bij beschadigingen licht opschuren en opnieuw oliën. Neem vocht en vlekken eenvoudig weg met een vaatdoek, maar let op dat je vochtige doeken niet langdurig op het aanrecht laat liggen. Om ervoor te zorgen dat het hout in topconditie blijft, kun je het twee keer per jaar behandelen met onderhoudsolie. Op deze manier gaat jouw werkblad eindeloos lang mee. 

Lees hier meer over de gebruiksvoorschriften en onderhoudsadvies van een massief houten werkblad.

Spoelbak in massief hout

Alles is mogelijk van een ronde en vierkante tot dubbel of enkele spoelbak. De spoelbakken worden zo gemonteerd dat ze de beweging van het hout volgen. Hierdoor ontstaat een perfecte aansluiting tussen het hout en de rand van de spoelbak. 

*Onderstaande kleurvoorbeelden zijn slechts ter inspiratie. Kom langs in de winkel voor meer informatie. 
 
Keuken Eiken

Eiken

Keuken Eiken wit

Eiken wit

Keuken Eiken grijs

Eiken grijs

Keuken Eiken vintage

Eiken vintage

Keuken Thermo essen

Thermo essen

Keuken Kern essen wit

Kern essen wit

Keuken Beuken

Beuken

Keuken Amerikaans noten

Amerikaans noten

Keuken Amerikaans kersen

Amerikaans kersen

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.