Keukentrends 2021: perfectie in elk detail

Keukentrends 2021: perfectie in elk detail

In het jaar 2021 staat perfectie centraal in ons interieur en dus ook in de keuken. Tijdens een periode waarin we veel tijd thuis hebben doorgebracht, zijn we kritisch naar ons interieur en trends gaan kijken. Welke kleuren, materialen en details zien we terug in de keukentrends 2021? Bruynzeel Keukens praat je graag bij. Daarbij nemen we je mee in 9 trends in het design van de keuken en vertellen we je meer over de 4 sferen die de trends voor het interieur van 2021 bepalen. Natuurlijk komen ook de trendkleuren voor de keuken in 2021 aan bod.

Bekijk de collectie

Keukentrends 2021: 9 trends in het design van de keuken

Benieuwd naar de trends voor het jaar 2021? We nemen je mee aan de hand van 9 opvallende trends die dit jaar terugkomen in de keuken: 

Trend #1: De keuken als leefwereld en thuiskantoor

Een van de dingen die we terugzien in 2021 is een versmelting van de keuken naar de woonkamer. Ruimtes komen steeds meer samen. Zo kan de keuken dienen als thuiswerkplek. Maar ook in het gebruik van meubelen smelten keuken en woonkamer steeds meer samen. Zo zien we de materialen van de keukenkasten en het aanrechtblad meer en meer terugkomen in andere meubels in de ruimte zoals sideboards, vitrines, eetkamermeubelen en tv meubelen. 

Bruynzeel keuken Matterhorn hout kiezelwit

Front Bruynzeel Keukens Aerdenhout grijs eiken

Trend #2: Het gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen en een gedempt aards kleurenpalet zie je absoluut terug in de interieurtrends en keuken ideeën 2021. Het gebruik van deze materialen en keukenkleuren geeft een gevoel van comfort en veiligheid. Iets waar we in de huidige tijd in onze thuisomgeving erg naar verlangen. In de keuken zie je dit bijvoorbeeld terug door het gebruik van echt houten keukenfronten. 

Trend #3: Een gestyled interieur aan de binnenkant van de keukenkast

Het interieur van de keukenkast wordt onderdeel van het design. Niet alleen dienen keukenkasten als functioneel onderdeel van de keuken, de perfectie van de buitenkant zie je steeds meer terug aan de binnenkant. Denk aan grijstinten aan de binnenkant van lades en luxe indelingsmogelijkheden. Ook hier zien we weer een samensmelting tussen de keuken en het leefgedeelte. Perfectie alom.  

Corpus in kleur Jura wild eiken

Bruynzeel keuken Olympia antiekgroen

Trend #4: Hogere onderkasten vormen een stijlvol en functioneel meubel

Met een lage, bijna niet zichtbare plint en hogere onderkasten creëer je een stijlvol keukenmeubel. Niet alleen is het een plezier voor het oog, het levert je ook veel gemak op. Zo heb je met een hoge onderkast extra opbergruimte en is de werkhoogte perfect voor mensen die iets langer zijn. 

Trend #5: Achterwandsystemen dragen bij aan een design uitstraling

In de keukentrends van 2021 zien we veel perfectie en detail terug. Maar waar laat je het keukengerei? Samen met de perfecte afwerking van de keuken, zien we ook trends op het gebied van achterwanden voorbij komen. Zo dragen achterwandsystemen bij aan de strakke, design uitstraling in de keuken. Met behulp van planken, rekken en ophangtools voor keukengerei maak je van de keuken een gestructureerde werkplek. Bijkomend voordeel op het gebied van stijl: het is alsof je keuken rechtstreeks uit een woonblad komt!

Wandplank Atlas puur eiken

Trend #6: Handig opbergen en een rustige uitstraling: maak gebruik van pocketdeuren

We koken meer en vaker thuis. Dit uitgebreide koken en genieten gaat gepaard met de aanschaf van meer keukenapparatuur en dus groeit de behoefte naar meer opbergruimte in de keuken. Dit gecombineerd met de trend van rust en eenheid in de keuken, maakt dat pocketdeuren een perfecte oplossing bieden. Ervaar het pakgemak van de kasten waarin alles overzichtelijk staat opgeborgen en creëer in een handomdraai weer rust in het interieur door de kasten te sluiten.

Schuifdeuren naar keuken

Trend #7: Schuifdeursystemen in het interieur 

Maak van je open leef- en keukenruimte ook gemakkelijk een afgesloten ruimte met behulp van schuifdeuren. De keuze is schuifdeuren is enorm: van houten schuifdeuren tot glazen schuifdeuren. Deze deuren zijn beschikbaar passend bij elk type stijl, ruimte en budget.

Trend #8: Zwevende keukens

Helemaal in lijn met perfectie en design zijn zwevende keukens: dit zijn keukens die iets los komen van de vloer en daardoor lijken te zweven. 

Trend #9: Creëer rust met doorlopende lijnen van symmetrie

Het lijnenspel in de keuken wordt steeds belangrijker in het ontwerp. Door het zorgvuldig toepassen van doorlopende lijnen en symmetrie creëren we rust. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de single line keuken, waar slechts één horizontale lijn te zien is in het keukenontwerp. Deze trend geldt echter ook voor het gebruik van verticale lijnen. Denk hierbij aan hoge kasten met doorlopende deuren, wat een oase van rust creëert in de gehele keukenruimte. 

Olympia nachtblauw

Moodboard

Zelf aan de slag met keuken inspiratie? Maak dan een moodboard!

Maak met de Moodboard Maker in een paar stappen jouw keukenwensen visueel. Kies eerst je vloer en wandkleur en maak vervolgens een keuze uit onze keukendeuren, werkbladen, grepen en kranen. Het resultaat? Een inspirerend moodboard als basis voor jouw nieuwe keuken. Deel het moodboard met vrienden of plaats het meteen op social media.

Maak een moodboard

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.