Keuken

Keukentrends 2021: perfectie in elk detail

In het jaar 2021 staat perfectie centraal in ons interieur en dus ook in de keuken. Tijdens een periode waarin we veel tijd thuis hebben doorgebracht, zijn we kritisch naar ons interieur en trends gaan kijken. Welke kleuren, materialen en details zien we terug in de keukentrends 2021? Bruynzeel Keukens praat je graag bij. Daarbij nemen we je mee in 9 trends in het design van de keuken en vertellen we je meer over de 4 sferen die de trends voor het interieur van 2021 bepalen. Natuurlijk komen ook de trendkleuren voor de keuken in 2021 aan bod.

Maak een afspraak   Bekijk de collectie

Keukentrends 2021: 9 trends in het design van de keuken

Benieuwd naar de trends voor het jaar 2021? We nemen je mee aan de hand van 9 opvallende trends die dit jaar terugkomen in de keuken: 

Trend #1: De keuken als leefwereld en thuiskantoor

Een van de dingen die we terugzien in 2021 is een versmelting van de keuken naar de woonkamer. Ruimtes komen steeds meer samen. Zo kan de keuken dienen als thuiswerkplek. Maar ook in het gebruik van meubelen smelten keuken en woonkamer steeds meer samen. Zo zien we de materialen van de keukenkasten en het aanrechtblad meer en meer terugkomen in andere meubels in de ruimte zoals sideboards, vitrines, eetkamermeubelen en tv meubelen. 

Ravenstein
Keuken: Ravensteinlicht eiken en wit


Trend #2: Het gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen en een gedempt aards kleurenpalet zie je absoluut terug in de interieurtrends en keuken ideeën 2021. Het gebruik van deze materialen en keukenkleuren geeft een gevoel van comfort en veiligheid. Iets waar we in de huidige tijd in onze thuisomgeving erg naar verlangen. In de keuken zie je dit bijvoorbeeld terug door het gebruik van echt houten keukenfronten. 

Aerdenhout
Keuken: Aerdenhout grijs eiken


Trend #3: Een gestyled interieur aan de binnenkant van de keukenkast

Het interieur van de keukenkast wordt onderdeel van het design. Niet alleen dienen keukenkasten als functioneel onderdeel van de keuken, de perfectie van de buitenkant zie je steeds meer terug aan de binnenkant. Denk aan grijstinten aan de binnenkant van lades en luxe indelingsmogelijkheden. Ook hier zien we weer een samensmelting tussen de keuken en het leefgedeelte. Perfectie alom.  

Kasten
Keuken: Olympia antiekgroen
Keuken: Pallas kashmir
Keuken: Atlas betongrijs & oud eiken natuur
Keuken: Atlas marmer & andes platinagrijs


Trend #4: Hogere onderkasten vormen een stijlvol en functioneel meubel

Met een lage, bijna niet zichtbare plint en hogere onderkasten creëer je een stijlvol keukenmeubel. Niet alleen is het een plezier voor het oog, het levert je ook veel gemak op. 

Zo heb je met een hoge onderkast extra opbergruimte en is de werkhoogte perfect voor mensen die iets langer zijn. 

Optima Jaguar groen
Keuken: Optima Accent Jaguargroen satijn


Trend #5: Achterwandsystemen dragen bij aan een design uitstraling

In de keukentrends van 2021 zien we veel perfectie en detail terug. Maar waar laat je het keukengerei? Samen met de perfecte afwerking van de keuken, zien we ook trends op het gebied van achterwanden voorbij komen. Zo dragen achterwandsystemen bij aan de strakke, design uitstraling in de keuken. Met behulp van planken, rekken en ophangtools voor keukengerei maak je van de keuken een gestructureerde werkplek. Bijkomend voordeel op het gebied van stijl: het is alsof je keuken rechtstreeks uit een woonblad komt!

Trend #6: Handig opbergen en een rustige uitstraling: maak gebruik van pocketdeuren

We koken meer en vaker thuis. Dit uitgebreide koken en genieten gaat gepaard met de aanschaf van meer keukenapparatuur en dus groeit de behoefte naar meer opbergruimte in de keuken. Dit gecombineerd met de trend van rust en eenheid in de keuken, maakt dat pocketdeuren een perfecte oplossing bieden. Ervaar het pakgemak van de kasten waarin alles overzichtelijk staat opgeborgen en creëer in een handomdraai weer rust in het interieur door de kasten te sluiten.

Trend #7: Schuifdeursystemen in het interieur 

Maak van je open leef- en keukenruimte ook gemakkelijk een afgesloten ruimte met behulp van schuifdeuren. De keuze is schuifdeuren is enorm: van houten schuifdeuren tot glazen schuifdeuren. Deze deuren zijn beschikbaar passend bij elk type stijl, ruimte en budget.

Trend #8: Zwevende keukens

Helemaal in lijn met perfectie en design zijn zwevende keukens: dit zijn keukens die iets los komen van de vloer en daardoor lijken te zweven. 

Trend #9: Creëer rust met doorlopende lijnen van symmetrie

Het lijnenspel in de keuken wordt steeds belangrijker in het ontwerp. Door het zorgvuldig toepassen van doorlopende lijnen en symmetrie creëren we rust. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de single line keuken, waar slechts één horizontale lijn te zien is in het keukenontwerp. Deze trend geldt echter ook voor het gebruik van verticale lijnen. Denk hierbij aan hoge kasten met doorlopende deuren, wat een oase van rust creëert in de gehele keukenruimte. 

Olympia nachtblauw
Keuken: Olympia nachtblauw


Zelf aan de slag met keuken inspiratie? Maak dan een moodboard!

Met onze gemakkelijke Moodboard Maker maak je in 10 simpele stappen een visueel overzicht van al jouw keukenwensen. 

Maak een moodboard

Interieurtrends en keukeninspiratie 2021: 4 sferen die de trends bepalen


In 2021 halen we buiten steeds meer naar binnen. Kleuren uit de natuur zagen we al meer terugkomen in het interieur en onze keuken in 2020. In 2021 wordt dit nog meer versterkt. Denk hierbij aan kleuren in groentinten, blauwtinten en woestijntinten. Het zijn kleuren die geruststelling en warmte in het interieur bieden. 
We bespreken deze interieurtrends en keukentrends 2021 aan de hand van 4 sferen: 

1: TerugtrekkenInspiratie

De interieurtrend ‘terugtrekken’ staat voor stoer, industrieel, praktisch en duurzaam. In dit type interieur is veel aandacht voor de natuur. Je ziet een ambachtelijke uitstraling terug in verschillende elementen van het interieur. Duurzaamheid zit in veel producten geïntegreerd: denk aan onderdelen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Ook kamerplanten zie je terug in deze trend: groepeer ze bijvoorbeeld als binnentuintje. 

Hoe zie je deze trend terug in de keuken? Met name in grijze, blauwe en bruine tinten aan de ene kant, maar essentieel wit en bordeauxrood aan de andere kant. Vertrouwdheid en nostalgie staan centraal. 

2: Koesteren

Centraal in de interieurtrend ‘koesteren’ staan de waarden vriendelijk en vertrouwd. De sfeer die je aantreft in dit type interieur is een mix van een warm, vriendelijk, ton-sur-ton kleurenpalet en een mix van afgeronde, bolle en organische vormen. In het kleurenpalet vind je lichte en donkere aardse tinten afgewisseld met accentkleuren als lila en okergeel. Een onregelmatige oppervlaktestructuur vind je terug in meubels en accessoires. Veelal hebben deze meubels en accessoires ook een matte uitstraling. 

Spreekt deze sfeer je aan? We vertalen hem graag naar passende inspiratie voor de keukenruimte. Maak gebruik van aardse tinten door te kiezen voor een warme, maar neutrale keukenkleur. Accenten en keukenaccessoires kunnen worden uitgevoerd in tinten als zand, bruin en mosgroen. 

3: Reset

Een kleurrijk, contrastrijk en speels geheel: dat is waar de sfeer ‘reset’ voor staat. De kleuren die terug komen, variëren van zachte pasteltinten tot krachtige, sterke kleuren. Door deze afwisseling zal het nooit schreeuwerig aanvoelen. In deze interieurstijl vind je veel geometrische vormen. Deze vormen kun je op speelse wijze toepassen. Naast vormen, zijn er ook grafische patronen terug te vinden op bijvoorbeeld vloerkleden of behang. Het type materiaal dat gebruikt wordt in deze woonstijl, is van ondergeschikt belang.

De keuken in de ‘reset’ stijl is subtiel geïnspireerd door de jaren ’70 met opbeurende tinten blauwgroen en energiek rood die wit en neutraal contrasteren.  Denk aan de combinatie van een neutrale tint in combinatie met een dieprode keukenkleur. 

4: Intens

Ook in de sfeer ‘intens’  vind je een combinatie tussen koele pasteltinten in combinatie met warme aardetinten. Deze tinten worden aangevuld met accenten van felroze, blauw, neon en metallic. Je ziet veel futuristische vormen terug, waarbij de cirkel centraal staat als vorm. Veelal zijn de vormen futuristisch, evenals de materialen. Diezelfde materialen zijn naast futuristisch voornamelijk glanzend, gekleurd transparant, spiegelend, glad en strak. 

Hoe creëer je deze sfeer in de keuken? In de keuken vertaalt deze sfeer zich terug in een ruimte die vol de aandacht heeft op emotie en beleving. Een strakke, minimalistische ruimte met pure materialen en hier een daar een luxe tint. Denk hierbij onder meer aan goud en marmer. 

Dit zijn de keuken kleuren 2021

Eerder kaartten we de terugkeer van natuurlijke tinten al aan. Dit betekent dat we de kleur bruin in verschillende varianten terug gaan zien. Hierbij zal terracotta een belangrijk materiaal zijn, maar de exacte kleur varieert van oranje tot roze, grijs, taupe en wit. Ook verschillende houtsoorten passen bij de bruine kleur die we steeds meer terug gaan zien. 

Anderzijds zien we ook dat consumenten meer interesse tonen in patronen en gewaagde keuken kleuren. In 2021 zien we een gezonde mix tussen neutrale kleuren en accenten en meer neutrale details in het interieur en de keuken. Frisse, levendige kleuren worden gecombineerd met comfort en rustige thema’s.
Maar wat zijn dan de keukentrends 2021 op het gebied van keuken kleuren? We nemen je kort mee: Kleuren

  • Groentinten winnen terrein: denk aan kleuren als lentegroen, antiekgroen, maar ook groen/blauwtinten als petrol, nachtblauw en hemelsblauw;
  • De natuurlijke woenstijntinten maken intrede: magnolia, okergeel en honing zijn kleuren die zeker terugkomen in de keukenontwerpen van 2021; 
  • Zachte keukenkleuren met roze tinten zien we ook meer terug: zowel op de keukendeuren als in de keukenruimte; 
  • Rustige, aardse tonen als leem kashmir, zink en terrabruin vormen de basis in het interieur rondom de keuken.  

 

Allure leem
Keuken: Allure Leem

 

kleuren


De invloed van Covid-19 op ons interieur

Hoe komen interieurtrends en keukentrends tot stand? De externe omgeving heeft hier een grote invloed op. Het jaar 2020 heeft grotendeels in het teken gestaan van de uitbraak van het Covid-19 virus. Dit heeft ook grote invloed gehad op de wijze waarop we naar onze woning en ons interieur zijn gaan kijken. In dit artikel over keukentrends 2021 hebben we hier kort naar verwezen, maar wat zijn nu de meest opvallende ontwikkelingen wanneer je kijkt naar stijl en interieur? 

  • De kloof tussen werk en privé is voor veel mensen door het vele thuiswerken vervaagd. Dit resulteert erin dat onze woning ons een veilig en gegrond gevoel moet geven, maar ons ook moet inspireren; 
  • Waar eerder behoefte was aan ‘gewone gezelligheid’, zoeken we nu meer naar het gevoel van comfort en veiligheid, wat is terug te zien natuurlijke afwerkingen en aardse tinten; 
  • Door onze behoefte aan warmte in huis, zal wit steeds meer plaats maken voor kleur


Op zoek naar een nieuwe keuken passend bij keukentrends 2021? 

We helpen je graag verder. Samen met jou kijken we naar de laatste trends, maar ook hoe we deze keuken passend bij jouw persoonlijke stijl en wensen op een tijdloze manier kunnen vormgeven. 
Maak vrijblijvend een ontwerpafspraak en ontvang een 3D keukenontwerp en transparante offerte. 

Wist je dat je ook gebruik kunt maken van onze online adviesmogelijkheid? Lees snel meer! 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.