Keuken Keuken achterwand

Achterwand keuken: voor ieder wat wils

Maak je keuken helemaal af door te kiezen voor een passende achterwand. Of je nu houdt van een Scandinavische, landelijke, industriële of mengelmoes van stijlen, er is voor ieder wat wils. Er zijn dan ook verschillende materialen die gebruikt kunnen worden als achterwand van de keuken:

  • Een kunststof keuken achterwand
  • Een RVS keuken achterwand
  • Een keuken achterwand van tegels 
  • Een geverfde keuken achterwand met coating 

 

AchterwandDe achterwand van je keuken: beeldbepalend!

Er komt veel kijken bij de keuze voor een nieuwe keuken. Welke opstelling kies je? En welke kleur moeten de keukendeurtjes krijgen? Ga je voor een kunststof aanrechtblad of toch voor een aanrechtblad van composiet? Waar je misschien niet meteen aan denkt, is de achterwand. Enerzijds praktisch, want spetters op de muren bij de kookplaat zijn niet gewenst. Anderzijds is de achterwand ook bepalend voor het totaalbeeld van de keuken. 

 


Praktische spatwand keuken: een achterwand achter je kookplaat

Natuurlijk hoef je niet direct heel de achterwand van je keuken te stylen. Wil je de muur zoveeRVS achterwand keukenl mogelijk houden zoals hij is? Dat kan! Wel is het aan te raden om de wand achter de kookplaat bestendig te maken tegen hitte en spatten. We noemen dit stukje achterwand dan ook wel de spatwand. Hier zijn veel mogelijkheden voor. Zo kun je kiezen voor:

  • Tegels
  • RVS achterwand.

Deze spatwanden zijn beiden gemakkelijk schoon te maken. Natuurlijk  zijn er nog genoeg andere opties mogelijk. Onze aankoopadviseurs in de winkels, vertellen je graag meer. 

Aluminium achterwand keuken

AluSplash achterwanden hebben een aluminium basis. Ze worden afgewerkt met een duurzame, uv-bestendige hoogglanscoating, wat ze perfect maakt voor in de keuken. AluSplash is scherp geprijsd, hittebestendig en ook nog eens 100% recyclebaar. Je kunt ervoor kiezen om de wand specifiek voor achter de kookplaat te bestellen, maar het is ook mogelijk om een op maat gemaakt formaat voor de gehele- of een deel van de achterwand van de keuken te bestellen. Op het gebied van kleur heb je een uitgebreide keuze: van wit- en aardetinten tot aan diverse matte kleuren. In onze Bruynzeel winkels zijn diverse stalen in het echt te bewonderen, zodat je meteen kan kijken welke het beste bij jouw aanrechtblad past. 

Tegels achterwand keukenTegels achterwand keuken 

Vroeger werd er vooral gekozen voor tegels op de achterwand van een keuken. Niet gek, want ze zijn makkelijk schoon te maken en vaak ook tijdloos. Zo staan tegels met meer aardse tinten heel warm in een landelijke keuken. Maar witte tegels, donkere tegels of tegels met meer kleur kunnen ook erg goed uitpakken. Kijk maar naar de keuken van Karlijn, waar gekozen is voor witte tegels en zwarte verf. Of de Familie Spee, die keuze maakte voor een witte, tijdloze keuken in combinatie met Portugese tegels aan de muur. 

Kleur achterwand keukens 

Een andere mogelijkheid is het verven of behangen van de muur. Behang op de achterwand van je keuken kan ontzettend gFardou achterwandaaf zijn, maar het heeft wel wat haken en ogen. Zo kan het erg kwetsbaar zijn wanneer het gaat om vocht. Tegenwoordig zijn er gelukkig diverse oplossingen beschikbaar waardoor je wél behang tegen je keukenmuur kunt plakken. Zo zijn er speciale rollen behang die vochtbestendig zijn.

Minder ingewikkeld is het verven van de achterwand, al adviseren we ook in dit geval dan wel een verf te gebruiken die schoongemaakt kan worden. In een keuken wordt gewerkt en daarmee loop je het risico dat spetters op de muur terecht komen. Naast alle uitgebreide keuzemogelijkheden in kleur, kan ook een krijt- of kalkverf erg mooi zijn op de muur. Inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje in de keuken bij Fardou, Marleen of Jessica. Ook zij maakten de keuze voor een kleur op de muur. 


Achterwand keuken betonlook

Erg stoer en helemaal van deze tijd is een achterwand in de keuken in betonlook. Dit kan met behulp van beton circe of beton stuc. Wanneer je ervoor kiest om dit aan te brengen op de achterwand van je keuken, is het belangrijk om de hulp van een vakman in te schakelen. Het moet goed aangebracht worden om het gewenste effect te verkrijgen. Dat gewenste effect is een keuken met een industriële uitstraling. De keuken achterwand van beton stuc doet het goed in combinatie met een werkblad in betonlook, maar bijvoorbeeld ook juist met warme tinten zoals hout. 

Wil je wel een industriële uitstraling, maar ben je ook op zoek naar een praktische achterwand? Dan is roestvrijstaal een handig materiaal. Het ziet er strak en stoer uit, maar is ook erg gemakkelijk schoon te maken. 

Achterwand keuken betonlook


Ontdek de mogelijkheden!

Tegenwoordig heb je oneindig veel keuzes wanneer het gaat om de styling van jouw keuken achterwand. Wat dacht je bijvoorbeeld van een glazen achterwand? Of ga je voor natuursteen of graniet? Niks is te gek. Zo koos Chantal voor een bakstenen muur. Of misschien heb je al wel een hele gave wand en zoek je juist een bijpassende keuken? Bekijk dan eens onze uitgebreide collectie

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.