Keuken

Een kijkje in de keuken van Marleen

‘De stijl van onze keuken past precies bij ons huis’

Wie het van buiten onopvallende jaren-70-huis van Marleen (41) binnenstapt, waant zich plotsklaps in een jungle. Terwijl we toch echt in Haarlem zijn. Niet alleen haar woonkamer, maar ook haar strakke, zwarte Bruynzeel keuken staat in het bijzonder vol potten met de meest verrassende plantensoorten. “En dan te bedenken dat ik in ons vorige huis nog geen cactus levend kon houden”, zegt Marleen.

MarleenIeder huis verdient een passende keuken

“Ik ben kleuterjuf en mijn man Giedo (42) zit in de ontwikkeling van jachtbouw. Onze keuken moet bij het huis passen. Hiervoor woonden we met onze drie kinderen in een schattig jaren-20-huis. Daar hoorde een landelijke keuken bij, met ronde knopjes en sierlijke randjes. Onze huidige woning vraagt juist om een strakke keuken zonder greepjes. Maar dan wel weer gecombineerd met zalmroze muren en een grove, cederhouten plank aan de muur, waar ik een hoop planten op kwijt kan.”

Meditatief sproeien

“Het verzorgen van de meer dan honderd planten in huis is best een klus, maar ik vind het heerlijk om te doen. Twee keer per week loop ik zo’n drie kwartier met een plantensproeier door huis en kijk ik even goed of alle planten nog gezond zijn. Heel meditatief. Als er vriendjes van de kinderen over de vloer komen, maken die regelmatig opmerkingen. ‘Ja, mijn moeder houdt nu eenmaal veel van planten’, zeggen mijn dochter en zoons dan maar. Je ziet bij ons ook geen schilderijen. De planten en hun lichtval op de muur zijn onze kunst.”

Nergens is het wit

“Gelukkig hebben mijn man en ik dezelfde smaak. We vinden het allebei echt leuk om na te denken over het interieur van ons huis. Zo is er bij ons geen muur of plafond wit. Waarom zou je? Als het ergens wat donkerder wordt, zet ik wel een lampje aan. We zijn met kleurstalen door het hele huis gelopen om te zoeken naar matches. Uiteindelijk vind je in ons hele huis maar twee kleuren: een roze- en een groentint.”

Marleen


‘Papa en mama zijn even naar Bruynzeel’

“Zo’n twee jaar geleden, we hadden net dit huis gekocht, gingen Giedo en ik op keukenjacht. We zeiden tegen de kinderen: ‘Gaan jullie maar even lekker een film kijken, dan gaan papa en mama een rondje Bruynzeel doen.’ We hadden al helemaal in ons hoofd hoe de keuken eruit zou moeten zien: strak, zwart, een stenen blad en greeploos. Dik twee uur later kwamen we weer thuis en hadden we precies de keuken samengesteld die past bij onze stijl.”

MarleenMet de (keuken)mode mee

“Inmiddels wint de zwarte keuken snel aan populariteit, maar twee jaar geleden was dit nog niet zo’n trend. Gelukkig kon Bruynzeel onze keuken in onze gewenste kleur lakken. De aankoopadviseur van Bruynzeel heeft ook nog flink moeten zoeken naar een zwarte wasbak en zwarte kraan. Nu zie je die dingen overal.”

Kletsen in de keuken

“Giedo vindt het onwijs leuk om te koken, bij mij moet het vooral snel. In het weekend koken we samen, dan ben ik zijn snij-assistente, haha. Dan zijn we allebei aan één kant van de keuken bezig en kletsen we lekker bij onder het genot van een biertje en wijntje. Iedere zaterdag bakt Giedo de lekkerste pizza’s voor het hele gezin. Dat is een van de redenen dat we een grote oven hebben gekozen. Dat zorgde er helaas wel voor dat onze splinternieuwe oven er na een week al niet meer uitzag. Ik dacht alleen maar: laat het los, laat het los ...”

Keuken met (wok)pit

“Onze inductiekookplaat heeft een grote wokpit. Hierdoor kunnen we lekker op hoog vuur koken én alles makkelijk schoonmaken. Ideaal! Ik houd van een opgeruimd huis en een nette keuken zonder poespas. Als ik ‘s avonds de hond uit heb gelaten en via de garage de keuken binnenstap, denk ik elke keer weer: wat een fijne plek, dit voelt helemaal goed!”

Marleen


Keukenopstelling: parallel
Keukentype: Olympia grafiet greeploos
Prijs: 13.395 euro
Aantal m2: 10
Stijl: botanisch/urban
Bijzonderheden:

  • Kookplaatcombi (inductie en gas)
  • 90 centimeter oven
  • Natuurstenen werkblad van 2 centimeter dik
  • Inbouwunit afzuigkap


Olympia

Overal op onze website vind je hartjes. Door op deze hartjes te klikken voeg je ze toe aan je moodboard: een inspirerend overzicht van al jouw keukenideeën. 

Maak je moodboard

Tijdens een ontwerpafspraak ontwerpen we graag een keuken op maat voor jou. Daarbij kunnen we je precies laten zien wat de keuken kost en hoe de prijs tot stand komt.  

Afspraak maken

Ons digitale keukenboek staat boordevol keukeninspiratie. 

Bekijk ons digitale keukenboek
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.