Keuken

Een kijkje in de keuken van Jessica

‘Alles wat we wilden, kon binnen ons budget’

Jessica (24) en haar vriend Bas (27) trokken bijna een jaar geleden in hun ruime nieuwbouwwoning in Culemborg. Daarvoor woonden de twee in de ‘kleine en smalle’ studio van Bas in Utrecht. “In het begin wisten we niet wat we moesten met al die ruimte in onze nieuwe keuken”, lacht Jessica.

Jessica

Twee smaken, één keuken

“Ik ben leerkracht op een basisschool, Bas is hypotheekadviseur. We hebben een totaal andere smaak. Ik houd van strak, fris en licht. Dat typische Scandinavische gevoel. Bas is meer van een speelser en kleurrijk interieur. Het samenstellen van de keuken was dan ook een kleine uitdaging. Bas wilde een donker keukenblad, ik juist een licht keukenblad. Uiteindelijk heeft Bas het geluk dat we op het laatste moment nog voor een donker blad zijn gegaan, haha. Maar dat donkere contrasteert heel mooi met alle lichte kleuren in huis.”

Van ‘prima’ naar ‘helemaal naar wens’

“Moodboards maken op Pinterest en rondkijken op Instagram werkt inspirerend. Dan zie ik weer wat bij anderen en denk ik: dat is ook wel heel mooi. Daarnaast werkte het ook inspirerend om samen rustig door de Bruynzeel winkel in Utrecht te lopen. In eerste instantie vonden we de standaardkeuken die door de projectontwikkelaar werd aangeboden eigenlijk al prima. Maar uiteindelijk zagen we bij de Bruynzeel aankoopadviseur aan tafel wat er allemaal mogelijk was en eindigden we met een compleet andere keuken. We konden onze hoekkeuken echt helemaal samenstellen naar onze wensen. Bas en ik waren verrast dat er zo veel mogelijk was binnen ons budget.”

Een keuken zonder keuzestress

“Toen we de Bruynzeel winkel binnenkwamen was het licht, toen we weer naar buiten stapten pikkedonker. Maar we hadden wel de keuken die we allebei heel mooi vonden! Onze ouders adviseerden ons om nog even verder te kijken. ‘Je koopt toch niet zomaar een keuken bij de eerste de beste winkel die je binnenstapt?’ Maar we twijfelden eigenlijk geen moment. Toen we het ontwerp zagen, dachten we: dit is precies wat we heel mooi vinden! En de prijs beviel ons ook meteen. Alles wat we wilden, kon binnen ons budget.”

Marleen


Meer plek, minder afwas

“Nu bijna een jaar later zijn we nog altijd hartstikke blij met onze keuken. Hij is helemaal afgestemd op ons leventje. Echt onmisbaar is de vaatwasser. In het studiootje van Bas moesten we alles met de hand afwassen en zelfs daar was amper ruimte voor. Die vaatwasser voelt dus heel luxe voor ons.”

Jessica
Mexico in Culemborg

“De afspraak is: degene die als eerste thuis is, kookt. Maar Bas vindt koken leuk en ik vind het prima om alles weer schoon te maken. Een goed team dus! We hebben inmiddels al aardig wat etentjes voor onze ouders en vrienden georganiseerd. Wat er het meest op tafel komt? Mexicaans! We zijn dit jaar in Mexico op vakantie geweest en de burrito’s en nacho’s staan ook hier in Culemborg nog regelmatig op het menu.”

Keuken (vol) kastjes

“We hebben bewust gekozen voor een inductieplaat. Deze is makkelijk schoon te maken en warmt snel op. Echt fijn! Al was dat in het begin nog wel even wennen. De eerste maand hadden we regelmatig aangebrand eten, haha. Over de hoogte van de oven werden we goed geadviseerd in de winkel. Mijn vriend is een stuk langer dan ik, maar door de oven net iets onder mijn ooghoogte te plaatsen, kunnen we er allebei makkelijk bij. En waar we in het begin dachten dat al die keukenkastjes nooit vol zouden komen … Nou, inmiddels is er geen leeg plekje meer te vinden. Heerlijk, al die opbergruimte!”

Jessica


Excellent
Keukenopstelling: hoek
Keukentype: Excellent IJswit greeploos
Prijs: 7.416 euro
Aantal m2: 10,7
Stijl: Scandinavisch/stijlvol
Bijzonderheden:

  • Greeploos
  • Combi-magnetron op ideale werkhoogte
  • Inductie


Een alternatief voor deze keuken is de Andes wit hoogglans.

Andes wit hoogglans

Overal op onze website vind je hartjes. Door op deze hartjes te klikken voeg je ze toe aan je moodboard: een inspirerend overzicht van al jouw keukenideeën. 

Maak je moodboard

Tijdens een ontwerpafspraak ontwerpen we graag een keuken op maat voor jou. Daarbij kunnen we je precies laten zien wat de keuken kost en hoe de prijs tot stand komt.  

Afspraak maken

 

 
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.