Keuken

Het kiezen van een keukenblad. Waar let je op?

Het is zover! Je gaat een nieuwe keuken kopen. Van type keukenkasten tot de kleur van de keukendeur en van verschillende kranen tot merken keukenapparatuur: je krijgt te maken met een hoop keuzes. En dan is er ook nog het keukenblad. Keukenbladen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en gemaakt van verschillende materialen. Welk materiaal past bij jouw stijl én leefsituatie? Wij geven je tips voor het kiezen van het keukenblad dat past bij jou.

Bekijk keukenbladen  Bekijk de keukencollectie

Welke soorten keukenbladen zijn er? Bepaal je stijl 

Bij het kiezen van een keukenblad is het belangrijk je af te vragen welke wensen je hebt. Hoe moet het keukenblad eruit zien? En welke eigenschappen moet het materiaal hebben? Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen op het gebied van uitstraling. Wat zijn de meest voorkomende materialen? En welk blad past het beste bij jouw stijl en de rest van het interieur? 

Composiet keukenblad

Een keukenblad van composiet is het alternatief voor natuursteen. Het is een fantastisch natuurproduct dat verkrijgbaar is in vele kleuren en structuren. Daarnaast is het ook mogelijk om de spoelbak uit hetzelfde materiaal te laten maken. Dit hebben we bijvoorbeeld toegepast bij onze Aerdenhout keuken. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een composiet keukenblad? Of wil je de verschillende kleurkeuzes bekijken? Je vindt ze op onze website of in een winkel bij jou in de buurt. 

Keuzemogelijkheden composiet

Vind een winkel  

Keuken Aerdenhout grijs eiken
Keuken: Aerdenhout grijs eiken

 

Keuken Aerdenhout grijs eiken


Kunststof keukenblad

Een kunststof keukenblad kan tegen een stootje en is verkrijgbaar in enorm veel kleuren. Wist je dat je met een kunststof keukenblad gemakkelijk een marmerlook, houtlook of betonlook creëert? Daarnaast zijn sommige van deze bladen ook verkrijgbaar in dezelfde uitstraling als onze keukendeuren. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij onze Atlas marmer. Bekijk de kleurkeuzes online of in een winkel bij jou in de buurt. 

Keuzemogelijkheden kunststof

Vind een winkel 

Keuken atlas marmer grijs
Keuken: Atlas marmer grijs


Keramiek keukenblad

Een keukenblad van keramiek wordt op hoge druk geperst en voorzien van een print. Dit levert hele stijlvolle bladen op, die jouw keuken helemaal af maken. Creëer een eigen sfeer met een keramiek keukenblad passend bij jouw stijl. Wij pasten dit keukenblad toe in onze Matterhorn keuken, wat deze keuken een echte eyecatcher maakte. Benieuwd naar nog meer keuzemogelijkheden? Kijk dan verder. 

Keuzemogelijkheden keramiek

Vind een winkel

Keuken matterhorn leisteengrijs
Keuken: Matterhorn leisteengrijs


Graniet keukenblad

Een keukenblad van graniet wordt ook weleens een stenen keukenblad of natuurstenen keukenblad genoemd. Doordat dit een echt natuurproduct is, is elk blad helemaal uniek. Er zijn verschillende soorten stenen en daardoor dus ook diverse kleuren en uitstralingen verkrijgbaar. Je vindt dit keukenblad onder meer in onze Romantiek keuken. Benieuwd naar nog meer keuzemogelijkheden? Kijk snel verder of bezoek een van onze winkels. 

Keuzemogelijkheden graniet 

Vind een winkel 

Keuken: Romantiek hemelsblauw
Keuken: Romantiek hemelsblauw


Dekton keukenblad 

Dekton is een redelijk nieuw materiaal dat bestaat uit een mix van grondstoffen. Dekton keukenbladen zijn sterk, gemakkelijk in onderhoud en in diverse kleuren en uitstralingen verkrijgbaar. Je vindt het Dekton keukenblad bijvoorbeeld in het koffiehuis in onze winkels in Bergen op Zoom, Utrecht, Cruquius, Leiderdorp, Son, Duiven, Breda en Barendrecht. 

Keuzemogelijkheden Dekton 

Vind een winkel 

Koffiehuis boz


Houten keukenblad

Een keukenblad dat volledig van massief hout is, komt niet meer zo vaak voor maar is wel beschikbaar in ons assortiment. Vaak wordt ervoor gekozen om een deel van de keuken te voorzien van een houten keukenblad. Denk bijvoorbeeld aan een keukenblad van massief hout op het keukeneiland of een houten bardeel als onderdeel van de keuken. Er zijn ook veel kunststof keukenbladen in houtlook verkrijgbaar. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een van onze adviseurs in de winkel wat mogelijk is binnen jouw wensen. 

Afspraak maken

Vind een winkel

Keuken Matterhorn leisteengrijs
Keuken: Matterhorn leisteengrijs 

 

Keuken Rustiek robijnrood
Keuken: Rustiek robijnrood 


Welke eigenschappen hebben keukenbladen? 

We helpen je graag bij het maken van de keuze die past bij jou. Onderstaand geven we kort de belangrijkste voordelen per type keukenblad weer. 

Voordelen composiet keukenblad

+ Ruime keuzemogelijkheden;
+ Vochtbestendig en sterk materiaal; 
+ Natuurlijk materiaal: uniek; 
+ Gemakkelijk op maat te bestellen.

Voordelen kunststof keukenblad

+ Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins; 
+ Betaalbaar; 
+ Gemakkelijk schoon te maken; 
+ Kan goed tegen een stootje; 
+ Hygiënisch doordat de kunststof laag geen ingrediënten opneemt.

Voordelen keramiek keukenblad

+ Verkrijgbaar in vele motieven;
+ Eenvoudig te reinigen;
+ Kras- hitte en zuurbestendig; 
+ Vereist weinig onderhoud. 

Voordelen graniet/natuursteen keukenblad

+ Uniek natuurproduct; 
+ Makkelijk in onderhoud; 
+ Bestand tegen krassen en hitte;
+ Luxe uitstraling. 

Voordelen dekton keukenblad

+ Krasbestendig;
+ Geen enkel keukenblad is hetzelfde;
+ Praktische en hygiënisch;
+ Uniek in kleur. 

Voordelen keukenblad van massief hout

+ Bijzonder natuurproduct;
+ Krasje of lichte slijtage? Schuur het blad op en het is zo goed als nieuw;
+ Warme en stoere uitstraling. 

Kom vrijblijvend kijken in een van onze winkels  

Wil je kleuren en materialen in het echt zien? Maak dan een afspraak in een van onze winkels. We nemen uitgebreid de tijd om je meer te vertellen over eigenschappen van materialen. Daarnaast heb je gelegenheid om verschillende type keukenbladen in het echt te ervaren. 

Afspraak maken 
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.