Het kiezen van een keukenblad. Waar let je op? 

Het is zover! Je gaat een nieuwe keuken kopen. Van type keukenkasten tot de kleur van de keukendeur en van verschillende kranen tot merken keukenapparatuur: je krijgt te maken met een hoop keuzes. En dan is er ook nog het keukenblad. Keukenbladen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en gemaakt van verschillende materialen. Welk materiaal past bij jouw stijl én leefsituatie? Wij geven je tips voor het kiezen van het keukenblad dat past bij jou.

Bekijk keukenbladen 

Welke soorten keukenbladen zijn er?

Bij het kiezen van een keukenblad is het belangrijk je af te vragen welke wensen je hebt. Hoe moet het keukenblad eruit zien? En welke eigenschappen moet het materiaal hebben? Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen op het gebied van uitstraling. Wat zijn de meest voorkomende materialen? En welk blad past het beste bij jouw stijl en de rest van het interieur? 

Verschillende werkbladen

Composiet werkblad

Composiet keukenblad

Een keukenblad van composiet is het alternatief voor natuursteen. Het is een fantastisch natuurproduct dat verkrijgbaar is in vele kleuren en structuren. Daarnaast is het ook mogelijk om de spoelbak uit hetzelfde materiaal te laten maken. Dit hebben we bijvoorbeeld toegepast bij onze Aerdenhout keuken. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een composiet keukenblad? Of wil je de verschillende kleurkeuzes bekijken? Je vindt ze op onze website of in een winkel bij jou in de buurt. 

Voordelen composiet keukenblad

+ Ruime keuzemogelijkheden;
+ Vochtbestendig en sterk materiaal; 
+ Natuurlijk materiaal: uniek; 
+ Gemakkelijk op maat te bestellen.

Keuzemogelijkheden composiet

Kunststof keukenblad

Een kunststof keukenblad kan tegen een stootje en is verkrijgbaar in enorm veel kleuren. Wist je dat je met een kunststof keukenblad gemakkelijk een marmerlook, houtlook of betonlook creëert? Daarnaast zijn sommige van deze bladen ook verkrijgbaar in dezelfde uitstraling als onze keukendeuren. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij onze Atlas Trend marmergrijs

Voordelen kunststof keukenblad

+ Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins; 
+ Betaalbaar; 
+ Gemakkelijk schoon te maken; 
+ Kan goed tegen een stootje; 
+ Hygiënisch doordat de kunststof laag geen ingrediënten opneemt.

Keuzemogelijkheden kunststof

 

Atlas Trend marmergrijs

 

 

 

Keramiek werkblad

 

 

 

Keramiek keukenblad

Een keukenblad van keramiek wordt op hoge druk geperst en voorzien van een print. Dit levert hele stijlvolle bladen op, die jouw keuken helemaal af maken. Creëer een eigen sfeer met een keramiek keukenblad passend bij jouw stijl. Wij pasten dit keukenblad toe in onze Matterhorn leisteengrijs, wat deze keuken een echte eyecatcher maakte. Benieuwd naar nog meer keuzemogelijkheden? Kijk dan verder. 

Voordelen keramiek keukenblad

+ Verkrijgbaar in vele motieven;
+ Eenvoudig te reinigen;
+ Kras- hitte en zuurbestendig; 
+ Vereist weinig onderhoud. 

Keuzemogelijkheden keramiek

Graniet keukenblad

Een keukenblad van graniet wordt ook weleens een stenen keukenblad of natuurstenen keukenblad genoemd. Doordat dit een echt natuurproduct is, is elk blad helemaal uniek. Er zijn verschillende soorten stenen en daardoor dus ook diverse kleuren en uitstralingen verkrijgbaar. Benieuwd naar alle keuzemogelijkheden? Kijk snel verder of bezoek een van onze winkels. 

Voordelen graniet/natuursteen keukenblad

+ Uniek natuurproduct; 
+ Makkelijk in onderhoud; 
+ Bestand tegen krassen en hitte;
+ Luxe uitstraling. 

Keuzemogelijkheden graniet

Graniet werkblad

Dekton werkblad

Dekton keukenblad 

Dekton is een redelijk nieuw materiaal dat bestaat uit een mix van grondstoffen. Dekton keukenbladen zijn sterk, gemakkelijk in onderhoud en in diverse kleuren en uitstralingen verkrijgbaar. Naast egale kleuren is er nu ook een aantal fraaie look-a-likes van keukenbladen van natuursteen en beton.

Voordelen dekton keukenblad

+ Krasbestendig;
+ Geen enkel keukenblad is hetzelfde;
+ Praktische en hygiënisch;
+ Uniek in kleur. 

Keuzemogelijkheden Dekton

Houten keukenblad

Een keukenblad dat volledig van massief hout is, komt niet meer zo vaak voor maar is wel beschikbaar in ons assortiment. Vaak wordt ervoor gekozen om een deel van de keuken te voorzien van een houten keukenblad. Denk bijvoorbeeld aan een keukenblad van massief hout op het keukeneiland of een houten bardeel als onderdeel van de keuken. Er zijn ook veel kunststof keukenbladen in houtlook verkrijgbaar. 

Voordelen keukenblad van massief hout

+ Bijzonder natuurproduct;
+ Krasje of lichte slijtage? Schuur het blad op en het is zo goed als nieuw;
+ Warme en stoere uitstraling. 

Keuzemogelijkheden massief hout

Werkblad massief hout

Klanten in Bruynzeel keuken

Kom vrijblijvend kijken in een van onze winkels  

Wil je kleuren en materialen in het echt zien? Maak dan een afspraak in een van onze winkels. We nemen uitgebreid de tijd om je meer te vertellen over eigenschappen van materialen. Daarnaast heb je gelegenheid om verschillende type keukenbladen in het echt te ervaren. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.