Keukentrends: Laat je inspireren!

Keukentrends 2023: Laat je inspireren!

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dan praten we je graag bij over de meest inspirerende keukentrends van 2023. Of je nu houdt van een energieke sfeer, authentieke elementen, reflectie in huis of een serene verbinding met de natuur, er is voor ieder wat wils op dit moment. Lees verder en laat je inspireren om uiteindelijk jouw ideale keuken samen te stellen.

Benieuwd naar de laatste keukentrends? Lees dan onze nieuwste blog met de trends van dit jaar.

Keukentrends 2024

Trend 1. Energiek: Vrolijke kleuren en opvallende details

In een wereld vol onrust is het belangrijk om een plek te hebben waar je je terug kunt trekken en kunt genieten van positieve energie. De keuken is allang niet meer alleen een plek om te koken, maar ook een centrale ontmoetingsplaats in huis. Maak van je keuken een vrolijke plek door te kiezen voor levendige kleuren en opvallende details. Een trend die je in 2023 veel zult zien, is de Atlas trend zilvergroen. Deze kleur geeft een boost aan je keuken en zorgt voor een energieke uitstraling. Combineer dit met kleurrijke keukenaccessoires en een vrolijk gekleurde achterwand om het gevoel van onrust om je heen te vergeten. Laat je inspireren door deze levendige trend en creëer een keuken waar je telkens weer vrolijk van wordt.

Bekijk de Atlas Trend zilvergroen

Trend 2. Authentiek: Terug naar de oorsprong

Naast de drang naar vrolijke en opvallende trends, zoeken we in 2023 ook naar rust en vertrouwen. We verlangen naar authenticiteit en willen ons verbonden voelen met de oorsprong. Warme kleurtonen zoals donkerrood en bruin, natuurlijke materialen en ambachtelijke details zien we steeds meer terug in de keuken. De nieuwe kleur roodbruin die in nieuwe collectie zit past perfect aansluit bij deze trend. De diepe, rijke kleur brengt een gevoel van geborgenheid en vertrouwdheid met zich mee. Combineer dit met bronzen grepen en je hebt een keuken die teruggrijpt naar de essentie. Deze authentieke keukentrend zorgt voor een tijdloze uitstraling en biedt een plek van rust en stabiliteit in je huis.

Bekijk de Atlas Trend roodbruin

Trend 3. Reflectie: Breng rust in huis

Verlang je naar rust en ontspanning in je keuken? Dan is de trend van reflectie iets voor jou. Stel je voor dat je het gevoel van een verfrissende wandeling door de natuur of een ontspannen bezoek aan een wellnessruimte kunt ervaren in je eigen keuken. Door vormen, kleuren en structuren uit de natuur in je keukenontwerp te verwerken, creëer je een harmonieuze en serene ruimte met een modern, industrieel randje. Kies voor harde materialen die kwaliteit en duurzaamheid uitstralen, zoals natuursteen, marmer of hout. Combineer dit met organische vormen en zachte kleurtinten, geïnspireerd door de natuur. Denk aan kalme blauwtinten, aardse groentinten en neutrale kleuren zoals beige en zand. Of wat dacht je van reflecterend RVS zodat je letterlijk reflectie brengt in de keuken? 

Bekijk de Atlas zilver eiken

Trend 4. Sereen: Verbinding met de natuur

In een wereld vol hectiek en drukte is het belangrijk om af en toe een stap terug te doen en te verbinden met de natuur. De keuken is de ideale plek om deze verbinding te creëren. Een trend die je in 2023 veel zult zien, is de combinatie van strakke lijnen en natuurlijke elementen. Deze trend brengt structuur in de ruimte en zorgt voor een gevoel van harmonie en rust. Greige, een combinatie van grijs en beige, is de nieuwe trendkleur die perfect past bij een serene keukeninrichting. Combineer dit met het warme walnootfront met structuur en je hebt een keuken die een zachte en natuurlijke uitstraling heeft. Kies daarbij voor een van onze nieuwe keramieken keukenbladen in de kleur Travertine Crema of Taj Mahal voor nog meer natuurlijke patronen en texturen in de keuken. Deze trend brengt je dichter bij de natuur en biedt een kalm en sereen gevoel.

Bekijk de Atlas greige

Verwerk de laatste trends in jouw nieuwe keuken

Laat je inspireren door deze keukentrends van 2023 en creëer een plek waar je rust, comfort en positiviteit kunt vinden. Door de juiste kleuren, materialen en ontwerpen toe te passen, zorg je voor een keuken waar jij je helemaal thuis voelt. In een winkel in de buurt zie, voel en ervaar je de laatste nieuwe kleuren, materialen, grepen en keukenopstellingen in het echt. Verwerk samen met een van onze aankoopadviseurs de laatste trends in het ideale keukenontwerp voor jouw nieuwe keuken. Tijdens een ontwerpafspraak nemen we graag uitgebreid de tijd voor je. 

Persoonlijk advies

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.