Keukentrends 2024: Laat je inspireren!

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dan is het leuk om te weten wat de laatste trends zijn op gebied van keukenstijlen, kleuren en materialen. Daarom hebben we de belangrijkste keukentrends van dit jaar voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek welke trends je in 2024 veel terug gaat zien in de keuken. 

Trend 1. Meer kleur in de keuken

Weg met het standaard wit en zwart! In 2024 verwerken we steeds weer meer kleur in de keuken. Dit jaar gaat de voorkeur uit naar kleuren die doen denken aan de natuur met warme, aardse tinten. Denk hierbij aan levendige tinten zoals groen, blauw en paars. Bij Bruynzeel Keukens hebben we een nieuwe collectie kleuren die hier perfect bij aansluit. Deze nieuwe kleuren zie je terug in onze blog over de trends op het gebied van kleur. 

Kleurtrends 2024

Trend: Kleur in de keuken 

Trend 2. Walnoot is het nieuwe eiken

Waar voorheen eiken heel populair was in de keuken, nemen de warme tonen van walnoothout dit in 2024 over. Deze tijdloze houtsoort past binnen veel verschillende interieurstijlen, dus of je nu gaat voor industrieel, Ibizaof Japandi-stijl, met walnootdeuren zit je altijd goed! Combineer de walnootkleur met zwarte apparatuur en details in de keuken voor een moderne uitstraling.

Trend 3. Gekleurde grepen 

Grepen maken het verschil in de keuken. De nieuwe, houten Oslo-grepen zijn zo ontworpen dat je ze bijna niet ziet. Kies voor wit eiken, walnoot of zwart eiken voor een natuurlijke uitstraling. Of ga eens voor heel wat anders en kies groene grepen die mooi passen bij onze nieuwe mosgroene keukendeur. De ideale combinatie voor de liefhebbers van de bekende interieurtrend ton-sur-ton.

Bekijk alle grepen

Trend 4. Uitgesproken marmer

Opvallende marmerprints zie je steeds vaker terug in de keuken. En in 2024 geldt: Hoe kleurrijker en drukker, hoe beter! Wil je dat het marmer in de keuken écht opvalt? Trek een werkblad met marmerprint dan door als veegplint of als complete achterwand. Niet alleen mooi, maar ook praktisch en makkelijk schoon te maken. 

Trend: Marmerlook in de keuken

Lijnen keukendeur

Trend 5. Voelbare lijnen

In de keukentrends van 2022 schreven we al over het toepassen van een lijnenspel in de keuken. Waar het toen nog minimalistisch werd ingezet om rust in het keukenontwerp te behouden, mag het nu juist zichtbaar én voelbaar zijn. Kies voor een Linea deur met groeven of speel met panelen om de lijnen in de keuken extra te benadrukken. 

Linea deur bekijken

Trend 6. Duurzame keuzes

Duurzaamheid is in 2024 belangrijker dan ooit. Daarom kiezen we ook in de keuken vaak voor duurzame materialen. Ga voor een Atlas keukendeur met het milieukeur certificaat of kies een Cosmolite keukenblad gemaakt van 100% gerecyclede mineralen uit de industrie. Of wat dacht je van een handgreep gemaakt van gerecycled oceaanplastic? Deze greep is naast duurzaam ook nog eens handig én betaalbaar. Met keuze uit wit, zwart en grijs is er zeker een duurzame greep die jouw nieuwe keuken compleet maakt! 

Trend 7. Licht in de keuken

Het belang van verlichting in de keuken wordt vaak vergeten. Toch is verlichting is één van de belangrijkste details om mee te nemen in een keukenontwerp. Naast de bekende verlichting onder bovenkastjes, staan in 2024 ook innovatieve opties zoals LED-strips in muurplanken, verlichte greeplijsten en ook ladeverlichting centraal. Helemaal handig is ingebouwde verlichting in de vaatwasser, zodat je zelfs tijdens het uitladen van de vaat goed zicht hebt. De familie Poppelaars heeft zo'n verlichte vaatwasser in hun gezellige familiekeuken. Thomas en Laurie vertelden er enthousiast over toen we een kijkje in de keuken namen.

Bekijk de keuken van de familie Poppelaars

Verlichting vaatwasser

Trend: Verlichting in de keuken

Trend 8. Glas kan overal

Glas in de keuken zorgt voor een lichte, ruimtelijke uitstraling. Waar eerst vooral gekozen werd voor helder glas of melkglas, zien we dit jaar vooral gerookt glas en ribbelglas terug in de keuken. Gebruik de glaskast om je mooiste servies of decoratie een zichtbaar plekje te geven of ga voor gewaagd en kies een stapel of rij aan glaskasten in de keuken. Ook hier kun je nog wat meer uitstraling toevoegen met extra verlichting. Handig én mooi!

Trend 9. Extra veel koelruimte

Ook op het gebied van apparatuur zien we mooie trends terugkomen in 2024. Een favoriet is de extra grote koelvries-combinatie van AEG. Die biedt met een breedte van maar liefst 70 cm tot wel 45% meer opbergruimte dan een normale koelkast. Super handig, en doordat de kast eromheen speciaal wordt aangepast op deze koelvries-combinatie, ziet het er ook nog eens strak uit. 

Trend 10. Spoelbakken, de keuze is reuze.

Vergeet de standaard spoelbakken van RVS en geef je keuken meer uitstraling met een bijzondere spoelbak. De keuze is reuze, dus er is voor ieder wat wils. Ga bijvoorbeeld voor een zwarte spoelbak passend bij je kraan of maak juist een statement met een spoelbak in een opvallende kleur zoals goud, koper gun metal. Ook op het gebied van materiaal zijn er veel ontwikkelingen. Zo is deze Fragranite spoelbak in de kleur Oyster naast mooi ook slijtvast en extra hygiënisch.

Spoelbak keukentrend

Op zoek naar meer keukeninspiratie?

De laatste trends in jouw nieuwe keuken?

Laat je inspireren door deze keukentrends van 2024. Natuurlijk is het daarnaast belangrijk om uit te gaan van je eigen voorkeuren, wensen en het beschikbare budget. Door de juiste kleuren, materialen en indelingen toe te passen, kom je tot een keuken waar jij je helemaal thuis voelt. Wij denken graag met je mee over hoe we bovenstaande trends in jouw ideale keukenontwerp kunnen verwerken. Kom langs in één van onze winkels en bekijk de laatste nieuwe kleuren, materialen, grepen en keukenopstellingen in het echt. We staan altijd klaar met vrijblijvend, professioneel advies. 

Persoonlijk advies

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.