Keukentrends 2022: ontdek de 8 trends!

In de afgelopen jaren is de functie van de keuken sterk veranderd. Het is een plek waar we niet alleen koken, maar ook eten, werken en ontspannen. Doordat we steeds meer tijd thuis doorbrengen, kijken we met andere ogen naar het interieur. Welke kleuren, materialen en details zien we terug in de trends van 2022? We vertellen je er alles over en nemen je mee in 8 keukentrends!

Download ons keukeninspiratieboek   Bekijk de collectie

Trend #1: Koken en wonen wordt één, dé nummer 1 keukentrend

Een van de dingen die we terugzien in 2022 is een versmelting van de keuken naar de woonkamer. Ruimtes komen steeds meer samen. Het ontmoeten en samenkomen in de keuken is dus steeds belangrijker geworden. Samen eten met het gezin, buren, collega’s, familie of vrienden? Dat geeft een gelukkig gevoel. Wanneer de keuken één is met de rest van het interieur, zorgt dit voor verbinding. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde kleuren in de keuken als in de woonkamer. Of plaats een wandmeubel in de woonkamer van hetzelfde materiaal als de keukendeuren of het aanrechtblad. Maar denk ook eens aan bijpassende vitrines, eetkamer meubelen en tv-meubelen. Zo wordt het interieur één geheel.  

Wandmeubel Jura Chanello

Atlas Trend cubaniet

Trend #2: Strak lijnenspel 

Als weerspiegeling van onze behoefte om het leven weer op het rechte pad te krijgen, hebben ontwerptrends voor 2022 alles te maken met geometrie en symmetrie. Door het toepassen van doorlopende lijnen en symmetrie creëren we rust. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het ontwerp van de Bruynzeel keuken Atlas trend cubaniet. Hierbij worden grepen over de hele lengte van de hoge kasten geplaatst. De hoge kasten creëren rust in de keuken.

Trend #3: Zachte en matte oppervlakten

Niet alleen de look maar ook de feel is belangrijk. Dit zie je sterk terug in de diversietiet van oppervlaktes. Men gaat op zoek naar materialen die qua uitstraling en in het gebruik een gevoel van comfort en veiligheid geven. Iets waar we in de huidige tijd in onze thuisomgeving erg naar verlangen. In onze nieuwe keukencollectie zie je dit bijvoorbeeld terug door het gebruik van een linnen keukenfront zoals bij deze lade. 

Besteklade Jura Chanello

Bovenkast Jura Chanello

Trend #4: Hout is en blijft het

Een trend die we al langer zien, is de hout trend. Natuurlijke materialen en houtkleuren zorgen voor een gemoedelijk gevoel. Je ziet vooral wat warmere en klassieke versies terug van deze duurzame uitstraling van hout. De chiquere fineren vervangen de groffe, robuuste trend van afgelopen jaren. In het kastanjehout zie je het donkere en rijk geaderde mooi terug.

Trend #5: Marmer

Het gebruik van marmer in de keuken is altijd een grote favoriet geweest. Marmer in de keuken geeft een gevoel van luxe en kwaliteit. Op weg naar 2022 zullen we meer dramatische geaderde werkbladen zien die in de keuken worden gebruikt. Marmer voegt een mooi en natuurlijk element toe aan de keuken. Hoe zwaarder de adering en hoe unieker de kleur van het marmer, hoe meer het een statement in de keuken is. In deze Allure zandsteenbeige is het marmeren blad een stukje doorgetrokken als achterwand. Zo creëer je een statige look én voorkom je spetters op de muur.  

Werkblad Allure zandsteenbeige

Grepen Jura Chanello

Trend #6: De greep is terug

De handgreep is weer terug van weggeweest. Dit zien we vooral terug in een combinatie met lange grepen op hoge deuren. Hierbij komt de tweede keukentrend ‘Strak lijnenspel’ ook weer terug. Een combinatie van diverse grepen is ook iets wat we steeds meer zien. Door twee verschillende grepen te combineren, creëer je een speels effect. Of wat denk je van een combinatie van grepen en greeploos? Alles is mogelijk, de greep is helemaal terug!  

Trend #7: Lakkleuren

Net als in 2021 zien we nog steeds de natuurtinten terugkomen in de trendkleurenpaletten. Deze natuurtinten staan symbool voor de stabiliteit en rust waar we naar op zoek zijn in de keuken. Daarnaast is er een grote rol weggelegd voor groen-, blauw- en zandtinten. Dit jaar zien we ook een aantal vrolijke en heldere kleuren terug in de trendkleurenpaletten. Voor iedereen is er dus een geschikte kleur!   

Olympia Staalblauw

Olympia nachtblauw

Trend #8: Metaal

De metallic trend houdt nog even aan in 2022. Keukens met een metaallook zijn helemaal hip. Ga voor een metaalzwarte keuken met een gun metallook of ga gewaagd voor brons, goud of koper. Het kan en mag allemaal in 2022. Ook de messing trend houdt nog even aan. Maak je keuken af met opvallende elementen zoals een gouden kraan of handgreepjes.   

Breng jouw keukenwensen tot leven

Maak met onze online Moodboard Maker in een paar stappen jouw keukenwensen visueel. Kies eerst je vloer en wandkleur en maak vervolgens een keuze uit onze keukendeuren, werkbladen, grepen en kranen.

Het resultaat? Een inspirerend moodboard als basis voor jouw nieuwe keuken. Download jouw moodboard, deel het met vrienden of plaats het meteen op social media.

Moodboard Maker

Moodboard Maker
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.