6 tips voor het kopen van een nieuwe keuken

Heb jij verhuis- of verbouwplannen? En wil je ook de keukenruimte onder handen nemen? Dan is het goed om te kijken welke keuken nu echt past bij jou. Er zijn ontzettend veel verschillende keukens, maar er is maar één jij! Stap voor stap nemen we je mee in de reis naar jouw nieuwe keuken. Vol inspiratie en informatie die jou kan helpen bij het kopen van een nieuwe keuken. Met behulp van 6 tips met onderwerpen en vragen die van toepassing zijn bij het kopen van een nieuwe keuken helpen we je verder op weg.

Nu al benieuwd naar onze uitgebreide keukencollectie? Of wil je een vrijblijvende ontwerpafspraak maken? Kijk dan snel verder.

Bekijk keukens    Afspraak maken

Tip1: Vraag jezelf af: waarom wil ik een nieuwe keuken kopen? 

Stel jezelf vooraf eerst de vraag: waarom wil ik een nieuwe keuken kopen? Vaak is deze vraag te beantwoorden door te kijken naar de situatie in jouw oude of huidige keuken. Is het de stijl en uitstraling waar je iets aan wilt veranderen? De indeling van de keuken? Wil je meer werkruimte en opbergruimte? Breng in kaart wat je anders zou willen zien aan je huidige keuken en je creëert meteen een mooi wensenlijstje voor de nieuwe keuken.  

Tip 2: Start met opdoen van inspiratie!

Een nieuwe keuken kopen doe je niet zomaar. Vaak is het een proces waar je vooraf goed over na wil denken. Dat begint met het opdoen van inspiratie. Kortom: welke keukens vind je mooi? Inspiratie opdoen bij Bruynzeel Keukens kan op verschillende manieren, kies de wijze die past bij jou en laat je uitgebreid inspireren voordat je een start met een nieuwe keuken kopen: 


Er is altijd wel een manier om inspiratie op te doen die bij jou past. Hoe je aan jouw keukeninspiratie komt, bepaal je dan ook helemaal zelf.

Inspiratie opdoen

 

Tip 3: Kies de opstelling die past bij jouw nieuwe keuken

Wil je een nieuwe keuken kopen met eiland? Of ga je liever voor een rechte keukenopstelling? Misschien weet je al heel goed in welke opstelling je jouw nieuwe keuken wilt kopen. We adviseren je om vooraf goed te kijken naar de indeling van de ruimte en met welke keukenopstelling jij op een ergonomische en prettige manier jouw werkzaamheden in de keuken kunt uitvoeren. Onze ervaren aankoopadviseurs denken graag met je mee en geven je een advies op maat. 

Wist je trouwens dat elk keukentype ontworpen kan worden in een opstelling die past bij jouw ruimte? In een ontwerpafspraak ontwerpen we de keuken die jij mooi vindt in de opstelling die past binnen jouw woning. 

Graag vertellen we je meer over de verschillende type keukenopstellingen. 

Eilandkeuken 

Rechte keuken en parallel keuken

Hoekkeuken

U-keuken

Keukens
Eilandkeuken: Olympia antiekgroen
Rechte keuken: Karakter natuur eiken
Hoekkeuken: Atlas metaal zwart & Jura wild eiken
​​​​​​U-keuken: Atlas wit & acacia 

 

Tip 4: Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe keuken? 

Wanneer je weet wat je anders wilt aan jouw huidige keuken, wat je mooi vindt en welke keukenopstelling past bij jouw keukenruimte is het tijd om je verder te oriënteren. We delen een aantal tips en inzichten waar je op kunt letten als je een nieuwe keuken gaat kopen. Kijk echter vooral wat voor jou de meest belangrijke aandachtspunten zijn en verdiep je hier verder in bij de keukenleveranciers die jij op het oog hebt. 
Functionaliteit van de nieuwe keuken: past de keuken bij jouw keukenruimte en is er in het ontwerp rekening gehouden met jouw leefsituatie, wensen voor werkruimte en wensen voor opbergruimte? 

  • De prijs van de keuken: heb je een transparante offerte ontvangen waarin de prijsopbouw duidelijk is? En valt deze prijs binnen jouw beschikbare budget? Hou in je budget ook rekening met eventuele extra kosten die je buiten de keuken om moet maken: bijvoorbeeld voor het gereedmaken van de ruimte in huis voor plaatsing van de keuken. Controleer ook of er een aanbetaling gevraagd wordt;
  • De kwaliteit van de keuken: een keuken koop je vaak niet voor even. In het aankoopproces kom je voor vele keuzes te staan. Hou hierbij kwaliteit en levensduur in gedachten en verdiep je in waar het product dat je koopt vandaan komt.  Check bijvoorbeeld ook de garantievoorwaarden van apparatenleveranciers. Wist je dat je bij Bruynzeel Keukens maar liefst 10 jaar garantie op keukenkasten ontvangt? Voor apparatuur gelden de garantievoorwaarden van de apparatenleveranciers waar we mee samen werken; 
  • Hoe duurzaam is de nieuwe keuken: duurzaamheid is een steeds vaker terugkerend thema in ons dagelijks leven. Hoe duurzaam is de keuken die je koopt geproduceerd? En welke duurzame keuzes heb je gemaakt op het gebied van keukenapparatuur? Lees bijvoorbeeld meer over koken op inductie. 
  • Het aankoopproces bij het kopen van een nieuwe keuken: heb je adviezen gehad waar je echt mee vooruit kunt? Kun je op een ontspannen wijze een nieuwe keuken aankopen? En heb je geen openstaande vragen meer? Weten waar je aan toe bent is misschien wel een van de belangrijkste factoren bij het aankoopproces van een nieuwe keuken. Twijfel niet en stel gerust al je vragen, voordat je over gaat tot een aankoop. 

 


Tip 5: Wat kost een nieuwe keuken? 

Wat kost het om een nieuwe keuken te kopen? Dat hangt af van jouw wensen. Hoe groot is de keuken, voor welke materialen, apparatuur en accessoires kies je? Binnen Bruynzeel Keukens laten we je met een transparante offerte zien wat de prijs is van de keukenonderdelen die jij kiest. Meer weten over ons prijsbeleid? Lees dan verder!

Tip 6: Een nieuwe keuken kopen en dan? 

Hoe verloopt het proces na aankoop van de keuken? Wanneer je jouw keuken hebt gekocht, worden afspraken gemaakt over de levering van de keuken. Daarna is het tijd voor de nodige voorbereiding. Koop je een keuken binnen een bestaande woning? Dan wordt er contact met je opgenomen om de keukenruimte in te meten. Tijdens het bezoek van de inmeter worden de exacte maten opgenomen en krijg je alvast meer informatie over de voorbereidingen die je zelf kunt treffen om de keukenruimte gereed te maken voor plaatsing. Nu al meer weten? Lees hier hoe je jezelf kunt voorbereiden op de plaatsing van je keuken

Koop je een keuken bij Bruynzeel Keukens vanuit een nieuwbouwproject waar Bruynzeel Keukens projectleverancier is? Dan word je via jouw klantbegeleider bij Bruynzeel Keukens op de hoogte gehouden van de voortgang en geplande levering van jouw keuken. 

Monteur

 

Maak vrijblijvend een ontwerpafspraak voor jouw nieuwe keuken

Meer weten over Bruynzeel Keukens? Of nog meer tips ontvangen van een expert? Maak een afspraak en ontvang vrijblijvend advies op maat.  We nemen graag uitgebreid de tijd om te luisteren naar jouw wensen en je te informeren over de mogelijkheden. Wanneer je een ontwerpafspraak inplant, reserveren we voldoende tijd om samen aan de slag te gaan met jouw wensen. Je ontvangt van ons vrijblijvend een 3D keukenontwerp en offerte waarin de prijsopbouw van het keukenontwerp staat uitgelegd. Ook is het mogelijk om een online adviesafspraak in te plannen, waarbij je thuis vanaf de bank alvast jouw vragen aan een adviseur in de winkel kunt stellen. We horen graag van je!
 

Ontwerpstudio


Plan een afspraak

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.