6 tips voor het kopen van een nieuwe keuken

6 tips voor het kopen van een nieuwe keuken

Heb jij verhuis- of verbouwplannen? En wil je ook de keukenruimte onder handen nemen? Dan is het goed om te kijken welke keuken nu echt past bij jou. Stap voor stap nemen we je mee in de reis naar jouw nieuwe keuken. Vol inspiratie en informatie die jou kan helpen bij het kopen van een nieuwe keuken. Met behulp van 6 tips met onderwerpen en vragen die van toepassing zijn bij het kopen van een nieuwe keuken helpen we je verder op weg. Nu al benieuwd naar onze uitgebreide keukencollectie? Of wil je een vrijblijvende ontwerpafspraak maken? Kijk dan snel verder.

Afspraak maken

Tip 1: Vraag jezelf af: waarom wil ik een nieuwe keuken kopen? 

Stel jezelf vooraf eerst de vraag: waarom wil ik een nieuwe keuken kopen? Vaak is deze vraag te beantwoorden door te kijken naar de situatie in jouw oude of huidige keuken. Is het de stijl en uitstraling waar je iets aan wilt veranderen? De indeling van de keuken? Wil je meer werkruimte en opbergruimte? Breng in kaart wat je anders zou willen zien aan je huidige keuken en je creëert meteen een mooi wensenlijstje voor de nieuwe keuken.

Lade Atlas Trend roodbruin

Inspiratieboek

Tip 2: Start met opdoen van inspiratie!

Een nieuwe keuken kopen doe je niet zomaar. Vaak is het een proces waar je vooraf goed over na wil denken. Dat begint met het opdoen van inspiratie. Kortom: welke keukens vind je mooi? Inspiratie opdoen bij Bruynzeel Keukens kan op verschillende manieren, kies de wijze die past bij jou en laat je uitgebreid inspireren voordat je een start met een nieuwe keuken kopen: 

Tip 3: Kies de opstelling die past bij jouw nieuwe keuken

Wil je een nieuwe keuken kopen met eiland? Of ga je liever voor een rechte keukenopstelling? Misschien weet je al heel goed in welke opstelling je jouw nieuwe keuken wilt kopen. We adviseren je om vooraf goed te kijken naar de indeling van de ruimte. En hoe jij op een ergonomische en prettige manier kunt koken. Onze ervaren aankoopadviseurs denken graag met je mee en geven je een advies op maat. Wist je trouwens dat elk keukentype ontworpen kan worden in iedere opstelling? 

Keuken op maat

Verschillende opstellingen van Bruynzeel Keukens

Besteklade Bruynzeel keuken Atlas roodbruin

Tip 4: Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe keuken? 

Wanneer je weet wat je anders wilt aan jouw huidige keuken, wat je mooi vindt en welke keukenopstelling past bij jouw keukenruimte is het tijd om je verder te oriënteren. We delen een aantal tips en inzichten waar je op kunt letten als je een nieuwe keuken gaat kopen. Kijk echter vooral wat voor jou de meest belangrijke aandachtspunten zijn. Past de keuken bij jouw keukenruimte? Is er in het ontwerp rekening gehouden met jouw leefsituatie, wensen voor werkruimte? Zijn er voldoende voorraadkasten om de boodschappen in op te bergen?

  • De prijs van de keuken: heb je een transparante offerte ontvangen waarin de prijsopbouw duidelijk is? En valt deze prijs binnen jouw beschikbare budget? Hou in je budget ook rekening met eventuele extra kosten die je buiten de keuken om moet maken: bijvoorbeeld voor het gereedmaken van de ruimte in huis voor plaatsing van de keuken. Controleer ook of er een aanbetaling gevraagd wordt;
  • De kwaliteit van de keuken: een keuken koop je vaak niet voor even. In het aankoopproces kom je voor vele keuzes te staan. Hou hierbij kwaliteit en levensduur in gedachten en verdiep je in waar het product dat je koopt vandaan komt.  Check bijvoorbeeld ook de garantievoorwaarden van apparatenleveranciers. Wist je dat je bij Bruynzeel Keukens maar liefst 10 jaar garantie op keukenkasten ontvangt? Voor apparatuur gelden de garantievoorwaarden van de apparatenleveranciers waar we mee samen werken; 
  • Hoe duurzaam is de nieuwe keuken: duurzaamheid is een steeds vaker terugkerend thema in ons dagelijks leven. Hoe duurzaam is de keuken die je koopt geproduceerd? En welke duurzame keuzes heb je gemaakt op het gebied van keukenapparatuur? Lees bijvoorbeeld meer over koken op inductie. 
  • Het aankoopproces bij het kopen van een nieuwe keuken: heb je adviezen gehad waar je echt mee vooruit kunt? Kun je op een ontspannen wijze een nieuwe keuken aankopen? En heb je geen openstaande vragen meer? Weten waar je aan toe bent is misschien wel een van de belangrijkste factoren bij het aankoopproces van een nieuwe keuken. Twijfel niet en stel gerust al je vragen, voordat je over gaat tot een aankoop. 

Keukenatelier Bruynzeel winkel

Tip 5: Wat kost een nieuwe keuken? 

Wat kost het om een nieuwe keuken te kopen? Dat hangt af van jouw wensen. Hoe groot is de keuken, voor welke materialen, apparatuur en accessoires kies je? Binnen Bruynzeel Keukens laten we je met een transparante offerte zien wat de prijs is van de keukenonderdelen die jij kiest. Meer weten over ons prijsbeleid?

Lees dan verder

Tip 6: Een nieuwe keuken kopen en dan? 

Hoe verloopt het proces na aankoop van de keuken? Wanneer je jouw keuken hebt gekocht, worden afspraken gemaakt over de levering van de keuken. Daarna is het tijd voor de nodige voorbereiding. Koop je een keuken binnen een bestaande woning? Dan wordt er contact met je opgenomen om de keukenruimte in te meten. Tijdens het bezoek van de inmeter worden de exacte maten opgenomen en krijg je alvast meer informatie over de voorbereidingen die je zelf kunt treffen om de keukenruimte gereed te maken voor plaatsing. Nu al meer weten? Alvast voorbereiden.

Ontwerpgesprek

Gezin in Bruynzeel keuken Staalblauw

Maak een afspraak

Persoonlijk advies over de ideale materialen in jouw nieuwe keuken? Bezoek dan één van onze winkels in de buurt en laat je inspireren en adviseren door onze keukenadviseurs. In elke winkel zijn verschillende keukenbladen en apparatuur aanwezig, zodat je ook direct het plezier van gebruiksgemak kunt ervaren. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.