Kookeiland met bar: maak het gezellig in huis

Wonen en koken komen steeds meer samen. Creëer een gezellig thuisgevoel in je keukenruimte door een zitje te integreren in het keukenontwerp. En zeg nu zelf: een keuken met bar is toch voor iedereen een stiekeme wens? Het maakt het mogelijk om tijdens het koken bij te kletsen met je gezin of visite. Je kan aan de bar ontbijten, een drankje drinken, maar ook huiswerk maken of werken. Wij vertellen je wat de mogelijkheden zijn en inspireren je met een aantal van onze voorbeelden. 

Afspraak maken

Wat zijn de mogelijkheden?

Ben jij op zoek naar een keuken met bar? Dan zijn er veel mogelijkheden. Belangrijk is om eerst voor jezelf een aantal dingen op een rijtje te zetten: 

  • Welke functie moet de bar in mijn keuken hebben? Gaat het om de uitstraling van de keuken? Of zijn er ook functionele eigenschappen waar de bar aan moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid barkrukken die aan de bar kunnen staan en of er vanaf de bar contact kan zijn met degene die aan het koken is; 
  • Welke stijl spreekt me aan? Ga je voor een stoere uitstraling of meer klassiek? Mag de bar van hetzelfde materiaal zijn als het keukenblad of moet de bar juist opvallen? 
  • Hoe ziet mijn keukenruimte eruit? Er is veel mogelijk, maar hou er rekening mee dat een zitje in de keuken ook extra ruimte in beslag neemt. Neem alvast de maten op van jouw keukenruimte. Een ervaren aankoopadviseur denkt graag met je mee welke opstelling het beste past bij jouw keukenruimte. 
  • Wat is mijn beschikbare budget? In een transparante offerte zetten we bij Bruynzeel Keukens op een rijtje wat de mogelijkheden zijn, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

Werkplek Atlas staalblauw

Atlas acacia

U-keuken met bar

De U-keuken is een ideale opstelling om een bar bij te ontwerpen. Doordat de keuken lekker ruim is en veel kasten heeft, kun je gemakkelijk een zijde gebruiken om aan te zitten. We helpen je graag op weg met een aantal inspirerende voorbeelden. 

Lees meer over de U-keuken

Kleine keuken met bar 

Deze keuken laat zien dat je niet altijd een grote keuken hoeft te hebben om hier toch fijn in te zitten. Door de U opstelling wordt de ruimte optimaal benut. Ook is er gekozen voor extra hoge bovenkasten, zodat er nog meer opbergruimte ontstaat. De ruimte bij de spoelbak wordt dan weer erg slim benut, waardoor je er met maar liefst drie personen aan kunt zitten. De perfecte bar voor de kleine keuken.  

Atlas puur eiken

In tegenstelling tot de Atlas wit, is het zitgedeelte hier niet bij de spoelbak geplaatst, maar bij een vrij stuk aanrechtblad. Wanneer je hier zit heb je alle ruimte om te werken, eten of een drankje te doen. 

Atlas puur eiken

Olympia Staalblauw

Keuken met kookeiland en bar

Een veelvoorkomende keuken waar je heerlijk aan kunt zitten is de keuken met kookeiland. In dat geval maak je de bar aan het kookeiland. Zo kan er gekookt worden, maar ook gegeten en geborreld. Ook wanneer je een eiland hebt, maar de kookplaat niet op het eiland is geplaatst, kun je het eiland perfect gebruiken om een fijne zitplaats van te maken. 

Graag delen we met behulp van enkele voorbeelden hoe je een kookeiland of keukeneiland kan inrichten met een barretje. Jouw keuken wordt hiermee een heuse eyecatcher in het interieur. 

Meer over de keuken met kookeiland

Rustiek robijnrood

Een echte klassieker! Dit keukeneiland is voorzien van een massief houten keukenblad, wat een warme uitstraling geeft aan de keuken. Door te kiezen voor een ander materiaal keukenblad dan in de rest van de keuken, creëer je een nog huiselijker ‘eetkamer’ gevoel in de ruimte. De keuken is niet enkel meer de plek waar gekookt wordt, maar geleefd! 

Rustiek robijnrood

Olympia olijfgroen

Olympia stroken olijfgroen

Een perfect voorbeeld van een keuken waarbij het kookgedeelte in verbinding staat met het zitgedeelte, is deze heerlijke woonkeuken. Door het kookeiland te verbinden met een bar, kan tijdens het koken ook worden bijgekletst. Let wel op dat er niets uit de pan gesnoept wordt.

Aerdenhout grijs eiken

In deze houten keuken met stoer keukenblad heb je alle ruimte om lekker te zitten. In het huidige ontwerp is er rekening gehouden met twee barkrukken, maar afhankelijk van jouw keukenruimte en wensen is er nog veel meer mogelijk. We maken graag vrijblijvend een keukenontwerp op maat. 

Aerdenhout grijs eiken

Matterhorn leisteengrijs

Keuken inspiratie: wat is er nog meer mogelijk? 

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk op dit gebied. Van verschillende opstellingen tot stijl en uitstraling. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden. 

L-keuken met bar

Misschien denk je er niet meteen aan, maar ook in een hoekkeuken kun je een hele gave bar maken. Bijvoorbeeld in onderstaande, stoere keukens. 

Lees meer over de L-keuken

Een keuken met bar die past bij jou

We hopen je te inspireren met voorbeelden, maar beseffen maar al te goed dat elke keuken anders is. Om tot jouw keuken te komen, gaan we dan ook graag verder met je in gesprek. We luisteren uitgebreid naar je wensen en maken vrijblijvend een 3D-keukenontwerp en transparante offerte. 

Plan een afspraak

Koken in Bruynzeel keuken Staalblauw
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.