De bijzondere keuken

Het huis met de smalste gevel ter wereld. Howard haalt het maximale uit minimale woonruimte. ‘Triiing’, daar gaat de deurbel weer bij Howard Hazekamp (55). Open doet hij niet. Vast weer toeristen die denken dat zijn huis een museum is. Niet vreemd, want de gevel van Howards huis in hartje Amsterdam is slechts één meter breed en daarmee de smalste ter wereld. Maar wij worden verwacht, dus we mogen binnenstappen in Howards bijzondere woning.

Driehoekhuis

Howards huis op de Singel en staat bekend als het smalste huis ter wereld. Het is echter de achtergevel die amper breder dan de deur is. Het huis heeft een driehoeksvorm en is daarom aan de voorzijde een stuk breder. Gelukkig maar, want anders kon Howard zijn kont echt niet keren.

De smalste woning ter wereld

Binnenkijken bij het smalste huisje ter wereld

‘Alsof ik in een vliegtuig woon’

Op zijn 24ste kwam Howard vanuit Canada in zijn uppie in Amsterdam aan. Eerst woonde hij in een studentenkamer en later in een studiootje aan het Leidseplein. “Ik was het dus al gewend om klein te wonen”, lacht Howard. “Al bijna dertig jaar woon ik nu op de derde verdieping van het wereldberoemde huis met de smalle gevel. Een steile trap leidt naar een woonoppervlak van twintig vierkante meter en schots en scheve muren. Het is bijna alsof ik in een vliegtuig woon.”

Klein oppervlak, complete keuken

Howard is reisleider en voor zijn werk vaak op pad. “Veel ruimte heb ik dan ook niet nodig. Grote meubels kan ik niet kwijt, dus op een keuken, bank, bed, kast, tv en tafeltje na, staat er niet veel. In 2010 heb ik alles laten renoveren en is er ook een nieuwe keuken geplaatst. Vanuit Bruynzeel Keukens kwamen ze hierheen, hebben ze alles opgemeten en precies laten zien uit welke keukens ik kon kiezen. Uiteindelijk heb ik alles wat ik nodig heb: een oven, magnetron, kookplaat, koelkast, vaatwassertje en een paar keukenkastjes. Ik eet vaak buiten de deur, maar kan in mijn keuken alles bereiden waar ik trek in heb.”

Binnenkijken bij het kleinste huisje ter wereld

Ontwerpgesprek

Strak en simpel

“Ik zou nooit groot willen wonen”, zegt Howard stellig. “Geef mij maar een locatie met alles binnen handbereik, dan ben ik gelukkig.” Zijn gouden tip om comfortabel klein te wonen? “Houd het strak en simpel. Ieder jaar loop ik alles door en geef ik spullen die ik amper of niet gebruik, aan een goed doel.”

Zoek jij ook een kleine keuken? Ook voor jou hebben we de keuken die werkt. Maak direct een ontwerpafspraak of kom langs in één van onze winkels.

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.