Keuken handig indelen

Op zoek naar een nieuwe keuken? Dan wil je dat de keuken er niet alleen mooi uitziet. De keuken moet passen bij je woonstijl en lekker werken. Een gebruiksvriendelijke, handige inrichting is daarom erg belangrijk. We geven je graag een aantal tips voor het ideale keukenontwerp.

Lees al onze tips in het inspiratieboek

Breng je leefsituatie in kaart

Wat is de samenstelling van je huishouden? Wie kookt het meest? Waar berg je voorraad, glaswerk en hand- en theedoeken op? Doe je dagelijks boodschappen? Dan is een grote koelkast overbodig. Worden de boodschappen wekelijks gedaan? Dan is voldoende opbergruimte zeker van belang. Iemand die langer is kan beter bij bovenkasten. En heeft een hoger werkblad nodig. Deze kleine verschillen in leefstijl maken een groot verschil in een keukenontwerp. Door je leefsituatie in kaart te brengen kom je tot de ideale keukenindeling.

Interne lades Atlas Roodbruin

Keukenzones

Deel de keuken in volgens de vijf keukenzones

De handelingen die je verricht in de keuken, kun je indelen in vijf verschillende keukenzones:
1. Voorraad: Sla hier koffiebonen, pasta, conserven en gekoelde levensmiddelen op.
2. Opbergen: De ideale plek voor borden, kopjes, glazen en bestek.
3. Spoelen en afval: Zone voor de spoelbak, kraan, vaatwasser, schoonmaakmiddel en afvalemmers.
4. Voorbereiden: Hier vind je genoeg ruimte om voorbereidingen te treffen op het koken met werkbestek, keukentoestellen, kruiden.
5. Koken en bakken: Zone met de kookplaat, oven, magnetron en afzuigkap. Hier is ook direct ruimte voor pannen en kookgerei.

Wanneer je bovenstaande zones in de juiste volgorde plaatst, loop je aanzienlijk minder in de keuken. Gemiddeld loop je namelijk wel 264 meter per dag in de keuken. Met een functionele inrichting volgens de vijf keukenzones bespaar je zo’n 19 kilometer lopen op jaarbasis.

Verschillende keukenopstellingen indelen

Of je nu op zoek bent naar een keuken in U-opstelling, een hoekkeuken of een keuken met kookeiland: elke opstelling is op functionele wijze in te delen volgens deze zones. Zowel voor linkshandigen als rechtshandigen. Dat bespaart je veel tijd en energie in de keuken! Al onze keukens zijn dan ook in iedere opstelling verkrijgbaar. Laat je door onze aankoopadviseurs adviseren en stel de ideale keuken samen. 

Laat je adviseren

Verschillende opstellingen van Bruynzeel Keukens

Uitleg handige kasten

Kies voor slimme kastindelingen

De ideale keukenopstelling gevonden? Dan is het tijd om kastindelingen te kiezen. Ga je voor lades of deuren? En kies je voor een hoge kast met interne lades, een apothekerskast, extra hoge lades of een carrouselkast in de hoek? Alle opties hebben hun eigen voor-en nadelen. Overweeg dus vooral wat jij belangrijk vindt. Maak vervolgens gebruik van slimme oplossingen wanneer je de lades en kasten gaat indelen. Denk hierbij aan een bestekbak, lademeenemer, afvalsysteem, antislipmat of kruidenrekje. Alles zodat de nieuwe keuken functioneel is in gebruik!

Persoonlijk advies over slimme indelingen

Wil je weten welke keukenindeling het best past binnen de ruimte? Breng samen met één van onze aankoopadviseurs jouw wensen in kaart. Samen maken we een keukenontwerp van de keuken die precies aansluit op jouw levensstijl. Uiteraard houden we hierbij ook altijd rekening met de ruimte en het beschikbare budget. Maak een afspraak bij een van de Bruynzeel winkels in de buurt en laat je adviseren! 

Kom langs

Ontwerpgesprek
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.