Scandinavische keukens: ontdek de vele mogelijkheden

Scandinavische keukens: ontdek de vele mogelijkheden

Welke keukenstijl past bij jou? Hou jij van lichte kleuren, natuurlijke materialen en minimalisme in het interieur? Dan is een Scandinavische keuken zeker iets voor jou. We vertellen je graag meer over deze keukenstijl en laten je een aantal voorbeelden uit onze eigen collectie zien. 

Bekijk de keukencollectie

Wat is een Scandinavische woonstijl? 

Om gelijk met de (keuken)deur in huis te vallen: een Scandinavische woonstijl of keukenstijl betekent niet dat alle producten ook daadwerkelijk uit Scandinavië komen. Wél is het een stijl die is ontstaan in Scandinavië. Tijdens de Stockholm Exhibition in 1930 ontstond een nieuwe designtrend. In deze trend zagen we vooral lichte kleuren: wit gecombineerd met veelal pastelkleuren als lichtblauw of (mint)groen. 

Deze stijl werd later ook doorgevoerd in keukens. De keukendeurtjes hebben lichte kleuren en zijn niet uitbundig, maar minimalistisch. Het geeft een strakke en moderne uitstraling aan de keuken. In veel Scandinavische keukens zie je daarnaast dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en steen.   

Olympia olijfgroen

Atlas puur eiken

Maximaal minimalisme

Wil je de Scandinavische woonstijl samenvatten in een paar kenmerken? Dan valt dit te omschrijven als een interieur met veel licht, natuurlijke materialen als planten, hout, leer, kurk en wol. Belangrijk is wel dat je deze materialen op een minimalistische wijze toevoegt aan het interieur. 

In de Scandinavische woonstijl vind je voornamelijk lange dressoirs en bijvoorbeeld geen hoge kasten, om het interieur zo ruimtelijk mogelijk te houden. Op het gebied van keukens zie je dit terug in keukenopstellingen zonder bovenkasten.

 Meer keukeninspiratie

Voorbeelden Scandinavische keukens

Bij een groot deel van onze klanten die liefhebber zijn van de Scandinavische woonstijl, zien we dat zij kiezen voor een lichte keuken en dit bijvoorbeeld combineren met een achterwand in pastelkleur. Zo ook Fardou: zij combineerde een witte keuken met een werkblad van keramiek, een lichtblauwe kleur op de achterwand en zachtroze keukenaccessoires. Meer weten over de keuzes die zij gemaakt heeft? Je leest het in ons interview met Fardou en haar vriend Ludo. 

 Binnenkijken bij Fardou

Binnenkijken in de Bruynzeel keuken van Fardou

Bruynzeel keuken Olympia antiekgroen

Zacht Scandinavisch

Een andere opvallende Scandinavische keuken uit de collectie van Bruynzeel Keukens is de Olympia Antiekgroen. Deze gekleurde keuken heeft een zachte uitstraling door de kleur. Het werkblad is van kunststof, maar met een natuurlijk uitstraling. Tot slot is er een robuust element in de vorm van de eiken keukendeuren aan toegevoegd. Deze keuken is een echte blikvanger in ieder Scandinavisch interieur. 

Scandinavisch wit design

Een populaire Scandinavische keuken is de witte keuken. Bij het ontwerpen van de Andes wit hoogglans, zijn we uitgegaan van strakke keukendeuren zonder handgrepen. Ook is er gekozen voor een minimalistisch zwart keukenblad. Op het gebied van design zijn er natuurlijke elementen toegevoegd zoals houten planken en planten, aangevuld met een typisch Scandinavische kleur groen op de muur. 

Bruynzeel keuken Andes hoogglans wit

Atlas acacia

Houten Scandinavische keuken

Een van dé kenmerken van een Scandinavisch interieur is het gebruik van hout. Let wel op: dit is met name licht hout, dat bijdraagt aan de lichte en minimalistische uitstraling van het interieur. Een keuken waarin dit goed terugkomt is de Atlas acacia. Een lichte keuken waarin wit, grijs en hout met elkaar worden gecombineerd.  

Stel de ideale keuken samen

We hopen je te inspireren met voorbeelden, maar beseffen maar al te goed dat elke keuken anders is. Om tot jouw keuken te komen, gaan we dan ook graag verder met je in gesprek. We luisteren uitgebreid naar je wensen en maken vrijblijvend een 3D-keukenontwerp en transparante offerte. 

Plan een afspraak

Front bekijken in het keukenatelier van Bruynzeel Keukens
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.