Interieurtrends en keukeninspiratie 2021: 4 sferen die de trends bepalen

Interieurtrends en keukeninspiratie 2021: 4 sferen die de trends bepalen

In 2021 halen we buiten steeds meer naar binnen. Kleuren uit de natuur zagen we al meer terugkomen in het interieur en onze keuken in 2020. In 2021 wordt dit nog meer versterkt. Denk hierbij aan kleuren in groentinten, blauwtinten en woestijntinten. Het zijn kleuren die geruststelling en warmte in het interieur bieden. We bespreken deze interieurtrends en keukentrends 2021 aan de hand van 4 sferen: 

1: Terugtrekken

De interieurtrend ‘terugtrekken’ staat voor stoer, industrieel, praktisch en duurzaam. In dit type interieur is veel aandacht voor de natuur. Je ziet een ambachtelijke uitstraling terug in verschillende elementen van het interieur. Duurzaamheid zit in veel producten geïntegreerd: denk aan onderdelen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Ook kamerplanten zie je terug in deze trend: groepeer ze bijvoorbeeld als binnentuintje. 

Hoe zie je deze trend terug in de keuken? Met name in grijze, blauwe en bruine tinten aan de ene kant, maar essentieel wit en bordeauxrood aan de andere kant. Vertrouwdheid en nostalgie staan centraal

Rustiek robijnrood

Atlas Trend marmergrijs

2: Koesteren

Centraal in de interieurtrend ‘koesteren’ staan de waarden vriendelijk en vertrouwd. De sfeer die je aantreft in dit type interieur is een mix van een warm, vriendelijk, ton-sur-ton kleurenpalet en een mix van afgeronde, bolle en organische vormen. In het kleurenpalet vind je lichte en donkere aardse tinten afgewisseld met accentkleuren als lila en okergeel. Een onregelmatige oppervlaktestructuur vind je terug in meubels en accessoires. Veelal hebben deze meubels en accessoires ook een matte uitstraling. 

Spreekt deze sfeer je aan? We vertalen hem graag naar passende inspiratie voor de keukenruimte. Maak gebruik van aardse tinten door te kiezen voor een warme, maar neutrale keukenkleur. Accenten en keukenaccessoires kunnen worden uitgevoerd in tinten als zand, bruin en mosgroen. 

3: Reset

Een kleurrijk, contrastrijk en speels geheel: dat is waar de sfeer ‘reset’ voor staat. De kleuren die terug komen, variëren van zachte pasteltinten tot krachtige, sterke kleuren. Door deze afwisseling zal het nooit schreeuwerig aanvoelen. In deze interieurstijl vind je veel geometrische vormen. Deze vormen kun je op speelse wijze toepassen. Naast vormen, zijn er ook grafische patronen terug te vinden op bijvoorbeeld vloerkleden of behang. Het type materiaal dat gebruikt wordt in deze woonstijl, is van ondergeschikt belang.

De keuken in de ‘reset’ stijl is subtiel geïnspireerd door de jaren ’70 met opbeurende tinten blauwgroen en energiek rood die wit en neutraal contrasteren.  Denk aan de combinatie van een neutrale tint in combinatie met een dieprode keukenkleur. 

Bruynzeel keuken Olympia antiekgroen

Olympia nachtblauw

4: Intens

Ook in de sfeer ‘intens’  vind je een combinatie tussen koele pasteltinten in combinatie met warme aardetinten. Deze tinten worden aangevuld met accenten van felroze, blauw, neon en metallic. Je ziet veel futuristische vormen terug, waarbij de cirkel centraal staat als vorm. Veelal zijn de vormen futuristisch, evenals de materialen. Diezelfde materialen zijn naast futuristisch voornamelijk glanzend, gekleurd transparant, spiegelend, glad en strak. 

Hoe creëer je deze sfeer in de keuken? In de keuken vertaalt deze sfeer zich terug in een ruimte die vol de aandacht heeft op emotie en beleving. Een strakke, minimalistische ruimte met pure materialen en hier een daar een luxe tint. Denk hierbij onder meer aan goud en marmer. 

Dit zijn de keuken kleuren 2021

Eerder kaartten we de terugkeer van natuurlijke tinten al aan. Dit betekent dat we de kleur bruin in verschillende varianten terug gaan zien. Hierbij zal terracotta een belangrijk materiaal zijn, maar de exacte kleur varieert van oranje tot roze, grijs, taupe en wit. Ook verschillende houtsoorten passen bij de bruine kleur die we steeds meer terug gaan zien. 

Anderzijds zien we ook dat consumenten meer interesse tonen in patronen en gewaagde keuken kleuren. In 2021 zien we een gezonde mix tussen neutrale kleuren en accenten en meer neutrale details in het interieur en de keuken. Frisse, levendige kleuren worden gecombineerd met comfort en rustige thema’s.
Maar wat zijn dan de keukentrends 2021 op het gebied van keuken kleuren? We nemen je kort mee: 

  • Groentinten winnen terrein: denk aan kleuren als lentegroen, antiekgroen, maar ook groen/blauwtinten als petrol, nachtblauw en hemelsblauw;
  • De natuurlijke woenstijntinten maken intrede: magnolia, okergeel en honing zijn kleuren die zeker terugkomen in de keukenontwerpen van 2021; 
  • Zachte keukenkleuren met roze tinten zien we ook meer terug: zowel op de keukendeuren als in de keukenruimte; 
  • Rustige, aardse tonen als leem kashmir, zink en terrabruin vormen de basis in het interieur rondom de keuken.

Front bekijken in het keukenatelier van Bruynzeel Keukens

Op zoek naar een nieuwe keuken passend bij keukentrends 2021? 

We helpen je graag verder. Samen met jou kijken we naar de laatste trends, maar ook hoe we deze keuken passend bij jouw persoonlijke stijl en wensen op een tijdloze manier kunnen vormgeven. Maak vrijblijvend een ontwerpafspraak en ontvang een 3D keukenontwerp en transparante offerte. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.