Keuken Keuken Piet Zwart varengroen

4 tips bij het samenstellen van een tijdloze keuken

Een keuken koop je niet voor even, maar misschien wel voor heel je leven. Daarom is het belangrijk dat je zo lang mogelijk van jouw nieuwe keuken kunt genieten. Veel mensen letten bij het samenstellen van een nieuwe keuken dan ook op of de keuken tijdloos is. Met deze 4 tips stel jij gemakkelijk een tijdloze keuken samen die helemaal voldoet aan jouw wensen. 


Maak direct een afspraak

Keuken Olympia kristalgrijs


Tip #1: Kies een functionele keukenindeling passend bij jouw ruimte 

De beste tip die we je mee kunnen geven als het gaat om het samenstellen van een tijdloze keuken is: kijk goed naar de beschikbare ruimte in jouw woning. Een keuken die jarenlang meegaat, is perfect ingesteld op jouw leefsituatie nu én in de toekomst. Welke keukenopstelling past het beste in deze ruimte? Hoe mag de keuken in verbinding staan met de rest van de woning? Wat is de beste indeling en hoe moeten leidingen en stroompunten in dat geval lopen? Hoeveel opbergruimte denk je nodig te hebben? Maar denk bijvoorbeeld ook aan ontwikkelingen in de maatschappij. Koken op inductie wordt steeds meer de norm. Kun je met een gaskookplaat nog wel jarenlang vooruit? 

Gezin keuken Atlas Kader wit

 

Keuken Atlas Kader wit


Onze ervaren aankoopadviseurs kunnen je uitgebreid adviseren over de perfecte indeling van jouw keukenruimte. Nu al meer weten? Je leest het op onze pagina over functionaliteit. 


Meer over functionaliteit 


Tip #2: Verdiep je in het aanbod aan kleuren en materialen


Keukendeuren, keukenbladen en zelfs keukenapparatuur is verkrijgbaar in verschillende uitstralingen. Elk jaar worden er trendkleuren aan het assortiment toegevoegd. Ook zijn er kleuren en materialen die al jarenlang deel uitmaken van het assortiment omdat ze zo tijdloos zijn. Zo is de tijdloze witte keuken een keuken die niet uit het keukenbeeld weg te denken is. 


Bij het samenstellen van een tijdloze keuken is het vooral belangrijk dat jij zelf het idee hebt dat je deze keuken over 10 jaar nog steeds mooi vindt. Laat je dus niet perse afschrikken door trends, want misschien vind jij deze kleuren sowieso al heel erg mooi. Kies heel bewust voor kleuren en materialen waarvan je weet dat jij dit echt heel mooi vindt. Dat kan wit of zwart zijn, maar net zo goed blauw of groen

Keukenblad Composiet

 

Keukenblad Keramiek

 

In onze uitgebreide keukencollectie zie je per keuken in welke kleuren de keukendeur nog meer verkrijgbaar is. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje. 


Bekijk de keukencollectie 


Tip #3: Denk vooraf na over de uitbreidingsmogelijkheden van jouw tijdloze keuken


Heb je de tijdloze keuken gevonden die helemaal past bij jouw wensen? Denk dan ook alvast na over mogelijke uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst. Hoe kun je jouw keuken mogelijk nog upgraden in de toekomst? Denk hierbij aan de volgende zaken: 
-    Zijn de keukendeurtjes vervangbaar? 
-    Is het mogelijk de keukendeurtjes in de toekomst opnieuw te lakken? 
-    Wat zijn de garantievoorwaarden van de keukenonderdelen en keukenapparatuur? 
-    Kunnen er in de toekomst nog andere handgreepjes op de keukendeuren worden gemonteerd? 
-    Is er in de ruimte nog plaats voor extra keukenkasten? Denk hierbij aan hoge kasten of bovenkasten. 

Zo zijn er nog vele andere mogelijkheden om de bestaande keuken een nieuwe uitstraling te geven. 

Monteur keuken Piet Zwart varengroen


Meer tips bij het kiezen van een nieuwe keuken


Tip #4: Ga mee met de trends op het gebied van keukenstyling


Jouw tijdloze keuken kan alsnog elk jaar met de trends mee gaan. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een keuken in een basiskleur als zwart of wit, kun je deze gemakkelijk stylen met keukentextiel, servies en accessoires in trendkleuren. Extra fijn is dat keukenstyling niet veel geld hoeft te kosten en gemakkelijk te vervangen is door accessoires in een andere kleur of stijl. Zo heb je altijd een moderne tijdloze keuken. 
 

Keuken Atlas Kader wit

 

Keuken Matterhorn leisteengrijs


Een andere mogelijkheid om het interieur rondom de keuken te stylen, is bijvoorbeeld door de achterwand van de keuken aan te passen. Schilder hem bijvoorbeeld in een aansprekende kleur of kies voor opvallende tegeltjes. 

Keuken Pallas Kashmir

 

Keuken Andes wit hoogglans


De keukentrends van 2022


De meest tijdloze keuken van Bruynzeel Keukens


De meest tijdloze keuken in het assortiment van Bruynzeel Keukens is met stip op één de Piet Zwart keuken. Deze retro keuken is al in 1937 ontworpen en vandaag de dag nog steeds erg populair. 
 

Keuken Piet Zwart varengroen

 

Meer tijdloze keukens zien? 


Je bent van harte welkom in een van onze winkels. Elke winkel van Bruynzeel Keukens heeft een uitgebreid assortiment aan keukenopstellingen. Samen met een ervaren aankoopadviseur stel je een tijdloze keuken samen passend bij jouw stijl, leefsituatie en ruimte. Bezoek ons of plan vooraf een afspraak. 

Afspraak maken 

Voor hetzelfde geld heb jij een slimme Bruynzeel keuken. 
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.