4 tips bij het samenstellen van een tijdloze keuken

4 tips bij het samenstellen van een tijdloze keuken

Een keuken koop je niet voor even, maar misschien wel voor heel je leven. Daarom is het belangrijk dat je zo lang mogelijk van jouw nieuwe keuken kunt genieten. Veel mensen letten bij het samenstellen van een nieuwe keuken dan ook op of de keuken tijdloos is. Met deze 4 tips stel jij gemakkelijk een tijdloze keuken samen die helemaal voldoet aan jouw wensen. 


Maak direct een afspraak

Tip #1: Kies een functionele keukenindeling 

De beste tip die we je mee kunnen geven als het gaat om het samenstellen van een tijdloze keuken is: kijk goed naar de beschikbare ruimte in jouw woning. Een keuken die jarenlang meegaat, is perfect ingesteld op jouw leefsituatie nu én in de toekomst. Wat is de beste indeling en hoe moeten leidingen en stroompunten in dat geval lopen? Hoeveel opbergruimte denk je nodig te hebben? Maar denk bijvoorbeeld ook aan ontwikkelingen in de maatschappij. Zo is koken op inductie tegenwoordig de norm. Kun je met een gaskookplaat nog wel jarenlang vooruit? 

Meer over functionaliteit 

Bruynzeel keuken Olympia kristalgrijs

Atlas acacia

Tip #2: Verdiep je in kleuren en materialen


Keukendeuren, keukenbladen en zelfs keukenapparatuur zijn verkrijgbaar in verschillende uitstralingen. Elk jaar worden er trendkleuren aan het assortiment toegevoegd. Ook zijn er kleuren en materialen die al jarenlang deel uitmaken van het assortiment omdat ze zo tijdloos zijn. Bij het samenstellen van een tijdloze keuken is het vooral belangrijk dat jij zelf het idee hebt dat je deze keuken over 10 jaar nog steeds mooi vindt. Kies heel bewust voor kleuren en materialen waarvan je weet dat jij dit echt heel mooi vindt. 

Bekijk de keukencollectie 

Tip #3: Aanpassingen in de toekomst


Heb je de tijdloze keuken gevonden die helemaal past bij jouw wensen? Denk dan ook alvast na over mogelijke uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst. Zo zijn er nog vele andere mogelijkheden om de bestaande keuken een nieuwe uitstraling te geven. Hoe kun je jouw keuken mogelijk nog upgraden in de toekomst? Denk hierbij aan de volgende zaken: 

  • -Zijn de keukendeurtjes vervangbaar? 
  • Is het mogelijk de keukendeurtjes in de toekomst opnieuw te lakken? 
  • Wat zijn de garantievoorwaarden van de keukenonderdelen en keukenapparatuur? 
  • Kunnen er in de toekomst nog andere handgreepjes op de keukendeuren worden gemonteerd? 
  • Is er in de ruimte nog plaats voor extra keukenkasten? Denk hierbij aan hoge kasten of bovenkasten. 

Front bekijken in het keukenatelier van Bruynzeel Keukens

Wandplank Bruynzeel keuken Atlas Trend zilvergroen

Tip #4: trendkleuren in keukenstyling


Jouw tijdloze keuken kan alsnog elk jaar met de trends mee gaan. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een keuken in een basiskleur, kun je deze gemakkelijk stylen met keukentextiel, servies en accessoires in trendkleuren. Extra fijn is dat keukenstyling niet veel geld hoeft te kosten en gemakkelijk te vervangen is door accessoires in een andere kleur of stijl. Zo heb je altijd een moderne tijdloze keuken. 

De meest tijdloze keuken


De meest tijdloze keuken in het assortiment van Bruynzeel Keukens is met stip op één de Piet Zwart keuken. Deze retro keuken is al meer dan 80 jaar een blikvanger in elke keukenruimte. De eerste Bruynzeel keuken werd in 1937 ontworpen door ontwerper Piet Zwart. De keuken is nog steeds verkrijgbaar in het originele ontwerp met klassieke details, maar wel met alle luxe en gemakken van nu. We vertellen je graag meer over dit unieke en inspirerende keukenontwerp.  

De eerste Bruynzeel keuken Piet Zwart varengroen

Klanten in Bruynzeel keuken

Meer tijdloze keukens zien? 


Je bent van harte welkom in een van onze winkels. Elke winkel van Bruynzeel Keukens heeft een uitgebreid assortiment aan keukenopstellingen. Samen met een ervaren aankoopadviseur stel je een tijdloze keuken samen passend bij jouw stijl, leefsituatie en ruimte. Bezoek ons of plan vooraf een afspraak. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.