Keuken Voorraadkast Atlas Marmer

Welke keukenkasten kies jij in jouw nieuwe keuken?

Hoe ziet jouw keuken eruit achter de keukendeuren? Misschien heb je nu al wel enorm handige opbergmogelijkheden in jouw keuken. Of heb je juist punten die je bij het kiezen van een nieuwe keuken helemaal anders zou aanpakken. We nemen je graag mee in de mogelijkheden op het gebied van keukenkastjes. Want naast kleuren, materialen en apparatuur, is ook de verdere inrichting van de keuken een belangrijk onderdeel van de totaalbeleving die je in de keuken hebt. 

Afspraak maken    Bekijk de keukencollectie

Keukenkasten voor het opbergen van voorraad

Keukenkasten worden veelal gebruikt voor het opbergen van spullen in de keuken. Welke keuken kasten passen bij jouw situatie hangt af van wat jij belangrijk vindt. Als het gaat om de voorraadkast zijn er diverse mogelijkheden. 

Keuken Olympia Antiekgroen - Voorraadkast

 

Voorraadkast met planken

Allereerst kun je kiezen voor een voorraadkast met planken. Deze hoge keukenkast is ruim, stevig en zeer geschikt voor het opbergen van bijvoorbeeld servies en borden. Op het gebied van functionaliteit adviseren we om de bovenste en onderste plank van de kast in te richten met spullen die je niet zo vaak nodig hebt. Op deze manier hou je het werken in de keuken zo ergonomisch mogelijk. Je kunt de voorraadkast met planken ook zonder keukendeur verkrijgen, dan vormt het een ideale plek voor je mooiste servies of keukenaccessoires. 

Keuken Atlas Marmergrijs   Atlas Marmergrijs

Apothekerskast

Een andere handige toevoeging in de keuken voor het opbergen van voorraad is de apothekerskast. Een apothekerskast in de keuken werkt met een uittreksysteem: de handige rekken kunnen helemaal naar buiten worden getrokken, waardoor je een handig overzicht van je voorraad krijgt. Doordat je de kasten helemaal naar buiten uit kunt trekken, ontstaat er pakgemak. Je hoeft namelijk niet te zoeken wanneer je iets nodig hebt dat achter in de kast geplaatst is. 

De apothekerskast is uitstekend geschikt voor het opbergen van houdbare producten: denk aan rijst, pasta, kruidenpotjes, hagelslag enzovoorts.  
Naast de klassieke grote apothekerskast in de keuken, is het ook mogelijk om te kiezen voor een andere, kleinere, maatvoering. Zo ontstaat een handige flessenkast voor bijvoorbeeld flessen olijfolie. 

Keuken Romantiek Hemelsblauw

 

Voorraadkast met lades

Een echte opbergkampioen is de voorraadkast met lades. Deze kast is ruim en biedt erg veel opbergruimte. Door de uitschuifbare lades in deze keukenkast, ontstaat er optimaal overzicht en pakgemak. Deze voorraad keuken kast is verkrijgbaar in diverse maatvoeringen. Van een compacte keuken kast voor de dagelijkse boodschapjes tot een ruime voorraadkast voor de weekboodschappen. Afhankelijk van jouw wensen, ontwerpt onze aankoopadviseur bijpassende kasten in het keukenontwerp. 

Keuken Olympia kristalgrijs

  Keuken Atlas Marmer

Keukenkastdeuren: de vele mogelijkheden in kleuren

De deuren van jouw keukenkasten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Of je nu een strakke en moderne keukendeur wenst of liever gaat voor een keukendeur met een kadertje of stroken, er is bij ons van alles mogelijk. Wanneer je weet welke keukendeur jou het meest aanspreekt, is het tijd om te kiezen voor de kleur. Je kunt ook meerdere deuren en kleuren met elkaar combineren: het is tenslotte jouw unieke keukenontwerp. 

Bijna alle keukendeuren van Bruynzeel Keukens passen op onze keukenkasten. Dit betekent dat het niet uitmaakt voor welke deur, kleur of uitstraling je kiest. We kunnen de binnenkant van de kasten namelijk altijd zo inrichten dat deze helemaal past bij jou. En wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om de binnenkant van de keuken kast een kleur te geven? Naast wit hebben we nu ook de beschikbaarheid over stijlvolle grijstinten. 

Bovenkasten en hoge kasten in de keuken

Bij de indeling van de keuken wordt vaak gedacht aan het keukenblok: de onderkasten van de keuken die samen de keukenopstelling vormen. Denk bijvoorbeeld aan de hoekkeuken of een kookeiland. Maar ben je op zoek naar meer opbergruimte in de keuken? Dan raden we het aan om naast de onderkast ook bovenkasten of hoge kasten in de keuken te plaatsen. 

Hoge kasten keuken

De naam zegt het eigenlijk al: dit is een hoge keukenkast. Kies er bijvoorbeeld voor om extra hoge kasten te plaatsen naast de hoekkeuken. Dit is een uitstekende plaats voor de koelkast en oven. Of plaats een hoge kastenwand achter het kookeiland. 

Keuken Ravenstein licht eiken en wit  Keuken Matterhorn leisteengrijs

Bovenkasten keuken

Bovenkasten zijn de keukenkasten die boven de opstelling geplaatst worden. Door ook in de hoogte kastruimte te creëren, ontstaat nog meer opbergmogelijkheid. Bovenkasten zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. Ook is het mogelijk om in de hoogte te stapelen met bovenkasten. Je creëert dan opbergmogelijkheden tot aan het plafond. 

Keuken Atlas wit & acacia

De keukendeuren van bovenkasten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Extra handig en functioneel is de klepkast: een bovenkast met klepdeur, waardoor je hoofd stoten bij het openen van een keukenkastje verleden tijd is. 

 Keuken Karakter Licht Eiken   Keuken Karakter Licht Eiken

Open kasten in de keuken

Met behulp van open kasten in de keuken ontstaat er een etalage voor al jouw woonaccessoires. Doordat er geen deuren voor deze kasten geplaatst zijn, zie je alles wat op de planken staat. De open kast is de ideale kast voor iedereen die gek is op interieurstyling en van de keuken een echte blikvanger wil maken. Of je nu een leuk koffiehoekje creëert, je mooiste servies wil wegzetten of aan de slag gaat met planten: de open kast biedt enorm veel mogelijkheden. 

Keuken Optima Emerald mokkabruin fluweelmat

Oplossingen voor de hoekkast van de keuken

Iedereen met een hoekkeuken zal het herkennen: het ongemak van een hoekkast. De hoekkast biedt veel opbergmogelijkheid. Wil je echter iets pakken, dan zal je ver de kast in moeten reiken. Met slimme oplossingen voor de hoekkast is dit gelukkig alweer lang verleden tijd. Met twee handige opbergsystemen, leggen we uit hoe je optimaal gebruik kan maken van de ruimte in de hoekkast. 

Oplossing #1: Le Mans hoekkast 
De hoekkast van Le Mans of het Le Mans opbergsysteem bestaat uit twee plateaus die perfect de hoekkast in draaien. De plateaus zijn voorzien van een opstaand randje, zodat pannen niet gaan schuiven. Bij het uittrekken van de kast, maken de plateaus een draaiende beweging en krijg je gemakkelijk overzicht over alle voorraad in de hoekkast. Deze keuken kast is een uitstekende kast voor het opbergen van pannen. Leuk weetje: deze kast is vernoemd naar het racecircuit Le Mans in Frankrijk. Waarom? Omdat de plateaus exact dezelfde vorm hebben als dit circuit. 

Oplossing #2: Carrousel kast keuken 
De carrouselkast bestaat uit ronde plateaus die draaien. Door aan de plateaus te draaien, haal je gemakkelijk voorraad die achterin de kast staat naar voren.       

Le Mans hoekkast    Keuken Allure leem

Bijzondere opbergmogelijkheden

Dacht je dit alle mogelijkheden op het gebied van keuken kasten waren? Zeker niet! Er zijn namelijk nog veel meer ontwerp mogelijkheden. We luisteren graag naar al jouw wensen en ideeën en maken graag vrijblijvend een ontwerp. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende bijzondere opbergmogelijkheden: 

Zitje met voorraadlade: stijlvol en functioneel

Wil je een knus zitje in de keuken? Denk er dan ook eens aan om hier een handige voorraadlade van te maken. Deze keuken kast is stevig genoeg om op te zitten, maar biedt ook nog eens extra ruimte om bijvoorbeeld keukentextiel of bakspullen in op te bergen. 

Keuken Olympia Antiekgroen   Keuken Olympia Antiekgroen

Keukenkast met rookglas

Twijfel je tussen open keukenkasten of keukenkasten met een deur? Dan is de keukenkast met rookglas een mooie tussenoplossing. Deze kast biedt het gemak van een deur, waardoor er bijvoorbeeld geen stof in de kast valt. Toch heb je hiermee ook de kans om woonaccessoires mooi weg te zetten. Daarnaast zien we rookglas ook steeds vaker op een andere manier terug in het interieur. Bijvoorbeeld in lampen, vazen en glazen. 

Matterhorn Kashmir   Keuken Pallas Kashmir

XXL kast: nog meer opbergruimte

De XXL kast van Bruynzeel Keukens is een extra hoge onderkast. Doordat deze onderkast extra hoog is, ontstaat er tot wel 20% meer opbergruimte. Daarnaast wordt de keuken iets hoger, waardoor het nog fijner werken is in de keuken als je iets langer bent. Door de lage plint ontstaat een strak geheel. 

Handige verborgen besteklade 

Aan de buitenkant lijkt het alsof er één lade in de keuken zit, maar de verborgen besteklade zorgt ervoor dat je al jouw bestek en keukengerei overzichtelijk kwijt kunt. Niet alleen erg praktisch, maar ook stijlvol. In plaats van twee lijnen vanwege twee lades, zie je slechts één lijn en ontstaat een zeer moderne keuken.

Keuken Atlas marmer & Jura eiken zwart


Keuken kasten uit eigen fabriek

De keukenkasten van Bruynzeel Keukens worden gemaakt in onze eigen fabriek in Bergen op Zoom. De onderdelen van de kasten worden hier al zoveel mogelijk in elkaar gezet, waardoor de keuken snel geplaatst kan worden. Meer weten over onze fabriek of hoe de voorgemonteerde kasten gemaakt worden? Lees dan verder. 


De keukenfabriek

Maak vrijblijvend een ontwerpafspraak

Tijdens een ontwerpafspraak gaan onze ervaren adviseurs vrijblijvend met je in gesprek over al jouw wensen. Van jouw voorkeur voor kleuren, deuren en materialen tot de ideale indeling van jouw keukenruimte. Natuurlijk gaan we ook uitgebreid in op de mogelijkheden aan de binnenkant van de keukenkasten. Zien we jou terug in een van onze winkels? 

Afspraak maken    Meer over keukenkasten
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.