Keuken

De open keuken: de verbinding tussen koken en wonen

Thuis is steeds vaker de plek waar niet alleen geleefd wordt, maar ook dient als thuiswerk en huiswerkplek. Daarnaast brengen we hier onze vrije tijd door en zorgen we dat er dagelijks een fijne maaltijd op tafel komt. Met een open keuken maak je van jouw huis een echt thuis. Welke keuzes komen er kijken bij een open keuken? En hoe richt je de open keuken in? We helpen je graag op weg met een aantal tips en inzichten op het gebied van open keuken inspiratie. 

Bekijk de keukencollectie  Afspraak maken

Wat is een open keuken en een half open keuken? 

Kort gezegd staan de open keuken en de half open keuken in verbinding met een ander deel van de woning, veelal de woonkamer. De keuken bevindt zich niet in een afgesloten ruimte, maar vormt een onderdeel van de rest van het interieur. De voordelen van een open keuken zijn de verbinding met de rest van de woning, zowel het contact dat je hierdoor met de rest van het gezelschap hebt als de stijl van het interieur die je direct kunt doorvoeren in de keuken. 

Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer met open keuken

Heb je een kleine woonkamer of kleine keuken? Dan is het zeker een toegevoegde waarde om de keukenruimte bij het woongedeelte te betrekken. Door van twee kleinere ruimtes één ruimte te maken, creëer je een grotere woonomgeving. Afhankelijk van jouw ruimte, denken we graag mee over een functionele indeling van deze ruimte. Kies de juiste opstelling voor jouw keukenruimte en profiteer van nog meer leefruimte. We geven je graag meer inzicht in de mogelijkheden van verschillende keukenopstellingen. 

Meer weten over de inrichting van een kleine keuken? Lees dan verder

Een hoekkeuken als open keuken

Wil je de ruimte echt groter laten lijken? Kies dan voor een hoekkeuken, rechte opstelling op een rechte keuken met hoge kast. Met deze keuzes neem je relatief weinig beschikbare ruimte in met je keuken, terwijl je toch een complete keuken kunt creëren met voldoende werkruimte en opbergruimte. Een mooi voorbeeld van een rechte open keuken is de karakter licht eiken: een kleine open keuken die voorzien is van alle gemakken. Plaats voor iets meer ruimte? Dan is de opstelling zoals bij onze Atlas wild eiken licht en metaal zwart wellicht geschikt voor jou. Deze rechte open keuken in heeft door de hoge keukenkast nog meer opbergruimte. Op zoek naar een complete hoekkeuken in jouw open keuken? Bekijk dan een de Andes hoogglans wit.  

Keuken karakter
Keuken: Karakter natuur eiken


 

Atlas zwart staal
Keuken: Atlas metaal zwart & Jura wild eiken licht


 

Andes wit hoogglans
Keuken: Andes wit hoogglans


Maak slim gebruik van de keuken en kies voor een open keuken met bar

Een andere slimme keuze is te kiezen voor een open keuken met bar. Heb je een kleine woonruimte met open keuken, dan kun je met behulp van de bar onderdelen van het meubilair vervangen. En daar hou je dan weer extra ruimte aan over. Door de keuze voor een open keuken met bar, vervang je bijvoorbeeld de eettafel. De bar vormt de plaats om te eten, te werken of gezellig te borrelen. 

Matterhorn leisteengrijs
Keuken: Matterhorn leisteengrijs


 

Atlas acacia
Keuken: Atlas wit acacia

 

Een eyecatcher in elk interieur: de open keuken met eiland 

Voortbouwend op de open keuken met bar, is een open keuken met eiland ook een ontzettend mooie optie voor in jouw open keuken. Een keuken met eiland neemt over het algemeen wel een stuk meer ruimte in beslag dan de overige keukenopstellingen. Hou bij de keuze voor een open keuken met eiland goed in gedachten dat het naast mooi en stijlvol ook praktisch en functioneel moet zijn. Heb je met een keukeneiland nog voldoende loopruimte? Maakt het je woonruimte groter en praktischer of sluit het eiland eerder een deel van de open ruimte af? 

Atlas marmer
Keuken: Atlas marmer & Jura eiken zwart


 

Ravenstein
Keuken: Ravenstein licht eiken en wit


Is jouw ruimte geschikt voor een open keuken met eiland? Dan kun je met de keuze voor verschillende kleuren, materialen en keukenaccessoires een echte eyecatcher maken van jouw keuken. Of je nu gaat voor een moderne keuken als de Atlas marmer of een landelijke open keuken zoals de Aerdenhout, we vinden altijd een keuken die helemaal past bij jou. 

Aerdenhout
Keuken: Aerdenhout grijs eiken


Altijd een keukenopstelling op maat, wij helpen je graag

Onze ervaren aankoopadviseurs denken niet alleen met je mee op het gebied van stijl, kleur en materiaalkeuzes. Ook hebben zij ruime kennis van de praktische aspecten die een keuken moet hebben. Ben je er nog niet helemaal over uit wat de juiste opstelling is voor jouw open keuken? In een vrijblijvend adviesgesprek luisteren ze naar al jouw wensen en vragen. Onze adviseurs geven je advies over de mogelijkheden en kunnen meer vertellen over de voor- en nadelen van verschillende keukenopstellingen voor jouw woonruimte. Samen met jou maken ze een 3D ontwerp passend bij jouw wensen en geven ze je met behulp van een transparante offerte meer inzicht in de kosten en mogelijkheden. 

Afspraak maken

Woonkamer met open keuken inrichten: de mogelijkheden

Naast de verschillende keukenopstellingen die mogelijk zijn in de woonkamer met open keuken, zijn er nog genoeg andere zaken om over na te denken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken. Wil je de keuken bijvoorbeeld zichtbaar maken of wil je de open keuken afschermen? Het keukeneiland of de bar kan dienen als scheiding, maar ook een scheidingswand zie je steeds vaker terugkomen in het interieur. 

Binnenkijken bij Kiki
Binnenkijken bij Kiki


Ook zonder scheidingswand kun je de woonkamer en de open keuken in gedachten toch inrichten in twee delen. Bijvoorbeeld door in de woonkamer een bepaalde kleurtint of stijl toe te voegen en in de keuken te kiezen voor een andere stijl. Een compleet andere optie is juist voor consistentie te kiezen. Zorg dat je bepaalde materialen die terugkomen in de woonkamer (bijvoorbeeld hout of staal) ook terug laat komen in onderdelen van de keuken. Trek de kleur op de muur door tot in de keuken of laat kleuren uit het woongedeelte terugkomen in keukenaccessoires.

Zes handige tips voor het inrichten van de keuken vind je hier. 

Op zoek naar meer open keuken ideeën? 

Visualiseer al jouw keukenwensen met behulp van de Bruynzeel Keukens Moodboard Maker en krijg inzicht in wat jij mooi vindt op het gebied van kleuren, materialen, keukenaccessoires en apparatuur. Of maak gebruik van online advies van een van onze ervaren aankoopadviseurs. Nog even verder lezen? Op onze website vind je meer inspirerende blogs op het gebied van stijlen, opstellingen en interieur. 

Maak een afspraak  Start de Moodboard Maker 
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.