De open keuken: de verbinding tussen koken en wonen

De open keuken: de verbinding tussen koken en wonen

Thuis is steeds vaker de plek waar niet alleen geleefd wordt, maar ook dient als thuiswerk- en huiswerkplek. Daarnaast brengen we hier onze vrije tijd door en zorgen we dat er dagelijks een fijne maaltijd op tafel komt. Met een open keuken maak je van jouw huis een echt thuis. Welke keuzes komen er kijken bij een open keuken? En hoe richt je de open keuken in? We helpen je graag op weg met een aantal tips en inzichten op het gebied van open keuken inspiratie. 

Bekijk collectie

Wat is een open keuken en een half open keuken? 

Kort gezegd staan de open keuken en de half open keuken in verbinding met een ander deel van de woning, veelal de woonkamer. De keuken bevindt zich niet in een afgesloten ruimte, maar vormt een onderdeel van de rest van het interieur. De voordelen van een open keuken zijn de verbinding met de rest van de woning, zowel het contact dat je hierdoor met de rest van het gezelschap hebt als de stijl van het interieur die je direct kunt doorvoeren in de keuken.

Bruynzeel keuken Jura chanello

Bruynzeel keuken Karakter licht eiken

Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer met open keuken

Heb je een kleine woonkamer of kleine keuken? Dan is het zeker een toegevoegde waarde om de keukenruimte bij het woongedeelte te betrekken. Door van twee kleinere ruimtes één ruimte te maken, creëer je een grotere woonomgeving. Afhankelijk van jouw ruimte, denken we graag mee over een functionele indeling van deze ruimte. Kies de juiste opstelling voor jouw keukenruimte en profiteer van nog meer leefruimte. We geven je graag meer inzicht in de mogelijkheden van verschillende keukenopstellingen. Meer weten over de inrichting van een kleine keuken?

Lees dan verder

Een hoekkeuken als open keuken

Wil je de ruimte echt groter laten lijken? Kies dan voor een hoekkeuken, U-opstelling of een rechte keuken met hoge kast. Met deze keuzes neem je relatief weinig beschikbare ruimte in met je keuken, terwijl je toch een complete keuken kunt creëren met voldoende werkruimte en opbergruimte. Een mooi voorbeeld van een hoekkeuken als open keuken in de Atlas puur eiken. In het wandrek kun je je mooiste servies, kookboeken of kruiden kwijt. Zo trek je dezelfde materialen door in de rest van het interieur. En de bar is ideaal om een maaltijd voor te bereiden, de dag door te spreken, huiswerk te maken of aan te werken.

Atlas puur eiken

Bar Bruynzeel keuken Matterhorn leisteengrijs

Kies voor een open keuken met bar

Een andere slimme keuze is te kiezen voor een open keuken met bar. Heb je een kleine woonruimte met open keuken, dan kun je met behulp van de bar onderdelen van het meubilair vervangen. En daar hou je dan weer extra ruimte aan over. Door de keuze voor een open keuken met bar, vervang je bijvoorbeeld de eettafel. De bar vormt de plaats om te eten, te werken of gezellig te borrelen. 

Een eyecatcher in elk interieur: de open keuken met eiland 

Voortbouwend op de open keuken met bar, is een open keuken met eiland ook een ontzettend mooie optie voor in jouw open keuken. Een keuken met eiland neemt over het algemeen wel een stuk meer ruimte in beslag dan de overige keukenopstellingen. Hou bij de keuze voor een open keuken met eiland goed in gedachten dat het naast mooi en stijlvol ook praktisch en functioneel moet zijn. Heb je met een keukeneiland nog voldoende loopruimte? Maakt het je woonruimte groter en praktischer of sluit het eiland eerder een deel van de open ruimte af? 

Olympia Staalblauw

Ontwerpgesprek

Altijd een keukenopstelling op maat

Onze ervaren aankoopadviseurs denken niet alleen met je mee op het gebied van stijl, kleur en materiaalkeuzes. In een vrijblijvend adviesgesprek luisteren ze naar al jouw wensen en vragen. Onze adviseurs geven je advies over de mogelijkheden en kunnen meer vertellen over de voor- en nadelen van verschillende keukenopstellingen voor jouw woonruimte. Samen met jou maken ze een 3D-ontwerp passend bij jouw wensen en geven ze je met behulp van een transparante offerte meer inzicht in de kosten en mogelijkheden. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.