5x woonkeuken ideeën en inspiratie

5x woonkeuken ideeën en inspiratie

De keuken is steeds vaker het middelpunt van de woning. Een verlengstuk van de woonkamer waarin niet alleen gekookt wordt, maar ook gegeten, geborreld en gewerkt. Keukens veranderen steeds meer in woonkeukens: de rol van de keuken gaat verder dan het functionele aspect. Ben jij op zoek naar woonkeuken inspiratie? Lees dan snel verder! 

Bekijk collectie

Woonkeuken met kookeiland

Hoe maak je van één ruimte een fijne plek om te wonen en te koken? Door te kiezen voor een woonkeuken met kookeiland. Een kookeiland is een droom van menig hobbykok vanwege de hoeveelheid werkruimte, maar voegt ook veel woongenot toe. Maak van het eiland niet alleen een plek om te koken, maar creëer met behulp van stijlvolle barkrukken ook een keuken met bar. Ideaal voor gezelschap tijdens het koken, maar ook perfect als extra werkplek in huis. Op het gebied van stijl is er veel mogelijk. Zo kun je kiezen voor een woonkeuken met een kookeiland dat opvalt. Bijvoorbeeld een kookeiland in marmerlook. Of laat nog meer rust ontstaan door te kiezen voor rustige kleuren en natuurlijke materialen. 

Gezin in Bruynzeel keuken Staalblauw

Bruynzeel keuken Allure zandsteenbeige

Landelijke woonkeuken

De landelijke keuken staat bekend om haar warme kleurtinten en natuurlijke materialen. Wil je een woonkeuken in huis, dan gaat een landelijke woonkeuken zeker voor een hoop sfeer zorgen! Net als bij de woonkeuken met kookeiland is het vooral ook weer belangrijk om te kijken naar hoe de keuken voor verbinding kan zorgen tussen wonen en koken. We delen graag meer inspiratie voor een woonkeuken in de landelijke stijl.

Grote woonkeuken

Wanneer je wonen en koken samen wilt brengen met behulp van een woonkeuken, is het goed om in kaart te brengen hoe groot je ruimte is. Door besef te hebben van de beschikbare ruimte, kun je de keukenopstelling kiezen die het beste bij je past. Bij een woonkeuken denk je al snel aan een keuken met een eiland, maar dat is lang niet altijd het geval. Andere opstellingen kunnen er soms net voor zorgen dat je én kunt genieten van een keuken in jouw woonruimte én nog genoeg andere ruimte over hebt om de rest van jouw leefruimte in te richten. 

Aerdenhout grijs eiken

Matterhorn leisteengrijs

Gezellige woonkeuken

Het kwam al eerder aan bod: een echte woonkeuken straalt vooral woongenot uit en nodigt uit. Een gezellige woonkeuken creëer je al snel met een zitgedeelte: dit maakt het nog aantrekkelijker om tijd in de keuken door te brengen. Waar de woonkeuken met kookeiland al veel inspiratie bood met behulp van het plaatsen van barkrukken, is het ook bij andere type woonkeukens mogelijk om een zitgedeelte te creëren in de keuken.

Op zoek naar de woonkeuken? 

Dan nodigen we je graag vrijblijvend uit voor een ontwerpafspraak. Tijdens deze afspraak onderzoeken we jouw keukenwensen: wat vind je mooi? Welke indeling past bij jouw leefsituatie en ruimte? Op basis van jouw wensen en vragen, maken we een 3D-keukenontwerp. Bij dit ontwerp ontvang je vrijblijvend een transparante offerte. Plan een afspraak in voor online advies of maak een afspraak in een winkel bij jou in de buurt. 

Afspraak maken

Front bekijken in het keukenatelier van Bruynzeel Keukens
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.