Stappenplan voor het samenstellen van de ideale keuken

Stappenplan voor het samenstellen van de ideale keuken

Verhuis- en/of verbouwplannen waarbij je ook de keuken onder handen wilt nemen? Dan is dit hét moment om een keuken samen te stellen die helemaal past bij jouw leefsituatie en woonwensen. Stap voor stap nemen we je mee en helpen we je op weg met de aankoop van een nieuwe keuken.

Tip: Kies voor een koelkast met verschillende temperatuurzones. Bewaar vlees, vis, groente en fruit in speciale lades. Zo blijven producten langer houdbaar dan wanneer je ze buiten deze vershoudzones bewaart.  

Lees meer in ons inspiratieboek

Stap 1: Bepaal waaraan een keuken moet voldoen

Hoe ziet de ruimte waarin de keuken komt eruit? Wat zijn de afmetingen en welke keukenopstelling past hier? Hoeveel kasten en welke apparaten wil je in de keuken plaatsen? Is de keuken enkel een plek om te koken, of eet, werk en leef je hier ook? Hoeveel opbergruimte heeft de keuken nodig? Maak een overzicht van de beschikbare ruimte en stel een lijstje op met voorwaarden waaraan een nieuwe keuken moet voldoen. En, niet onbelangrijk, stel vooraf een budget vast voor deze nieuwe keuken. 

Tip: Alle keukens uit onze kerncollectie zijn beschikbaar in verschillende opstellingen. 

Verschillende opstellingen van Bruynzeel Keukens

Olympia Staalblauw

Stap 2: Ontdek verschillende keukenstijlen

Neem voor de aanschaf van een nieuwe keuken je woonstijl eens onder de loep. Welk type interieur spreekt je aan? Wat spreekt je minder aan? Op basis van jouw woonstijl, kun je ook zoeken op type keukens. Laat je inspireren door landelijke keukens, moderne keukens of industriële keukens. Kleur is natuurlijk een belangrijk element van de keuken. Ga je voor een gekleurde, witte of zwarte keuken? En, wat voor materialen spreken je aan? Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarnaast zijn de verschillende woonstijlen, kleuren en materialen onderling ook te combineren in één keuken.

Tip: Kies voor één van de trendkleuren van Bruynzeel Keukens: korenbloemblauw, staalblauw, terrabruin, zandsteenbeige of strogeel.

Stap 3: Maak keuzes over de keukenapparatuur

In een keuken komt veel apparatuur terug. Als het goed is, heb je tijdens de eerste stap vastgesteld welke apparaten nodig zijn in de keuken. Een koelkast, vriezer, kookplaat, magnetron, vaatwasser, afzuigkap en oven. Er valt veel te kiezen! Door vooraf eisen op te stellen, kun je je gericht laten adviseren en wordt de keuze eenvoudig.  

Tip: Kies voor een stoomoven zoals in de Aerdenhout gerookt eiken, waardoor je eten meer smaak behoudt. Daarnaast is een stoomoven erg gezond. Niet alleen de smaak, maar ook de voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven behouden wanneer je voedsel bereidt in deze oven.  

Aerdenhout gerookt eiken

Digitaal inspiratieboek

Stap 4: Oriënteer jezelf online of in de winkel

Klaar om inspiratie op te doen? Creëer één overzicht van alle keukenwensen met Moodboard Maker of stel direct de ideale keuken samen met de online keukenplanner.  

Liever fysiek oriënteren en inspiratie opdoen? Vraag dan het inspiratieboek per post aan of bezoek één van de Bruynzeel winkels in de buurt. Zie, voel en ervaar daar onder het genot van een kop koffie verschillende keukenopstellingen, kleuren en materialen. Uiteraard geven de keukenadviseurs van Bruynzeel Keukens daar deskundig advies. Daarnaast ontvang je een keukenontwerp op maat en een transparante offerte.

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.