Keuken

De lekker uitgekookte keuken

Welke keuken past bij jou?

Stijlen, kleuren, materialen, apparaten: de keuze is enorm. Al onze keukens zijn mooi, functioneel en betaalbaar. Maar welke keuken past nou echt helemaal bij jou? Met onze themakeukens helpen we je nog een extra handje bij het kiezen van de keuken die past bij jouw leefsituatie, stijl en wensen.

De lekker uitgekookte keuken

Om een lekker gerecht op tafel te kunnen serveren, is de ruimte waarin je dit gerecht bereid en de apparatuur die je gebruikt vaak net zo belangrijk als de versheid van je ingrediënten en de kennis en ervaring van degene die in de keuken staat. Een kookliefhebber wil zich helemaal uitleven in de keuken. Een keuken waarin dit zeker kan, is de Atlas Leem. Een moderne keuken om te zien, met veel handige tools die bijdragen aan het bereiden van hét gerecht. 

atlas leem
Bekijk de Atlas leem op onze website of in één van onze Bruynzeel winkels.

Atlas leem   Bruynzeel winkels

Als een prof....

Wat maakt de Atlas Leem zo geschikt voor de kookgek?

  • Sneller koken met inductie
  • Veel werkruimte
  • Dubbele oven, waarvan één met stoomfunctie
  • Ruime koel-vriescombinatie
  • Bruynzeel 3 in- 1 kokendwaterkraan
     
Lekker uitgekookt


Vlammen zonder vlammen!

Wat zie je voor je wanneer je denkt aan een chef die een heerlijke maaltijd bereid? Grote vlammen die naast de pannen dansen? Het is nog steeds een herkenbaar beeld, maar zeker de laatste jaren stappen veel meer (professioneel) chefs over naar koken op inductie. En dat is helemaal zo gek nog niet!


Zo is koken op inductie een stuk veiliger, duurzamer en sneller! Daarnaast kent inductie ook steeds meer tools die bijdragen aan het perfect bereiden van een gerecht. Zo zijn er kookplaten die uitgerust zijn met digitale timers, waardoor je de kooktijd kan aflezen of zelfs de kookduur kan programmeren. Met overkookbeveiliging voorkom je daarnaast dat je pan niet overkookt. Een losse sensor op de pan staat in contact met de kookplaat. Zodra de pan dreigt over te koken, reageert de kookplaat door de temperatuur te minderen. Dit scheelt weer een sprintje naar je kookplaat.

 

pan


Al met al kent een koken op inductie veel voordelen. Volg chefs als Herman den Blijker, Jonnie Boer en Julius Jaspers die inmiddels ‘vol gas’ voor inductie hebben gekozen. Wil je weten wat hun keuze heeft beïnvloed? Lees het in dit artikel van het AD.

 

Aan ruimte geen gebrek

Een hoop ingrediënten die gesneden moeten worden, een pan om te bakken, een om te koken en een om te wokken. Als je een beetje wilt koken, heb je al snel veel ruimte nodig. De Atlas Leem kent een breed werkblad en biedt alle ruimte om borden op te maken en gerechten voor te bereiden. Natuurlijk is er ook alle ruimte om je spullen na het koken op te bergen, bijvoorbeeld in de praktisch ingerichte carrouselkast of in een van de ruime lades.

 

Bekijk de Atlas leem op onze website of in één van onze Bruynzeel winkels.

Atlas leem   Bruynzeel winkels

 

Meer smaak door stomen

Behalve de ruimte in de keuken, is de grootte van je oven ook van belang wanneer je lekker uitgebreid wil koken. Wanneer je kiest voor een combi stoomoven van ATAG heb je alle ruimte: bakken is mogelijk op meerdere niveaus en er is ook meer dan voldoende plaats voor een groot gerecht in deze oven. Daarnaast is de stoomfunctie een groot pluspunt: door gebruik te maken van deze stoomfunctie blijven de vitaminen en mineralen in je gerecht beter bewaard. Hierdoor blijft ook de smaak van je gerecht veel beter behouden. En zelfs als je géén hobby kok bent, is een oven met stoomfunctie aan te raden. Afbakbroodjes of lasagne smaken nog beter en een opwarmmaaltijd zal niet uitdrogen.
 

stoomoven

Hou het vers

Om je ingrediënten zo lang mogelijk vers te houden, bewaar je ze op de juiste plaats en onder de juiste omstandigheden. Wanneer je veel ingrediënten in huis hebt, heb je al snel veel ruimte nodig. Met een ruime koel-vriescombinatie is dit probleem al snel verholpen. Wil je jouw koel- vriescombinatie slim inrichten om voedselbederf zoveel mogelijk tegen te gaan? Lees dan ook eens onze blog met bewaartips om voedselbederf tegen te gaan.
 

Koelkast

 

Een vliegende start... 

Wachten tot je water kookt zonde van je tijd? Kies dan voor de 3 -in- 1 kokendwaterkraan. Naast koud en warm water, heb je ook de mogelijkheid om kokend water zo uit de kraan te halen. Ideaal als je een kopje thee wilt, maar nog veel handiger om je pannen mee te vullen zodat je direct aan de slag kan met koken.

Op zoek naar een keuken die van alle gemakken is voorzien? Bekijk dan onze smaakvolle gemakskeuken!

Kom langs in één van onze winkels en ervaar het zelf!

Bruynzeel winkels  Afspraak maken

Hou jij van styling en wil je andere mensen inspireren? Deel jouw foto’s op Instagram met de hashtag #keukenstyling of #bruynzeelkeukens en ook jouw foto komt op onze website!

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.