Keuken

Bourgondisch logeren én koken in een echte Piet Zwart keuken bij de Koeberg

Wakker worden in het Zuid Limburgse heuvellandschap samen met vrienden en/of familie terwijl je de koeien door de wei ziet wandelen? Het kan bij de Koeberg. Een monumentale, Limburgse hoeve waar René en Claudia niet alleen elke dag een biologisch melkveebedrijf runnen, maar ook oude stallen hebben omgebouwd tot prachtige gastenverblijven. Je vindt hierin veel elementen van vroeger terug met de luxe van nu. Natuurlijk mocht de Piet Zwart keuken van Bruynzeel Keukens niet in de gastenverblijven ontbreken. 

Luchtfoto


Een lang gekoesterde wens

René woont zijn hele leven al op deze boerderij, die vroeger van zijn ouders is geweest. Een mooie, monumentale Limburgse carréboerderij. Zo’n 10 jaar geleden is er ten behoeve van het melkveebedrijf een moderne koeienstal gebouwd. Hierdoor kwamen de oude, monumentale gebouwen die als stal dienden leeg te staan. Een echte functie hadden deze panden niet direct: de enorme ruimte werd veelal gebruikt als opslag. Voor René zelf, maar ook voor vrienden, familie en kennissen was er ruimte genoeg om tijdelijk spullen te stallen. 

Vijf jaar geleden kwam Claudia op de boerderij werken. Al jarenlang had zij een droom om ooit een gastenverblijf te beginnen. Toen de vonk tussen Claudia en René oversloeg, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Er was een droom om een gastenverblijf te beginnen en een hoop ruimte in de monumentale panden op de boerderij…..

Binnenplaats en Piet Zwart keuken


Een flinke klus

Het traject er naartoe had nog best wat voeten in de aarde. Niet alleen gingen de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij met zo’n 65 melkkoeien en 40 jongvee gewoon door, maar ook moest er een hoop geregeld worden. Aan een monumentaal pand zitten vele regels verbonden en je mag niet zomaar alles verbouwen. Gelukkig was de gemeente erg enthousiast: de plannen pasten goed in het gemeentelijk beleid en na een hoop geregel kon het echte klussen beginnen. 

In een tijd van een halfjaar werd er volop gesloopt en opnieuw gebouwd, waarbij het stel nog vele uitdagingen tegenkwam. Met trots werden in juli 2020 de eerste verblijven opgeleverd: ook nog eens midden in de onzekere Corona periode die niemand vooraf zag aankomen. De andere helft van 2020 wordt gebruikt om de overige verblijven in orde te maken, die naar verwachting voor de voorjaarsvakantie in 2021 worden opgeleverd. 

Verbouwing


Een unieke ervaring in eigen land

Wanneer je logeert in de Koeberg heb je een unieke ervaring in eigen land. Verblijf je in het 8-persoons gastenverblijf, dan kijk je vanuit het keukenraam zo tegen de snoet van koe aan. Claudia en René nemen je daarnaast echt mee in het boerenleven. Claudia vertelt: ‘’Onlangs hadden we een gezelschap met 4 kinderen in het gastenverblijf. Omdat ons melkveebedrijf elke dag doorgaat, kregen ze direct een kijkje in het boerenleven. De kinderen mochten meehelpen om de koeien te melken en leerden zo waar melk vandaan komt. Van meehelpen in de moestuin tot het knuffelen van kalfjes: het kan en mag hier allemaal. Er is zelfs de mogelijkheid om een excursie op het boerenterrein te doen, waarbij je niet alleen mee wordt genomen in het reilen en zeilen van het boerenleven, maar ook onze eigen verse biologische melk kunt proeven.’’  Verder vind je diverse activiteiten in Zuid-Limburg, maar ook in Duitsland en België, nabij de Koeberg. 

Jongvee


De verblijven: oude details met de luxe van nu

Verblijf je in een van de gastenverblijven? Dan ervaar je echt het knusse gevoel van een oud monumentaal pand, met de luxe uitrusting van nu. In de gastenverblijven is voldoende ruimte om je terug te trekken en zijn er bewuste keuzes gemaakt op het gebied van comfort en gemak. Alleen het 8-persoons verblijf is al uitgerust met 3 badkamers, zodat je met een groot gezelschap nooit lang hoeft te wachten voor je gebruik kunt maken van de badkamer. 

Verblijven


Niet één, maar vier Piet Zwart keukens

Dat de keukens in de gastenverblijven keukens van Bruynzeel zouden worden, zat vooraf eigenlijk niet eens in de planning. René en Claudia besloten een dagje naar Heerlen te gaan om inspiratie op te doen voor de gastenverblijven en op zoek te gaan naar geschikte keukens. Na al een aantal keukenzaken te hebben bezocht, liepen ze vermoeid van alle indrukken terug naar de auto. Geheel toevallig stond de auto bij Bruynzeel Keukens geparkeerd. Ze besloten toch nog één keukenzaak binnen te lopen. 
Piet Zwart vintage
Bij de ingang stond een originele Piet Zwart keuken, zoals deze in de jaren ’30 als eerste op de markt gebracht werd door Bruynzeel Keukens. Het ontwerp paste perfect bij de monumentale uitstraling van onze panden. René: ‘’Als grapje riep Claudia: die wil ik. Aankoopadviseur Sanne reageerde meteen opgewekt met: dat kan! Ze vertelde ons meer over de originele Piet Zwart keuken de mogelijkheden die Bruynzeel Keukens biedt om de keuken in een variant anno nu te ontwerpen en leveren.’’ 

Claudia: ‘Ik was meteen verkocht. Het past precies bij de stijl waar we van houden en de historie van onze boerderij. We zijn achteraf zo blij dat juist die oude keuken bij binnenkomst in de winkel stond, anders waren we waarschijnlijk niet bij de Piet Zwart keuken terecht gekomen. Uiteindelijk zijn we voor vier Piet Zwart keukens gegaan, waarvan twee in de kleur varengroen en twee in de kleur saharageel.’’ 

Functionele adviezen in de winkel

‘’Op het moment dat we in de keukenwinkel waren, hadden we er al een lange dag op zitten. Aankoopadviseur Sanne heeft ons erg geholpen door alvast één keuken in de basis voor ons uit te werken. Op basis van de bouwtekeningen die we doorstuurden, is ze verder aan de slag gegaan met de andere drie keukens. 

Tijdens een vervolgafspraak zijn we echt samen gaan kijken welke plaats de keukens in de verschillende ruimtes hadden. We zijn echt als een team aan het brainstormen geslagen om het zo fijn en praktisch mogelijk te krijgen voor de gasten. Andere collega’s in de winkel dachten hierbij ook enthousiast mee om de keukenontwerpen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij het monumentale pand. Samen zijn we tot mooie, volledig keukens met voldoende werk- en opbergruimte gekomen. ‘’ vertelt Claudia. 

Piet Zwart keukens


Complete keukens

Claudia: ‘’Gastvrijheid en gemak staan centraal in de gastenverblijven. Belangrijk was dat dit ook terug zou komen in de keuken. We hebben er daarom voor gekozen om complete keukens te plaatsen: allemaal voorzien van een apparatuurset met kookplaat, combi-oven en vaatwasser. Daarbij is ook gedacht aan voldoende servies en bestek voor alle gasten en natuurlijk genoeg werkruimte om lekker met zijn allen te koken.’’

Piet Zwart keukens


De Koeberg bezoeken? 

Dat kan! Meer informatie is te vinden op de website of Facebook pagina

Meer weten over de mogelijkheden bij Bruynzeel Keukens? 

Maak vrijblijvend een ontwerpafspraak in een van onze winkels of bekijk online onze uitgebreide collectie. Jij bepaalt. 

Afspraak maken

Bekijk de collectie

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.