Van ouderwets naar slim en modern: Jennie’s nieuwe keuken

Van ouderwets naar slim en modern: Jennie’s nieuwe keuken

Jennie from the Blog houdt sinds haar 16e een online dagboek bij. Haar bijzondere woning mag hierin natuurlijk niet in ontbreken. Ze woont namelijk in een houten boshuisje. Bij de bezichtiging was het meteen liefde op het eerste gezicht. De vorige bewoners hadden het helaas niet netjes achtergelaten. Jennie heeft daarom zelf veel opgeknapt. Benieuwd naar haar klusavontuur? Jennie neemt je in haar vlogs stap voor stap mee door de transformatie die het boshuisje heeft doorgaan. De laatste stap was een nieuwe keuken. Lees hier alles over Jennie haar keukenreis en bekijk het prachtige eindresultaat.  

‘Voor mijn nieuwe keuken had ik de gezelligheid en het knusse van een ouderwetse keuken voor ogen, maar dan gecombineerd met de moderne gemakken van nu. En ik vind dat dat perfect gelukt is. Doei losstaande oven, koelkast en prullenbak… alles is nu mooi ingebouwd en verwerkt in de soft close kastjes. En het eiland biedt extra werkruimte waar ik groenten kan snijden en brooddeeg kan kneden met uitzicht op mijn bostuin.’ – Jennie from the Blog

Inspiratie opdoen is voor iedereen anders

De start van een keukenreis begint vaak bij het opdoen van inspiratie. Blader jij graag door een inspiratieboek? Bekijk jij graag keukens online? Of voel en ervaar jij een keuken het liefst in een winkel? Jennie besloot Interior Junkie in te schakelen om tot haar ideale keuken te komen. Een aantal dingen waren voor Jennie al duidelijk; werkruimte met uitzicht op de bosrijke omgeving, ingebouwde keukenapparatuur en een houten werkblad mochten in haar nieuwe keuken niet ontbreken. De stijl van de keuken, daar was ze nog niet van overtuigd. Door een moodboard samen te stellen vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Dit was dan ook de basis voor de rest van Jennie haar keukenreis. 

Moodboard

Romantiek hemelsblauw

Van inspiratie naar realisatie 

De volgende stap was een ontwerpafspraak in één van onze Bruynzeel winkels. Het moodboard gaf de aankoopadviseur meteen een goede indruk van Jennie haar wensen. ‘Voor mijn nieuwe keuken had ik de gezelligheid en het knusse van een ouderwetse keuken voor ogen, maar dan gecombineerd met de moderne gemakken van nu,’ vertelt Jennie. De landelijke Bruynzeel keuken Romantiek sluit hier volledig op aan. Jennie heeft gekozen voor de kleur Kashmir.

Bekijk de keukencollectie

Gemak

De keukendeuren van Bruynzeel keukens zijn altijd voorzien van soft close scharnieren. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat je een keukenkast te snel uit je handen laat schieten. Jennie: ‘Het langzaam sluiten van keukendeuren en lades geeft een chique uitstraling.’ Daarnaast mag een overzichtelijke indeling van potten, pannen en voorraad in haar keuken ook niet missen. Zo heeft Jennie gekozen voor een extra brede voorraadlade met interne besteklade. Deze lade bevindt zich direct onder haar kookplaat. Tijdens het koken heeft zij alle keukenbenodigdheden direct bij de hand!  

Keuken Jennie from the Blog

Noten blok keukenblad

Hout mag niet ontbreken

Naast de verschillende kleuren zijn bij ons alle keukens verkrijgbaar in iedere opstelling. Jennie heeft gekozen voor een rechte opstelling in combinatie met een kookeiland. Zo heeft zij werkruimte met uitzicht op de bosrijke omgeving. Het kookeiland is afgewerkt met een kunststof werkblad in de kleur noten blok. De grootste voordelen van een kunststof werkblad zijn de betaalbaarheid en kwaliteit. Bovendien is dit werkblad in veel tinten verkrijgbaar waardoor er altijd wel een goede match voor jouw keuken te vinden is. Ook is kunststof makkelijk schoon te maken. Benieuwd welk keukenblad bij jou past?

Bekijk alle keukenbladen

Duurzaam koken

‘Mijn huisje is aangesloten op propaangas en dat is erg duur en niet bepaald milieuvriendelijk. Ik zou daarom dolgraag overstappen op elektrisch koken.’ – Jennie

Een keuken is pas compleet als ook de keukenapparatuur voldoet aan je wensen. Duurzaam koken was één van de wensen op het lijstje van Jennie. In haar nieuwe keuken kan zij koken op een Pelgrim inductiekookplaat. Deze kookplaat verwarmt alleen de pan. Er is dus geen warmteverlies. A+ inductietechniek is de meest effectieve techniek. Dit drukt niet alleen de energiekosten, maar het is ook milieuvriendelijker. 

Het complete plaatje 

Van ontwerpafspraak naar het eindresultaat. ‘De plaatsing van de keuken vond ik toch wel spannend. In eerste instantie wilde ik graag een witte kraan en wasbak. De aankoopadviseur heeft mij aangeraden om te gaan voor Gun Metal. Daar ben ik hem enorm dankbaar voor. Het breekt met de kleur Kashmir van de keukenkasten en combineert mooi met de kleuren van de keukenapparatuur. Zo is het één mooi geheel,’ vertelt Jennie. Voor haar foodblogs kan Jennie met de grote Pelgrim-oven nu uitgebreid bakken en braden. Daarnaast maakt ze prachtige foto’s op haar noten blok werkblad. Het is het complete plaatje.

Wil jij ook de ideale keuken in jouw keukenruimte? Laat je dan inspireren of maak een afspraak! 

Inspiratieboek aanvragen    Afspraak maken

Nieuwe keuken Jennie from the Blog
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.