Keuken

De verbouwing van Jennie's keuken gaat beginnen!

jennie
By Jennie from the blog

''Het grootste klusproject dat voorlopig in mijn huisje gaat plaatsvinden gaat dan eindelijk van start: we gaan een nieuwe keuken plaatsen! Ik kijk hier al naar uit sinds de dag dat ik de sleutel van mijn huisje kreeg. Het huisje is perfect voor mij, maar er is één ding wat steeds onaf voelt en dat is de keuken. De eerste stappen voor mijn nieuwe keuken zijn gezet. In deze blogpost laat ik je zien wat de plannen zijn voor mijn nieuwe keuken. En je krijgt te zien wat de huidige staat is.''


 


De huidige situatie

Dit is hoe de huidige keuken eruitziet. Op foto’s en van een afstandje ziet het er nog best oké uit, maar als je een kijkje dichterbij gaat nemen dan zie je duidelijk dat hij aan vervanging toe is. De vorige eigenaren van het huisje hadden de keuken in een enorm slechte en vieze staat achtergelaten. Er lagen nog etensresten in de wasbak, de koelkast zat vol schimmel, kastjes hangen scheef, al het bestek en servies was niet-afgewassen achtergelaten en sommige plekken (zoals het aanrechtblad) zijn zo vies dat ze gewoon niet meer schoon te krijgen zijn. Ik kan niet wachten om deze keuken te gaan slopen.

Jennies huidige situatie


Wat ik praktisch gezien graag zou willen

De keuken is ruim en dat zorgt voor veel mogelijkheden. Ook valt er door de grote ramen veel licht binnen. Wat ik zonde vind is dat ik nu steeds met mijn rug richting het mooie bosrijke uitzicht sta tijdens het koken. Mijn droom is dan ook dat er een smal eiland komt met twee hoge krukken eraan. Op dat eiland komt dan niet per se een fornuis of een wasbak, maar gewoon extra aanrechtruimte zou geweldig zijn.

Een ding wat voor mij ook belangrijk is, is dat ik niet meer op gas wil koken. Mijn huisje is aangesloten op propaangas en dat is erg duur en niet bepaald milieuvriendelijk. Ik zou daarom dolgraag overstappen op elektrisch koken. Verder zou ik heel graag zo’n mooie, ruime ingebouwde oven willen zodat ik lekker los kan gaan met koken en bakken. Ik heb tot nu toe altijd zo’n kleine losstaande gehad. En als ik dan nog even verder mag dromen dan zou ik een afwasmachine willen (die heb ik nog nooit in mijn leven gehad) en een ingebouwde koelkast met een kleine vriezer onderin. Ik heb momenteel geen vriezer en mis het zo om restjes in te vriezen en lekkere vegan ijsjes op voorraad te hebben. Het is nog even afwachten wat er allemaal binnen mijn budget gaat passen, maar zo wegdromen is natuurlijk altijd leuk om te doen.

De stijl van mijn ideale keuken

Praktisch gezien wordt het dus nog even kijken wat er wel en niet gaat lukken, maar qua stijl ben ik er wel al helemaal uit. Mijn keuken ga ik realiseren in samenwerking met Bruynzeel Keukens en daar kijk ik enorm naar uit. Bruynzeel Keukens heeft een ontzettend handige Moodboard Maker waarmee je binnen no-time je wensen bij elkaar kunt verzamelen. Dat doe je aan de hand van 10 stappen waar je je favorieten kunt selecteren. Je krijgt daarna als resultaat een online moodboard waarop je in één oogopslag zien hoe jouw ideale keuken eruitziet. Je moodboard kun je vervolgens met anderen delen aan de hand van je persoonlijke link. Handig, als je nog over iets twijfelt en het advies wil van een vriend of vriendin.

Jennies moadboard


Dit is mijn moodboard geworden! Hoewel mijn huisje al voor een groot deel uit hout bestaat, wil ik toch wel echt voor een houten keukenblad gaan. Om te zorgen dat het allemaal niet téveel hout wordt, zorg ik dat dat wordt afgebroken door de keukenkastjes een mooie pastelkleur te geven, de achterwand wit te betegelen en het plafond wit te verven. Ik denk dat het dan mooi in elkaar overloopt allemaal. Voor mijn kastjes denk ik aan een kleur die tussen zand en roze in zit. Spierwit vond ik wat te kil voor in mijn gezellige huisje. Ik denk dat messing details mooi gaan kleuren met het warme hout en de pastelkleuren van de kastjes. Dus de kraan en de grepen van de kastjes worden messing.

Hieronder zie je nog wat foto's van de huidige situatie.

Gas
Momenteel kook ik op gas en daar zou ik graag vanaf willen. Mijn huisje is aangesloten op propaangas wat erg duur en niet-milieuvriendelijk is. Ik ben niet zo’n held qua spullen netjes opbergen en sorteren in de keuken, dus daar kan ik ook wel hulp bij gebruiken. Ik zag dat Bruynzeel Keukens kastjes met mooie opbergsystemen heeft.

 

Kast
Hier stond de vieze beschimmelde koelkast van de vorige bewoners in. Zo vies, dat ik niet eens begonnen ben aan het schoon proberen te maken. Ik dacht: daar ga ik niet aan beginnen als er toch zo spoedig mogelijk een nieuwe keuken in gaat komen. Ik kan niet wachten om dit eruit te slopen.

 

Blad
De keuken oogt altijd wat viezig doordat ik hem niet meer compleet schoon krijg. Bepaalde vlekken zijn namelijk in het aanrecht en in de achterwand getrokken. Ik kan niet wachten tot er een nieuw, schoon blad is!

 

Koelkast
Mooi als ik straks een koelkast en oven heb die netjes in de keuken zijn verwerkt, in plaats van zo losstaand. Dit kastje stond nog in het huisje toen ik het kocht. Als de nieuwe keuken er is gaat dit kastje weg.

Mooi als ik straks een koelkast en oven heb die netjes in de keuken zijn verwerkt, in plaats van zo losstaand. Dit kastje stond nog in het huisje toen ik het kocht. Als de nieuwe keuken er is gaat dit kastje weg.

Hieronder zie je de video van toen Elisah bij mij langskwam:


Maak vrijblijvend een ontwerpafspraak

We gaan graag persoonlijk met je in gesprek. Op basis van jouw stijl, keukenruimte en budget maken we een 3D keukenontwerp. Natuurlijk in de kleur van jouw wens, jij bepaalt hoe jouw keuken eruit komt te zien. Maak een afspraak in een winkel bij jou in de buurt of maak kennis met een ervaren Bruynzeel Keukens adviseur via een online adviesafspraak. 

Wil je alvast inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina of maak een moodboard


Maak een afspraak    Klik hier voor online advies   

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.