Wat kost een nieuwe keuken? 

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken? Dan zijn er veel zaken waar je goed over na moet denken voordat je daadwerkelijk een nieuwe keuken koopt. Welke stijl spreekt je aan? Welke kleur wordt de keuken? En welke apparatuur moet er zeker in komen? Naast alle keuzes op het gebied van stijl en functionaliteit, is de prijs van de keuken ook een belangrijk onderdeel. Als je je afvraagt: "Wat kost een keuken?" ben je hier op de juiste plek. We vertellen graag over de gemiddelde kosten van een keuken en de factoren die de prijs beïnvloeden. Ook lees je wat tips over slimme keuzes die je kunt maken bij de aankoop van jouw nieuwe keuken. 

Ontdek wat jouw ideale keuken kost

Gemiddelde kosten van een keuken

De prijs die je voor een keuken betaalt, hangt af van de verschillende keuzes die je maakt. Hoe groot is de nieuwe keuken? Wat voor materialen kies je voor de deuren en het werkblad? Welke apparaten maken jouw keuken compleet? Hoe deel je jouw kasten in? Bij Bruynzeel Keukens vinden we het belangrijk dat jouw nieuwe keuken naast mooi, ook handig en betaalbaar is. Daarom houden we vast aan ons transparante prijsbeleid.

We luisteren graag naar jouw persoonlijke wensen en vertalen dit naar een keukenontwerp passend bij jouw budget. Omdat de ideale keuken voor iedereen anders is, is ook de prijs voor iedere keuken anders. We maken in onze winkel graag een vrijblijvende offerte op basis van jouw keukenwensen. 

Ontwerpgesprek

Hoe komt de prijs van een keuken tot stand?

De prijsopbouw is afhankelijk van de keuzes die maakt tijdens het samenstellen van jouw keuken. Zowel in onze winkels als op onze website zie je bij elke keuken precies hoe de prijs voor die opstelling is opgebouwd. Hierbij maken we een onderverdeling tussen: 

Keukenkasten

Alle keukenkasten maken we zelf in onze CO2-neutrale fabriek in Bergen op Zoom. Er is dan ook veel keuze op het gebied van materialen en kleuren. Elk materiaal heeft voor- en nadelen en een eigen prijskaartje. Wil je een luxe uitstraling? Kies dan voor deuren van fineer. Wil je liever een betaalbaarder materiaal? Dan zijn de melamine Atlas deuren een betere keuze. 

Werkblad

Ook het materiaal van het werkblad dat je kiest heeft invloed op de prijs. Een werkblad van composiet of natuursteen is duurder dan een werkblad van kunststof. We denken graag mee welk materiaal het beste aansluit bij jouw voorkeuren op het gebied van onderhoud, gebruik en duurzaamheid. Zo kies je een blad dat voldoet aan jouw wensen, zonder dat je er onnodig teveel voor betaalt. 

Apparatuur

Slimme apparaten maken een keuken compleet. Waar de een kiest voor een simpele set met alle basisapparaten, wil de ander gebruik kunnen maken van de nieuwste innovaties van luxe merken. Het spreekt voor zich dat ook deze keuze grote invloed heeft op de prijs van een keuken. Het is daarom belangrijk om te overwegen welke functies voor jou van belang zijn. 

Accessoires

Een kraan en spoelbak zijn bijna onmisbaar in de keuken. Maar wat dacht je van een ingebouwde zeeppomp, extra stroompunten of led-verlichting die je op afstand kunt bedienen? Ook op het gebied van accessoires is er ontzettend veel keuze. Ga voor jezelf na wat jouw leven in en om de keuken écht makkelijker maakt en laat de rest achterwege. 

Montage

Naast kosten voor de keuken zelf, betaal je ook montagekosten als je ervoor kiest om de keuken door ons te laten monteren. Ook over deze kosten zijn we eerlijk en transparant, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. 

Besparen op de prijs van een nieuwe keuken

Ben je benieuwd hoe jij jouw ideale keuken kunt samenstellen binnen het budget wat je voor ogen hebt? Dan denken we natuurlijk graag mee in slimme oplossingen. Wist je dat er bijvoorbeeld kunststof werkbladen zijn met een marmerlook uitstraling? Zo heb je toch een luxe uitstraling, maar betaal je een stuk minder voor je het blad in de keuken. Ook als het om deuren gaat, zijn de mogelijkheden eindeloos. Wil je graag een échte houtuitstraling? Tegenwoordig zijn onze melamine deuren zo precies afgewerkt dat het bijna niet meer te onderscheiden is van echt hout. Kom langs in de winkel en vergelijk het zelf! 

Winkeloverzicht

Keukenatelier Bruynzeel winkel

Lage kostprijs door productie in eigen fabriek

Zoals je in de uitleg bij de prijsopbouw onder het onderdeel keukenkasten misschien al gelezen hebt, worden alle keukenkasten van Bruynzeel Keukens gemaakt in eigen fabriek in Bergen op Zoom. Hierdoor hebben we constant zicht op de inkoopprijs van grondstoffen. Ook wordt er efficiënt omgegaan met productielijnen en het transport van de keukenkasten. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook goed voor jouw portemonnee! Ontdek hierover meer in ons inspiratieboek

Geen aanbetaling nodig

Wat een keuken kost, is dus per keukenontwerp verschillend. Laat je een complete keuken ontwerpen, met veel kasten en dure apparatuur, dan zal de prijs waarschijnlijk hoger uitvallen dan wanneer je voor drie simpele keukenkasten gaat.
Wanneer je er voor kiest om een keuken te kopen bij Bruynzeel Keukens, is een aanbetaling niet nodig. Een aanbetaling is het deel van de kosten dat je vooraf al moet betalen. Toch niet de juiste keuze gemaakt? Binnen 5 werkdagen na aankoop, kan de keuken kosteloos worden geannuleerd. Annuleren kan door dit schriftelijk of per e-mail in te dienen bij de aankoopadviseur in de winkel. 

Klanten in Bruynzeel keuken

Koken in Bruynzeel keuken Staalblauw

Stel de ideale keuken samen binnen jouw budget 

Tijdens een ontwerpafspraak maken we graag geheel vrijblijvend een 3D-ontwerp op maat voor jou. Daarbij laten we je precies zien wat de verschillende onderdelen kosten en helpen we je graag met het maken van slimme keuzes om jouw ideale keuken betaalbaar te maken. Je gaat met een transparante offerte naar huis en onderhandelen over de prijs is bij ons niet nodig. Dat is wel zo ontspannen kiezen! Zien we je snel?

Afspraak maken

Meest gestelde vragen - keukenprijzen

Wat is de gemiddelde prijs voor een nieuwe keuken?

De gemiddelde prijs voor een nieuwe keuken hangt van veel dingen af, zoals de grootte van de keuken, de gekozen materialen, het type apparatuur en de indeling van de kasten. Over het algemeen ligt de prijs voor een nieuwe keuken tussen de €6.000 en €18.000. Wil je vrijblijvend ontdekken wat een nieuwe keuken in ruimte zou kosten? Kom dan langs voor een vrijblijvende, transparante offerte waarin je precies ziet wat je voor welk onderdeel van de keuken betaalt. 

Persoonlijk advies

Hoeveel kost het om een bestaande keuken te renoveren?

Heb je al een Bruynzeel keuken en wil je deze aanpassen en uitbreiden? Ook dat is mogelijk. De kosten van de aanpassingen zijn afhankelijk van jouw wensen. Op onze webwinkel kun je direct onderdelen (bij)bestellen, maar ook in de winkel helpen we je graag verder. We denken mee en kijken wat er mogelijk is om jouw keuken weer te laten voldoen aan jouw wensen. Ook bij een afspraak over het uitbreiden of aanpassen van je huidige keuken, ontvang je een transparante offerte met de kosten per onderdeel. 

Advies over uitbreiden of aanpassen

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een keuken?

De kosten van een nieuwe keuken hangen af van jouw keuzes op het gebied van deuren, apparatuur, accessoires, montage en het werkblad. In de winkel leggen we je graag uit welke invloed de keuze voor bepaalde materialen en indelingen heeft op de totaalprijs van een nieuwe keuken. 

Persoonlijk advies

Wat is de levensduur van een nieuwe keuken?

Hoe lang een nieuwe keuken mee gaat, hangt af van de materialen en hoe jij je keuken gebruikt en onderhoudt. Over het algemeen gaat een keuken 15-20 jaar mee. We adviseren je graag over duurzame materialen en geven je tips over het schoonmaken en onderhouden van jouw nieuwe keuken. Zo zorgen we dat je extra lang kunt genieten van jouw ideale keuken. 

Hoe kan ik besparen op de kosten van een nieuwe keuken?

Kosten besparen tijdens de aankoop van een nieuwe keuken kan op verschillende manieren. Overweeg betaalbare keuzes op het gebied van materialen, indelingen en apparatuur. Wil je weten hoe jouw specifieke keukenwensen tot leven kunnen komen binnen een bepaald budget? Dan bespreken we tijdens een ontwerpgesprek graag samen de verschillende besparingsopties om tot de ideale keuken voor jou te komen. 

Tip: In onze winkels tonen we zoveel mogelijk keukens uit onze collectie. Wanneer we onze collectie vernieuwen, betekent dit ook dat er keukens in de winkel vervangen worden. De 'oude' showroomkeukens zetten we dan in de verkoop. Dus, ben je op zoek naar een goedkope keuken? Neem dan ook eens een kijkje in ons actuele aanbod showroomkeukens.

Showroomkeukens bekijken

Wat kost het monteren van een keuken?

De kosten die we rekenen voor de montage van jouw keuken hangen af van het keukenontwerp. Bij alle keukens op de site zie je de montageprijzen en ook in de offerte die je ontvangt bij een ontwerpgesprek zie je precies wat het monteren van jouw nieuwe keuken gaat kosten. Deze prijzen zijn exclusief hak- en/of breekwerk en inclusief arbeidsuren, materialen en eventuele extra services zoals het aansluiten van apparaten. 

Bekijk montageprijzen per keuken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.