Je keuken kindvriendelijk, waar let je op?

Je keuken kindvriendelijk, waar let je op?

Ook kinderen moeten zich thuisvoelen in de keuken. Bij het kiezen van een nieuwe keuken kun je daar gemakkelijk rekening mee houden. Met een paar kleine aanpassingen ben je er al.

Poef, je keuken kindproof!

De meest gegeven tip als het om kinderen en keukens gaat? Bewaar geen schoonmaakmiddelen in het gootsteenkastje. Maar wist je dat er nog veel meer tips zijn die de keuken een nog leukere en veiligere plek maken? Van de oven tot de afwerking, met een paar kleine aanpassingen tover je je keuken heel eenvoudig om tot een kinderparadijs.

Atlas puur eiken

Wandplank Atlas puur eiken

Plaats de oven maar boven

Dagelijks schuiven ze aan bij onze aankoopadviseurs: enthousiaste ouders die een keuken zoeken waar het hele gezin blij van wordt. In het keukenadvies houden onze experts daar dan ook vanzelf rekening mee. “Kies voor een kindvriendelijke oven met een dubbele glasplaat. Zo blijft de oven koel van buiten en warm van binnen. Of plaats de oven wat hoger in je keuken. Veilig met kleine kinderen en meteen handig voor jezelf.”

Kindvriendelijke kokendwaterkraan

Nog veel meer handige tips: “Zorg ook voor voldoende opslagruimte. Met een kindje komen ook de flesjes, bakjes, bordjes, bekertjes en bestek. Fijn als je dat allemaal gemakkelijk kunt opbergen.” Wat betreft de flesjes nog een advies: “Met een kokendwaterkraan hoef je nooit meer te wachten op de waterkoker. Als je vijf keer per dag een flesje moet maken, scheelt dat heel wat tijd. En ongelukken zijn uitgesloten. De kokendwaterkraan is standaard voorzien van kinderbeveiliging.”

Quooker Flex

Greeploze Bruynzeel keuken Atlas puur eiken

Veilig voor hoofdjes en handjes

Kinderen komen nog wel eens in botsing met de grepen van keukenkastjes. Aankoopadviseur: “Greeploos is dus de beste oplossing. Maar als de grepen niet te hoekig zijn, helpt dat ook al goed. Wat betreft grijpgrage kinderhandjes die vetvlekken achterlaten: in een hoogglans keuken is vet goed te zien. Denk daarom na over de afwerking die je kiest. Ook is het slim om een krasvrij materiaal te kiezen.” Ook voor het gootsteenkastje hebben we een tip: “Dat kun je heel eenvoudig beveiligen met een speciaal kinderslot.”

Keuken gevuld met liefde

Je keuken moet naast een veilige vooral ook een gezellige en liefdevolle omgeving zijn. “Een barretje aan je keuken brengt die gezelligheid vanzelf”, weten onze aankoopadviseurs. “Als jij staat te koken, kunnen de kinderen kleuren of hun huiswerk maken aan het barretje. Dubbel plezier!”

Kindvriendelijk keukenadvies nodig?

Zoek je een keuken die past bij jou én bij je (toekomstige) kroost? Loop eens binnen bij een Bruynzeel winkel. En neem je kinderen gerust mee!

Afspraak  maken

Gezin in Bruynzeel keuken Staalblauw
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.