Klassieke keukens: welke is jouw favoriet? 

Klassieke keukens: welke is jouw favoriet?

De klassieke keuken staat erom bekend een warme uitstraling te hebben en hiermee bij te dragen aan een huiselijk sfeer. Maar wat zijn nu de kenmerken van een klassieke keuken? En welke keuken is jouw favoriet? We nemen je uitgebreid mee in ons assortiment van klassieke keukens.

Bekijk de keukencollectie

Kenmerken van klassieke keukens

Een opvallend kenmerk van de klassieke keuken is dat dit type keuken veelal tot in detail is uitgewerkt. Zo zul je niet zo snel moderne accessoires of handgrepen zien, maar juist handgrepen en kranen met veel details. Dit geldt ook voor de keukendeuren die vaak zijn voorzien van stroken of een mooi kader. De klassieke keuken is een keukentype waarin uitgebreid wordt gekookt en geleefd. Je ziet dit ook terug aan de keukenapparatuur: grote ovens, een mooi fornuis of een afzuigkap die is weggewerkt in een sierlijke koof. Een voorbeeld van de klassieke keuken is deze witte landelijke keuken. De keukendeur is voorzien van een stijlvol kader en sierlijke deurknoppen. Daarnaast is het een grote keuken met veel ruimte om te koken en te wonen. Door de achterwand te voorzien van stoere tegels, krijgt deze klassieke keuken tegelijkertijd een moderne uitstraling. 

Bruynzeel keuken Atlas Kader wit

Olympia olijfgroen

Kleurrijk klassiek

Wil je liever wat meer kleur in de keuken? Ga dan voor een klassieke keuken in het groen. In het voorbeeld zie je mooie strokendeuren en een groot inductiefornuis, gecombineerd met het mediterrane olijfgroen. Natuurlijk zijn er nog veel meer keukenstijlen die aansluiten op de klassieke keuken. Bijvoorbeeld de Ravenstein keuken. Een keuken met kenmerken van de klassieke keuken, maar wel voorzien van alle trends vandaag de dag. Ook bij deze keuken is er gekozen voor een stoere tegel op de achterwand

Klassieke keukendeurtjes 

De keukendeurtjes vormen een belangrijk onderdeel van de klassieke keuken. Bij Bruynzeel Keukens is het mogelijk om te kiezen voor deuren met stroken of met een kader. Daarnaast kun je ook kiezen tussen verschillende afmetingen. Hoeveel ruimte zit er tussen de stroken? En welke uitstraling wil je hiermee creëren? 

De verschillende keukendeuren zijn elk verkrijgbaar in diverse kleuren. Van robijnrood tot hemelsblauw. Klik op de keukendeur van jouw voorkeur en zie meer over de mogelijkheden op het gebied van kleuren. 

Bekijk keukendeuren

Bruynzeel keuken Rustiek robijnrood

Koperen kraan

Klassieke kranen voor in de keuken

Maak het totaalplaatje compleet met een klassieke kraan in de keuken. Er zijn diverse soorten kranen beschikbaar die helemaal passen bij de stijl en uitstraling van klassieke keukens. Wat dacht je van een stijlvolle koperlook kraan? Ook de familie Schuurbiers koos voor een klassieke kraan passend bij de grote woonkeuken. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder. 

Binnenkijken bij familie Schuurbiers

Klassieke handgrepen voor in de keuken 

Maak je keukeninspiratie compleet met een klassieke handgreep, passend bij de keukendeurtjes. In onze keukenwinkel vind je een uitgebreid aanbod aan diverse klassieke hangreepjes. Bijvoorbeeld de Manor greep: een mooie deurknop. 

Bekijk handgrepen

Handgreep Manor

Binnenkijken bij Mirjam

Bij welke stijl past een klassieke keuken?

Je vindt klassieke keukens met name terug in woonkeukens en grote landelijke keukens. Dat wil niet zeggen dat een klassieke keuken ook niet past in een compacte keukenruimte. Bij Bruynzeel Keukens ontwerpen we keukens altijd op maat, passend bij jouw wensen. Maak jouw keukenruimte helemaal af met bijpassende keukenstyling en een klassieke achterwand in de keuken. 

Benieuwd hoe een klassieke keuken er in het interieur uit kan zien? Neem dan eens een kijkje in de keuken bij Mirjam, die al jarenlang van haar Bruynzeel keuken geniet.

Binnenkijken bij Mirjam

Maak een afspraak

Persoonlijk advies over de ideale materialen in jouw nieuwe keuken? Bezoek dan één van onze winkels in de buurt en laat je inspireren en adviseren door onze keukenadviseurs. In elke winkel zijn verschillende keukenbladen en apparatuur aanwezig, zodat je ook direct het plezier van gebruiksgemak kunt ervaren. 

Afspraak maken

Klanten in Bruynzeel keuken
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.