Keuken Keuken Atlas kader wit

Klassieke keukens: welke is jouw favoriet? 

De klassieke keuken staat erom bekend een warme uitstraling te hebben en hiermee bij te dragen aan een huiselijk sfeer. Maar wat zijn nu de kenmerken van een klassieke keuken? En welke keuken is jouw favoriet? We nemen je uitgebreid mee in ons assortiment van klassieke keukens.

Bekijk de keukencollectie     Maak een ontwerpafspraak  

Kenmerken van klassieke keukens

Een opvallend kenmerk van de klassieke keuken is dat dit type keuken veelal tot in detail is uitgewerkt. Zo zul je niet zo snel moderne accessoires of handgrepen zien, maar juist handgrepen en kranen met veel details. Dit geldt ook voor de keukendeuren die vaak zijn voorzien van stroken of een mooi kader. 

De klassieke keuken is een keukentype waarin uitgebreid wordt gekookt en geleefd. Je ziet dit ook terug aan de keukenapparatuur: grote ovens, een mooi fornuis of een afzuigkap die is weggewerkt in een sierlijke koof. 

Tip: wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om een inductiefornuis aan te schaffen? Je kookt dan op een fijn en groot fornuis, maar met de vele voordelen van inductie

Een voorbeeld van de klassieke keuken is deze witte landelijke keuken. De keukendeur is voorzien van een stijlvol kader en sierlijke deurknoppen. Daarnaast is het een grote keuken met veel ruimte om te koken en te wonen. Door de achterwand te voorzien van stoere tegels, krijgt deze klassieke keuken tegelijkertijd een moderne uitstraling. 

Atlas Kader wit

 

Wil je liever wat meer kleur in de keuken? Ga dan voor een klassieke keuken in het groen. In onderstaand voorbeeld zie je mooie strokendeuren en een groot inductiefornuis, gecombineerd met het mediterrane olijfgroen. Natuurlijk zijn er nog veel meer keukenstijlen die aansluiten op de klassieke keuken. Bijvoorbeeld de Ravenstein keuken. Een keuken met kenmerken van de klassieke keuken, maar wel voorzien van alle trends vandaag de dag. Ook bij deze keuken is er gekozen voor een stoere tegel op de achterwand

Olympia Stroken olijfgroen   Ravenstein licht eiken en wit

Klassieke keukendeurtjes 

De keukendeurtjes vormen een belangrijk onderdeel van de klassieke keuken. Bij Bruynzeel Keukens is het mogelijk om te kiezen voor deuren met stroken of met een kader. Daarnaast kun je ook kiezen tussen verschillende afmetingen. Hoeveel ruimte zit er tussen de stroken? En welke uitstraling wil je hiermee creëren? 

Keuken Rustiek Robijnrood   Keuken Romantiek hemelsblauw

De verschillende keukendeuren zijn elk verkrijgbaar in diverse kleuren. Van robijnrood tot hemelsblauw. Klik op de keukendeur van jouw voorkeur en zie meer over de mogelijkheden op het gebied van kleuren. 

Bekijk keukendeuren 

Klassieke kranen voor in de keuken

Maak het totaalplaatje compleet met een klassieke kraan in de keuken. Er zijn diverse soorten kranen beschikbaar die helemaal passen bij de stijl en uitstraling van klassieke keukens. Wat dacht je van een stijlvolle koperlook kraan

Stijlvolle koperlook kraan


Ook de familie Schuurbiers koos voor een klassieke kraan passend bij de grote woonkeuken. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder. 

Een kijkje in de keuken van de familie Schuurbiers

Klassieke handgrepen voor in de keuken 

Maak je keukeninspiratie compleet met een klassieke handgreep, passend bij de keukendeurtjes. In onze keukenwinkel vind je een uitgebreid aanbod aan diverse klassieke hangreepjes. Bijvoorbeeld de cottage greep: een mooie deurknop. 

Keuken Aerdenhout Stroken 20 grijs eiken

Bekijk handgrepen

Ook bij de Allure leem hebben we gekozen voor klassieke deurknoppen en een mooi kader in de deuren. De kleur leem is daarnaast een veel gekozen kleur als het gaat om klassieke keukens. 

Keuken Allure Leem

 

Bij welke stijl past een klassieke keuken?

Je vindt klassieke keukens met name terug in woonkeukens en grote landelijke keukens. Dat wil niet zeggen dat een klassieke keuken ook niet past in een compacte keukenruimte. Bij Bruynzeel Keukens ontwerpen we keukens altijd op maat, passend bij jouw wensen. Maak jouw keukenruimte helemaal af met bijpassende keukenstyling en een klassieke achterwand in de keuken. 

Olympia stroken


Benieuwd hoe een klassieke keuken er in het interieur uit kan zien? Neem dan eens een kijkje in de keuken bij Mirjam, die al jarenlang van haar Bruynzeel keuken geniet.

Binnenkijken bij Mirjam 

Maak een ontwerpafspraak

Tijdens een ontwerpafspraak gaan we verder in gesprek over jouw keukenwensen. Daarnaast laten we je nog veel meer zien op het gebied van kleuren, deuren, materialen en apparatuur. Het resultaat? Een 3D keukenontwerp dat helemaal past bij jou. Plan vrijblijvend een afspraak in. 

Afspraak maken 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.