Tips en inspiratie voor een hoogglans keuken

Tips en inspiratie voor een hoogglans keuken

Ga je voor een hoogglans of matte keuken? Keukens zijn er in verschillende soorten en maten. Bij Bruynzeel Keukens vinden we het belangrijk om je zo uitgebreid mogelijk mee te nemen in de verschillende keuzemogelijkheden. Zo kun je keukeninspiratie opdoen en bepalen wat voor jou de ideale keuken is. In dit blogartikel vertellen we je graag meer over de hoogglans keuken. 

Afspraak maken

Wat is een hoogglans keuken? 

De naam zegt het eigenlijk al: een hoogglans keuken is een type keuken met glanzende keukendeurtjes. Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen, kom je op het gebied van uiterlijk al snel voor de keuze te staan tussen hoogglans of matte keukendeurtjes. Het verschil zie je de Pallas kashmir. De Pallas keukendeur is een hoogglans keukendeur. De hoge kasten zijn matte keukendeurtjes in de kleur Atlas zilver eiken. Zo krijg je echt de uitstraling van een luxe keuken en heb je een hoogglans keuken die net weer even anders dan anders is. 

Bruynzeel keuken Pallas kashmir

Bruynzeel keuken Andes hoogglans wit

Een moderne hoogglans witte keuken

Een veel voorkomende hoogglans keukendeur is de Andes deur. Door de strakke afwerking, creëer je een hoogglans keuken met een moderne uitstraling. Deze keukendeur is verkrijgbaar in de kleuren wit, platinagrijs en antraciet. In de Andes hoogglans wit zie je hoe deze keukendeur eruit ziet als hoogglans witte keuken.

Pak uit met een opvallende hoogglans keuken

Zoals eerder benoemd zijn witte hoogglans keukens de meest voorkomende hoogglans keukens. Maar er is nog veel meer mogelijk. Zo kunnen we onze Olympia keukendeur van een hoogglans lak voorzien. Je kunt dus ook uitpakken met een flitsende kleur in jouw keuken. Het is dus mogelijk om de Olympia staalblauw van een hoogglans deur te voorzien in plaats van de matte uitvoering. 

Olympia Staalblauw

Front bekijken in het keukenatelier van Bruynzeel Keukens

Waar moet je rekening mee houden?

Een hoogglans keuken kent vele voordelen. Een nadeel dat weleens wordt benoemd is de kans op vlekken en vingerafdrukken op de keuken. Toch hoef je jezelf hier niet door te laten tegenhouden. We geven graag een aantal tips die jou helpen bij het maken van je keuze: 

  • Komt de keuken te staan op een plek waar veel daglicht is? Wanneer de zon op de keuken staat, zijn ook vlekken eerder te zien; 
  • Welke kleur wordt jouw hoogglans keuken? Vlekken zijn soms zichtbaar, maar vallen bij een keuken in een andere kleur soms niet eens op; 
  • Bezoek een van onze winkels om stalen te bekijken in diverse hoogglans kleuren. Je kunt dan direct testen hoe goed vingerafdrukken nu écht zichtbaar zijn en hoe gemakkelijk deze van het materiaal af te poetsen zijn. 

Hoogglans keuken schoonmaken: 

Heb je een hoogglans keuken en wil je deze poetsen? Dan hebben we voor jou de volgende tips: 

  • Gebruik een zachte doek met een beetje lauwwarm water en afwasmiddel om de keukendeuren schoon te maken. Het afwasmiddel werkt ontvettend, waardoor vlekken en vingerafdrukken gemakkelijk verdwijnen; 
  • Droog de deuren af met een schone, droge doek; 
  • Gebruik geen schuursponsjes of agressieve schoonmaakmiddelen. 
  • Twijfel je of een schoonmaakmiddel geschikt is voor jouw hoogglans keukendeuren? Probeer het dan eerst voorzichtig uit op een onopvallende plek.  

Front Bruynzeel keuken Atlas staalblauw

Uitleg handige kasten

Vind jouw ideale hoogglans keuken

Weet jij al wat jouw ideale keuken is of vind je het juist fijn om nog wat meer inspiratie op te doen? Op onze website vind je nog meer inspiratie voor de hoogglans keuken. Bekijk de uitgebreide keukencollectie, ga aan de slag met de Moodboard maker of maak een vrijblijvende ontwerpafspraak in een van onze winkels. Onze ervaren aankoopadviseurs nemen graag uitgebreid de tijd om te luisteren naar jouw wensen en je meer te vertellen over de mogelijkheden bij Bruynzeel Keukens. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.