Keuken ontwerpen: waar moet je op letten?

Een keuken ontwerpen is meer dan de stijl en de opstelling bepalen. Voor veel mensen is de keuken het uitgangspunt van het huis. Het is de plek waar je de lekkerste maaltijden klaarmaakt, maar ook waar je samenkomt en geniet. Bij het ontwerpen van jouw keuken is het dan ook belangrijk dat deze voldoet aan jouw leefstijl. Geniet je van gezelschap in de keuken tijdens het koken? Dan is een kookeiland met bar interessant. Het is natuurlijk ook mogelijk om te gaan voor een open keuken die naadloos aansluit bij de rest van de woonkamer. Zo sta je altijd in contact met de ruimte en je gezelschap.

Voor wat voor type keuken je ook gaat; het ontwerp van jouw nieuwe keuken is essentieel. Met een goed en passend ontwerp zorgen we ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het belangrijkste is dat jouw nieuwe keuken perfect aansluit op jouw keukenruimte, leefstijl en budget. 

Tips om jouw keuken te ontwerpen

Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken komt ontzettend veel kijken. Ga je voor een landelijke keuken, kies je voor een witte keuken of durf je te gaan voor een kleurrijke keuken? Allemaal zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Wij geven je een aantal tips om je op weg te helpen.

Uitleg handige kasten

Digitaal inspiratieboek bekijken op tablet

Tip #1: Maak de keuze voor een budget

Breng in kaart wat jij uit wilt geven aan jouw nieuwe keuken. Er is niets vervelender dan meer uitgeven dan je eigenlijk zou willen of rekeningen die hoger uitvallen dan gepland. Bij Bruynzeel Keukens zorgen wij ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Alle onderdelen van onze keukens hebben een eigen vaste prijs. We laten je graag zien hoe de totaalprijs van onze keukens tot stand komt. 

Met de aankoopadviseur stel je een keuken samen. Naast een mooi en functioneel ontwerp, ontvang je een transparante offerte waarin je precies ziet uit welke onderdelen jouw keuken is opgebouwd en wat de kosten hiervan zijn. Op basis van jouw voorkeuren, kun je onderdelen wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld apparatuur toevoegen of het materiaal van het werkblad wijzigen. Net zolang tot je uitkomt op het keukenontwerp en de prijs waar jij blij van wordt.

Tip #2: Breng de ruimte in kaart

Voordat je gaat nadenken over de indeling van de nieuwe keuken en de stijl ervan, is het goed om de mogelijkheden van de ruimte te bekijken. Houd hierbij rekening met deuren en ramen, maar ook met de looproute door het huis. Daarnaast is het van belang om na te denken over de opbergruimte die je wilt hebben in de keuken. Hoe ziet jouw gezinssamenstelling eruit? Wat zijn je kookgewoontes? Dit zijn belangrijke pijlers bij het maken van de keuzes voor de juiste kast- en lade-indeling. Wil je lage of hoge bovenkasten? En wil je daarnaast ook nog een nis of een kastenwand? Dit heeft allemaal te maken met de ruimte die je nodig hebt. 

Keukenplanner Bruynzeel Keukens

Moodboard

Tip #3: Ontdek jouw stijl 

Een keuken is, zeker tegenwoordig, niet meer alleen praktisch bedoeld. En juist omdat er zoveel mogelijk is qua indeling, kleur en materiaalgebruik is het goed dat je dit van tevoren voor jezelf in kaart brengt. Allereerst moet worden nagedacht over de indeling van de keuken. Kies je voor een rechte keuken, die in iedere ruimte past? Ga je voor een hoekkeuken of een keuken met kookeiland? Vervolgens ga je nadenken over de stijl van de keuken. Wil je een kleurrijke keuken of een tijdloze keuken? Ga je voor grepen of een greeploze keuken? Het is goed om van tevoren alvast inspiratie op te doen. Bekijk onze uitgebreide keukencollectie of ga aan de slag met onze Moodboard Maker. Op die manier kun je al jouw wensen in kaart brengen en zie je precies of het complete plaatje bij elkaar past. 

Moodboard Maker

Tip #4: Denk na over de juiste keukenapparatuur

Houd je van uitgebreid koken? Of heb je juist hulp nodig in de keuken? Dan mag een inductiekookplaat met voedselsensor en kookassistentie zeker niet missen. De kerntemperatuur van een gerecht wordt gemeten, zodat het kookproces precies kan worden gecontroleerd. Aangebrande maaltijden zijn verleden tijd en voor je het weet kook je de sterren van de hemel. 

Denk er dus goed over na hoe jij jouw keukenapparatuur het liefst wilt gebruiken. Er is misschien meer mogelijk dan je in eerste instantie voor ogen had. Dit geldt overigens ook voor de afzuigkap, oven, koelkast en de vaatwasser. Laat je inspireren. 

Wandplank Atlas puur eiken

Ontwerpgesprek

Voel je thuis in een Bruynzeel winkel

Wil je graag aan de slag met het ontwerp van jouw nieuwe keuken? Onze aankoopadviseurs staan voor je klaar. Tijdens een vrijblijvende ontwerpafspraak nemen we graag uitgebreid de tijd voor je. We luisteren naar jouw wensen en geven je advies op maat. Het ontwerpgesprek is erop gericht jou zo goed mogelijk te helpen om tot een keuken te komen die helemaal past bij jou. Dit doen we door in gesprek te gaan, maar ook samen kleuren, materialen, kasten en apparatuur te bekijken en beleven. Je ontvangt een 3D-keukenontwerp en transparante offerte van jouw keukenontwerp. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.