Keuken Parallel keuken

Rechte keuken en parallel keuken opstelling

Wanneer je gaat kijken naar de opstelling van je keuken zijn er veel mogelijkheden, afhankelijk van de ruimte. Ga je voor een L-opstelling een U-opstelling, een keuken met kookeiland of kies je voor een rechte opstelling met een eventuele uitbreiding in de vorm van een parallel keuken.

Benieuwd in welke stijlen de keukens van Bruynzeel Keukens verkrijgbaar zijn? Bekijk dan gelijk de keukencollectie en laatje inspireren. 

Het keukenblok: de basis van elke keukenopstellingProject

Het keukenblok vormt de basis van de rechte keukenopstelling en eigenlijk ook van elke keuken. Het bestaat uit keukenkastjes, het aanrechtblad en een gootsteen met kraan. Afhankelijk van je ruimte en wensen is het mogelijk het keukenblok uit te breiden met kasten en apparatuur. Uiteindelijk zal er een rechte keukenopstelling ontstaan. 

 

De rechte keuken: lekker compact

Piet zwart
Piet Zwart

 

Vaak wordt er gekozen voor een rechte keuken wanneer er maar een beperkte ruimte beschikbaar is. Het voordeel van de rechte opstelling is dat deze opstelling erg compact is, maar er alle vereiste onderdelen van een keuken in kwijt kunt. 

 

 

 

Functionaliteit in de rechte keuken

Recht
Functionaliteit

In een rechte keuken wordt er gewerkt in één lijn. Deze kan van links naar rechts lopen of van rechts naar links. Let voor een functionele indeling van de keuken goed op of degene die het meest in de keuken staat rechtshandig of linkshandig is. 

Omdat je het meest aan het werk bent tijdens het spoelen en tijdens het koken, is het belangrijk om in deze zones zo veel mogelijk ruimte vrij te laten om te werken. Hou er verder bij een rechte opstelling rekening mee dat je gemiddeld meer meters in de keuken maakt dan bij een andere opstelling. 

Wat is een parallel keuken? Een complete keuken op weinig vierkante meters

De parallel keuken is een uitgebreide variant van de rechte keuken. Bij de parallel keuken heb je zowel tegen de ene muur als tegen de andere muur een rechte opstelling staan. Het zijn twee losse keukenelementen die tegenover elkaar staan. Je beschikt bij een parallel keuken niet alleen over voldoende werkruimte, maar ook over voldoende kastruimte. Behalve de klassieke opstelling van twee rechte opstellingen tegenover elkaar, wordt er tegenwoordig ook steeds vaker gekozen voor een kastenwand.  Je krijgt dan een rechte keuken zonder bovenkastjes. 

Parallel
Functionaliteit

Functionaliteit in de parallel keuken

De keuken parallel opstelling kent een efficiënte werkdriehoek. De opstelling kent veel werkruime op weinig vierkante meters. Het maakt het gemakkelijk om met meerdere mensen tegelijk bezig te zijn in de keuken. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de afstand tussen de twee delen van de keuken. We adviseren daarom een onderlinge afstand van minimaal 120 cm. Op deze wijze kunnen gepositioneerde laden en deuren tegelijk open. 

Een rechte keuken zonder bovenkastjes

Spreekt een rechte keuken jou aan, maar wil je liever geen bovenkastjes. Dat is natuurlijk mogelijk. Bedenk vooraf wel goed hoeveel opbergruimte je wenst te hebben in jouw keuken. Heb je meer opbergruimte nodig in je rechte keuken, maar wil je geen bovenkasten? Dan kun je dit bijvoorbeeld oplossen met een mooie plank aan de muur of door te kiezen voor een rechte keuken met kastenwand. 

Er kan meer dan je denkt bij Bruynzeel Keukens

Wil je weten hoe een parallel opstelling zonder bovenkasten er uit kan zien? Neem dan een kijkje in de keuken van Marleen. 
Of neem een kijkje in de keuken bij een van onze andere tevreden Bruynzeel klanten. 

Parallel keuken opstelling
Binnenkijken bij Marleen

Op zoek naar een rechte keuken passend bij jouw keukenstijl? 

Is de rechte keuken de opstelling die helemaal past bij jouw ruimte? Dan heb je nog keuze uit enorm veel verschillende stijlen, kleurkeuzes en materialen. Neem eens een kijkje in onze uitgebreide collectie en laat je inspireren. Ga je voor een witte rechte keuken, een zwarte rechte keuken of misschien wel een gekleurde rechte keuken? En wil je een rechte keuken met bovenkasten of een rechte keuken zonder bovenkasten? Jij bepaalt. 

Bekijk de uitgebreide keukencollectie. 

Er kan meer dan je denkt binnen jouw budget

Kom langs in de winkel voor een ontwerpafspraak. Samen kijken we naar jouw wensen en naar wat mogelijk is binnen jouw budget. En wist je al dat onderhandelen bij ons niet nodig is? Je krijgt bij ons direct de juiste prijs voor jouw keuken. 

Bruynzeel winkels   Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.