Hoekkeuken: past dit in mijn woning?

Hoekkeuken: past dit in mijn woning?

Benieuwd of een hoekkeuken iets voor jouw woning is? Wanneer je gaat kijken naar de opstelling van je keuken zijn er veel mogelijkheden, afhankelijk van de ruimte. Ga je voor een rechte keukenopstelling, een keukeneiland, een U-opstelling, of toch voor een strakke hoekkeuken? We vertellen je graag meer over deze opstelling. Of laat je direct inspireren door onze uitgebreide keukencollectie. 

Keukencollectie bekijken

Wat is een hoekkeuken? 

Dit type keuken kent veel verschillende benamingen. Hoekkeuken, L keuken, L-vormige keuken of hoekopstelling, eigenlijk gaat het allemaal om dezelfde vorm keuken. Bij een hoekkeuken heeft de keuken namelijk letterlijk de vorm van een L. Minimaal één zijde van de keuken wordt langs een wand geplaatst. Ook de andere zijde kan langs een wand geplaatst worden, maar het is ook mogelijk om deze zijde in een open ruimte te laten staan. De keuken met L-vorm wordt ook wel een hoekkeuken genoemd. 

Atlas puur eiken

Bruynzeel keuken Pallas kashmir

Hoekkeuken: de verbinding tussen woonkamer en keuken

 

Wil je graag een verbinding tussen de woonkamer en de keuken? Maar heb je niet de ruimte voor een keuken met kookeiland of een U-keuken? Dan is een L-keuken een zeer geschikte oplossing. Hoekkeukens bieden namelijk genoeg mogelijkheden om tijdens het koken in contact te staan met de leefruimte. En een open keuken is een grote wens van velen! Of wat dacht je van een hoekkeuken bij een raam? Wil je weten wat mogelijk is binnen jouw leefruimte? Maak dan een afspraak in een van onze winkels. 

Afspraak maken

Veel werkruimte, opbergruimte én bewegingsruimte

Het is een veelgehoorde keuken ergernis van iedereen die veel in de keuken staat: een tekort aan werkruimte en opbergruimte. Een hoekkeuken biedt door de vorm veel ruimte voor laden en kasten. Daarnaast zorgt het lange aanrechtblad er voor dat je genoeg ruimte hebt om te werken. Een verschil ten opzichte van een keuken met kookeiland en de U-keuken is dat de L-keuken minder plaats in beslag neemt. De hoekkeuken heeft de ideale vorm om de keukenruimte optimaal te benutten. 

Bruynzeel keuken Jura chanello

Keukenzones hoekkeuken

Functionaliteit in de L-vormige keuken

Van alle opstellingen heeft de L-opstelling de meest optimale werkdriehoek: bij deze keukenopstelling zet je het minst aantal stappen om een maaltijd te bereiden. Een belangrijk aandachtspunt is om voor voldoende werkruimte te zorgen tussen de spoelbak en de kookplaat. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een hoekkeuken met bar. Twijfel je nog over de functionaliteit van de hoek? Tegenwoordig zijn er veel handige oplossingen, waarbij je optimaal gebruik kan maken van de beschikbare kastruimte. Denk bijvoorbeeld aan het Le Mans uittreksysteem

Hoekkeuken inspiratie voor elke stijl

We zijn al dieper ingegaan op de voordelen van een hoekkeuken. Maar niet alleen de opstelling van jouw nieuwe keuken is belangrijk, ook de uitstraling is een uitgangspunt waar je veel aandacht voor moet hebben. Bij Bruynzeel Keukens ontwerpen we al onze keukens passend bij jouw specifieke wensen. Wil je een hoekkeuken dan kun je deze in verschillende kleuren en stijlen verkrijgen. Geef een industrieel tintje aan jouw keuken en kies voor een betonlook keuken. Of ben je meer gecharmeerd van een zwarte hoekkeuken? Ga jij voor warmte in de keuken en hou je meer van een landelijke stijl? Ook dan ontwerpen we een keuken die helemaal past bij jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van een een houten keuken? Ontdek de mogelijkheden in ons inspiratieboek.

Laat je inspireren

Digitaal inspiratieboek

Front bekijken in het keukenatelier van Bruynzeel Keukens

Er kan meer dan je denkt binnen jouw ruimte

Kom langs in de winkel voor een ontwerpafspraak. Samen kijken we naar jouw wensen en naar wat er mogelijk is binnen jouw leefruimte. En wist je al dat onderhandelen bij ons niet nodig is? Je krijgt bij ons direct de juiste prijs voor jouw keuken. Keukeninspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de functionele hoekkeuken van Jeffrey.  

Er kan meer dan je denkt binnen jouw budget

Kom langs in de winkel voor een ontwerpafspraak. Samen kijken we naar jouw wensen en naar wat mogelijk is binnen jouw budget. En wist je al dat onderhandelen bij ons niet nodig is? Je krijgt bij ons direct de juiste prijs voor jouw keuken. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.