preload

De hoekkeuken

Wanneer je gaat kijken naar de opstelling van je keuken zijn er veel mogelijkheden, afhankelijk van de ruimte. Ga je voor een rechte keukenopstelling, een keukeneiland, een U-opstelling, of toch voor een strakke L-keuken? 

Pallas
Pallas wit

Wat is een L-keuken? 

Bij een hoekkeuken heeft de keuken letterlijk de vorm van een L. Minimaal een zijde van de keuken wordt langs een wand geplaatst. Ook de andere zijde kan langs een wand geplaats worden, maar het is ook mogelijk om deze zijde in een open ruimte te laten staan. De keuken met L-vorm wordt ook wel een hoekkeuken genoemd. 

 

Hoekkeuken: de verbinding tussen woonkamer en keuken

Optima kristal

Wil je graag een verbinding tussen de woonkamer en de keuken? Maar heb je niet de ruimte voor een keuken met kookeiland (link naar deze pagina) of een U-keuken (link naar deze pagina)? Dan is een L-keuken een zeer geschikte oplossing. Hoekkeukens bieden namelijk genoeg mogelijkheden om tijdens het koken in contact te staan met de leefruimte. Wil je weten wat mogelijk is binnen jouw leefruimte? Maak dan een afspraak in een van onze winkels. 

Veel werkruimte, opbergruimte én bewegingsruimte

Allure
Allure wit

Het is een veelgehoorde keukenergernis van iedereen die veel in de keuken staat: een tekort aan werkruimte en opbergruimte. Een hoekkeuken biedt door de vorm veel ruimte voor laden en kasten. Daarnaast zorgt het lange aanrechtblad er voor dat je genoeg ruimte hebt om te werken. Een verschil ten opzichte van een keuken met kookeiland en de U-keuken is dat de L-keuken minder plaats in beslag neemt. De hoekkeuken heeft de ideale vorm om de keukenruimte optimaal te benutten. 

Functionaliteit
Functionaliteit

Functionaliteit in de L-vormige keuken

Van alle opstellingen heeft de L-opstelling de meest optimale werkdriehoek: bij deze keukenopstelling zet je het minst aantal stappen om een maaltijd te bereiden. Een belangrijk aandachtspunt is om voor voldoende werkruimte te zorgen tussen de spoelbak en de kookplaat. Twijfel je nog over de functionaliteit van de hoek? Tegenwoordig zijn er veel handige oplossingen, waarbij je optimaal gebruik kan maken van de beschikbare kastruimte. Denk bijvoorbeeld aan het Le Mans uittreksysteem. 

Er kan meer dan je denk binnen jouw ruimte

Kom langs in de winkel voor een ontwerpafspraak. Samen kijken we naar jouw wensen en naar wat er mogelijk is binnen jouw leefruimte. En wist je al dat onderhandelen bij ons niet nodig is? Je krijgt bij ons direct de juiste prijs voor jouw keuken.

Keukeninspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de functionele hoekkeuken van Jeffrey  

Jeffrey
Binnenkijken bij Jeffrey

 

Er kan meer dan je denkt binnen jouw budget

Kom langs in de winkel voor een ontwerpafspraak. Samen kijken we naar jouw wensen en naar wat mogelijk is binnen jouw budget. En wist je al dat onderhandelen bij ons niet nodig is? Je krijgt bij ons direct de juiste prijs voor jouw keuken. 

Bruynzeel winkels   Afspraak maken

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.