Keuken

Een kijkje in de keuken van Laura

Zet nu de eerste stap naar de keuken die alleen bij jou past. Laat je vrijblijvend inspireren en adviseren!

Overal op onze website vind je hartjes. Door op deze hartjes te klikken voeg je ze toe aan je moodboard: een inspirerend overzicht van al jouw keukenideeën. 

Maak je moodboard

Tijdens een ontwerpafspraak ontwerpen we graag een keuken op maat voor jou. Daarbij kunnen we je precies laten zien wat de keuken kost en hoe de prijs tot stand komt.  

Afspraak maken

Bekijk ons digitale keukenboek vol keukeninspiratie.

Bekijk ons digitale keukenboek

Keuken belangrijkste criterium

Laura, van Laura's Bakery, woont sinds half augustus in een prachtig jaren dertig woning in Haarlem. Ze voelt zich hier al helemaal op haar plek, maar heeft nog wel een lange to do lijst van dingen die nog moeten gebeuren. De keuken vervangen kriebelde het meest bij Laura. Tijdens haar zoektocht naar een huis keurde ze huizen af op de keuken. Te klein, te donker of geen goede verbouwingsmogelijkheden. In haar huidige huis is dat anders. Het is een open keuken wat ze graag wilde, hij is lekker licht en er zijn genoeg mogelijkheden om voor haar dé perfecte keuken te creëren. Die perfecte keuken komt een stuk sneller dan Laura had gedacht. Samen met Elisah, van Interior Junkie, helpen wij Laura in haar zoektocht naar de perfecte keuken.

Onlangs zijn we samen met Interior Junkie langs geweest bij Laura. Bekijk hier de video!

Huidige keuken

De keuken in Laura haar huis is zo'n 11 jaar geleden geplaatst door de vorige bewoners. Tijdens een flinke verbouwing is een muur doorgebroken om er een open keuken van te maken. Er is zo veel extra ruimte gecreëerd. Ze hebben daar een mooie keuken van gemaakt en doet nog prima zijn werk, maar is voor Laura niet op elk punt even praktisch. Laura

Het werk van Laura speelt zich voor een groot deel in de keuken af en dat maakt het dus een belangrijk onderdeel van haar huis (en werk). Zoals je in de video kunt zien is het natuurstenen werkblad glanzend, dit is voor fotografie niet heel handig. Toen Laura net in het huis kwam wonen zag ze dit niet als een probleem. Echter staat ze in de praktijk toch meer in de keuken te fotograferen dan ze dacht. Dit doet ze met diffusers (schermen die fel licht tegenhouden) om de glans zoveel mogelijk te beperken. 

Verder heeft Laura heel veel keukengerei zoals spatels, messen, gardes en nog veel meer van dat soort gerei. De belangrijkste heeft Laura weggestopt in een kleine besteklade, want haar messen, vorken en lepels hebben een andere la in beslag genomen. Al het bakgerei heeft zij nu in een bak in een buffetkast staan en haalt zij tevoorschijn wanneer ze gaat bakken. Het liefst heeft Laura een grote keukenlade waar ze alles goed in kwijt kan. Dan kan ze onder deze lade gelijk een Lauramooie kruidenlade maken, want die potjes staan nu in een te diepe lade wat zonde is van de ruimte. 

De keuken heeft ook gekke hoekjes. Voor de verbouwing was de keuken niet open en kon je vanuit de gang naar de keuken toe. Die deurpost is nog steeds zichtbaar en daar is de brede Amerikaanse koelkast in gezet. In het hoekje naast de koelkast loopt het werkblad net niet helemaal door tot aan de muur en is hier een loze ruimte ontstaan. Dat kwam door die koelkast, want het kleine kastje wat daar op het hoekje zit kan net niet helemaal open. Bij een breder kastje was dat nog onhandiger geweest. Dat kan zeker een stuk praktischer. 

 

Wat zoekt Laura?

Bovenstaand staan al een aantal dingen waar Laura nu tegenaan loopt. En daarmee kom je dus eigenlijk al op hetgeen waar Laura naar zoekt. Voor het bezoek van Interior Junkie had Laura het volgende al in haar hoofd:

  • Brede bestek- en kruidenlade
  • Optimaal gebruik maken van de ruimte
  • Veel opbergruimte, maar geen bovenkastjes
  • Mat werkblad
  • Goede oplossing voor de hoek waar de oude deurpost zich bevindt

Laura
Laura voorziet geen problemen in het matte werkblad, maar de rest vindt zij lastiger. Waar komen de brede lades? Links in de keuken zit een deur die naar binnen open gaat, het werkblad is daar iets minder diep, omdat de deur anders niet meer open gaat. Dat stukje hoeft niet per se 60 centimeter breed te zijn, maar is een smaller kastje nog wel net zo handig? De oven heet Laura echt nodig dus die moet ook blijven. Deze zit nu onder het fornuis, maar ze zou hem ook ergens anders kunnen plaatsen. Een L-vormige keuken is misschien een idee met aan de smalle kant hoge kasten voor de oven(s), koelkast en vriezer. Een goed idee, maar kan dat al met de deurpost die daar nog zit en gaat dit niet ten koste van de ruimte in haar spoeleiland?

Er zijn genoeg ideeën, maar Laura heeft geen enkel idee wat er nu daadwerkelijk mogelijk is en wat werkt. 

Volg Laura in haar zoektocht naar de keuken die werkt, voor haar. Bekijk haar bezoek aan de keukenwinkel.

Moodboard

Om duidelijker te krijgen waar Laura nu precies naar op zoek is heeft zij een moodboard samengesteld. Dit zette al haar losse hersenspinsels op een rij en zo had ze wat houvast voor deel twee in haar zoektocht. Dit is namelijk op zoek gaan naar een keuken in onze showroom.

Overal op onze website vind je hartjes. Door op deze hartjes te klikken voeg je ze toe aan je moodboard: een inspirerend overzicht van al jouw keukenideeën. 

Maak je moodboard

Tijdens een ontwerpafspraak ontwerpen we graag een keuken op maat voor jou. Daarbij kunnen we je precies laten zien wat de keuken kost en hoe de prijs tot stand komt.  

Afspraak maken

Ons inspiratieboek staat boordevol woon- en keukeninspiratie. Kijk binnen in de keukens van onze klanten en lees alles over de nieuwste trends op het gebied van keukenontwerp, styling en het leven in- en om de keuken. Vraag het magazine nu gratis aan!

Gratis inspiratiemagazine
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.