De perfecte keuken creëren van Laura's Bakery

Laura, van Laura's Bakery, voelt zich helemaal op haar plek in haar woning. Maar ze heeft nog wel een lange to do lijst van dingen die nog moeten gebeuren. De keuken vervangen kriebelde het meest bij Laura. Tijdens haar zoektocht naar een huis keurde ze huizen af op de keuken. Te klein, te donker of geen goede verbouwingsmogelijkheden. In haar huidige huis is dat anders. Het is een open keuken wat ze graag wilde, hij is lekker licht en er zijn genoeg mogelijkheden om voor haar dé perfecte keuken te creëren. Die perfecte keuken komt een stuk sneller dan Laura had gedacht. Samen met Elisah, van Interior Junkie, helpen wij Laura in haar zoektocht naar de perfecte keuken.

De huidige keuken van Laura's Bakery

De keuken in Laura haar huis is zo'n 11 jaar geleden geplaatst door de vorige bewoners. Tijdens een flinke verbouwing is een muur doorgebroken om er een open keuken van te maken. Er is zo veel extra ruimte gecreëerd. Ze hebben daar een mooie keuken van gemaakt en doet nog prima zijn werk, maar is voor Laura niet op elk punt even praktisch. 

Het werk van Laura speelt zich voor een groot deel in de keuken af en dat maakt het dus een belangrijk onderdeel van haar huis (en werk). Zoals je in de video kunt zien is het natuurstenen werkblad glanzend, dit is voor fotografie niet heel handig. Verder heeft Laura heel veel keukengerei zoals spatels, messen, gardes en nog veel meer van dat soort gerei. De belangrijkste heeft Laura weggestopt in een kleine besteklade, want haar messen, vorken en lepels hebben een andere la in beslag genomen. Al het bakgerei heeft zij nu in een bak in een buffetkast staan en haalt zij tevoorschijn wanneer ze gaat bakken. 

Oude keuken Laura's Bakery

Wat zoekt Laura?

Laura voorziet geen problemen in het matte werkblad, maar de rest vindt zij lastiger. Waar komen de brede lades? Links in de keuken zit een deur die naar binnen open gaat. Het werkblad is daar iets minder diep, omdat de deur anders niet meer open gaat. De oven heeft Laura echt nodig dus die moet ook blijven. Voor het bezoek van Interior Junkie had Laura het volgende al in haar hoofd:

  • Brede bestek- en kruidenlade
  • Optimaal gebruik maken van de ruimte
  • Veel opbergruimte, maar geen bovenkastjes
  • Mat werkblad

Er gaat een keukenwereld open

Nadat Laura met Elisah haar hele keuken heeft doorgesproken en heeft verteld wat ze er wel en niet fijn aan vind, was er een duidelijk beeld ontstaan. Voor Elisah, maar ook zeker voor Laura. Na het moodboard ingevuld te hebben vertrokken ze gelijk naar Utrecht, op naar de Bruynzeel keukenwinkel. Hier ging er letterlijk een wereld voor haar open. Vooral op het gebied van praktische opbergmogelijkheden. Daar is ze gek op, zoveel mogelijk kwijt kunnen in een kastje zonder dat het een chaos wordt. In de video zie je alles over het bezoek aan de winkel. 

Pinterest Bruynzeel Keukens

Van landelijk naar Scandinavisch

Laura is vast niet de enige die een heel Pinterest bord vol heeft staan met keukenfoto’s, ze heeft er door de jaren heen heel wat verzameld. Grappig is dat ze een aantal jaren geleden voornamelijk hele landelijke keukens opsloeg, nu zijn dat meer strakke keukens. Hoewel ze landelijke nog steeds wel mooi vind, past het niet in haar huis. Ze kijkt nu meer naar een mix tussen Scandinavisch en industrieel. Het moet uiteraard wel gezellig blijven, maar daar zorgt ze dan weer voor met accessoires. Ze houdt van een strakke, rustige basis zodat ze met details kan variëren.

De perfecte keukenervaring

Keukens genoeg in de winkel die bij de wensen van Laura pasten. De keuken waar ze eindigden vindt ze bijvoorbeeld heel erg mooi, vooral het werkblad. De kastjes ziet ze zelf liever wit en zonder streep. En dat is het fijne, in de winkel kon ze ontzettend veel inspiratie opdoen, maar uiteindelijk kiest ze gewoon bij elkaar wat ze zelf mooi vindt. En nog belangrijker: wat praktisch is voor haar situatie.

Waar ze ook weg van is: een kokend water kraan. Het is iets wat ze al heel lang mooi vindt, maar niet per se prioriteit heeft. Tot ze hem in het echt zag en deze kon proberen, de kraan is direct flink gestegen op haar wensenlijstje. Gelijk kokend water in de pan, kopjes thee uit de kraan. Hoe handig? Vooral van die thee, want dat drinkt ze de hele dag door. Tegenwoordig heb je zelfs kranen met gefilterd plat en bruisend water, ook erg handig al vind ze zelf vooral het kokend water een groot pluspunt.

Spoelbak composiet Bruynzeel keuken Aerdenhout grijs eiken

Voorraadlades in de Bruynzeel Keuken van Laura's Bakery

Opbergen

De hoekkast voor pannen die je in de video ziet vind ze ideaal, volgens haar is die perfect voor in haar keuken omdat ze met een hoek zit die een beetje lastig is. Met zo’n kast maak je optimaal gebruik van de ruimte. Ook leuk vond ze de kastdeurtjes die je open kunt doen, waarachter dan lades zitten in plaats van planken. Dat lijkt haar ook perfect. Hoe vaak ze niet planken volledig leeg haalt omdat ze het achterste product nodig heeft. En de ondiepe brede lades, laten we die niet vergeten. Die wil ze echt heel graag. Voor bestek, keukengerei en kruiden. Ideaal! Hopelijk past het in haar keuken.

Keuken uitkiezen

Na het bezoek met Elisah aan de Bruynzeel keukenwinkel in Utrecht, is Laura zelf nog teruggegaan. Ze heeft alle mogelijkheden op haar in laten werken en het was tijd om keuzes te maken. Samen met onze keukenadviseur ging ze er voor zitten en stelden ze dé perfecte keuken samen.

Nadat ze kort had verteld over haar wensen voor de keuken werden er verschillende vragen gesteld. Welke apparaten moeten er bijvoorbeeld allemaal in de keuken komen? En staat Laura thuis het meest in de keuken of is dit iemand anders uit het gezin? Aan de hand van haar wensen en antwoorden kon worden bepaald wat goed zou kunnen werken voor Laura. Ze werd geinformeerd over verschillende opties en vervolgens begon ze samen met de adviseur aan de ronde door de winkel. Ze bekeken apparaten, maar ook heel veel opbergmogelijkheden. In de winkel is er het keukenatelier, hier zijn alle opties voor werkbladen en kastdeurtjes te vinden. Op de speciale tafel kun je die met elkaar combineren zodat je gelijk het effect ziet. Laura koos voor witte kastjes en een lichtgrijs composiet werkblad.

Daarnaast staan er 3 kasten naast elkaar met dezelfde producten is gevuld, maar wel een verschillend interieur hebben. Eentje met planken, eentje als apothekerskast en eentje met lades. Ze was dus helemaal in de ban van de apothekerskast, dat leek haar ideaal. Tot ze dus de kast met lades erachter zag. Naast dat je er meer in kwijt kunt, vond ze die kast ook veel meer overzicht hebben. Het worden dus lades achter de kastdeur.

Laura's Bakery 3D-keukenontwerp van haar Bruynzeel Keuken

De nieuwe keuken van Laura!

En dan de nieuwe keuken van Laura! Ze was aan de hand van de eerste tekeningen al enthousiast. Maar toen ze de 3D-beelden zag op ware grootte van de keuken, waarin je al veel beter de sfeer ziet, kon ze echt niet meer wachten. Tot die tijd is Laura al druk bezig met de verdere aankleding in de keuken. Ze heeft al leuke tegels gespot via Pinterest waar ze nu naar op zoek gaat en ze heeft ook eindelijk bedacht wat ze met de kale muur naast haar spoeleiland wil. Zoals je merkt is Laura erg enthousiast en zit ze boordevol inspiratie.

Handige opbergmogelijkheden

Kleine toelichting op de keuken: is er toch geen hoekkast voor pannen met een carroussel. Het bleek toch niet de meest ideale optie voor haar keuken, want dan kon ze namelijk geen brede lades kiezen en die wilde ze toch ook wel heel graag. Nu zal ze haar pannen dus opbergen in de brede lades waar je ook veel in kwijt kunt. En de mooie brede bestek- en kruidenlade gaan er komen. Verder is het fornuis links geplaatst zodat er rechts een groot werkblad ontstaat. Zeker nu blad het helemaal doorloopt in de hoek. Laura gaat ook over op inductie, dat vindt ze best spannend. Het zal voor haar flink wennen zijn en ze hoopt dat haar huidige pannen grotendeels geschikt zijn voor inductie, anders moet ze daar ook nog even voor op pad.

Kruidenlade in de Bruynzeel keuken van Laura's Bakery

Ovens in de Bruynzeel keuken van Laura's Bakery

Nog productievere bakdagen

Onder het fornuis zie je twee ovens. Eentje is een gewone oven, die ernaast is een combi-oven. Zo heeft ze de magnetronfunctie, maar ook een hele goede oven. Zo gaan de bakdagen van Laura nog productiever worden! Verder heeft ze gekozen voor een composiet werkblad. Dat is lekker koel en ideaal wanneer ze haar deeg moet uitrollen. Nu heeft ze ook composiet en ze merkt daadwerkelijk verschil met het kunststof werkblad dat ze voorheen had in haar oude woning. Op het spoeleiland is ook meer ruimte gecreëerd door de spoelbak meer naar de muur te verplaatsen. Sowieso is er echt veel meer opbergruimte ontstaan in de nieuwe keuken. En als laatst: die kokend waterkraan!

Stel de ideale keuken samen

Onze ervaren aankoopadviseurs denken niet alleen met je mee op het gebied van stijl, kleur en materiaalkeuzes. In een vrijblijvend adviesgesprek luisteren ze naar al jouw wensen en vragen. Onze adviseurs geven je advies over de mogelijkheden en kunnen meer vertellen over de voor- en nadelen van verschillende keukenopstellingen voor jouw woonruimte. Samen met jou maken ze een 3D-ontwerp passend bij jouw wensen en geven ze je met behulp van een transparante offerte meer inzicht in de kosten en mogelijkheden. 

Afspraak maken

Uitleg handige kasten
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.