Keukenkasten

Keukenkasten bieden ontzettend veel handige opbergruimte in de keuken. En met de juiste keukenfronten geef je de nieuwe keuken het gewenste uiterlijk. Bruynzeel heeft een enorm aanbod van diverse soorten en maten keukenkastjes. Er is keuze uit verschillende kleuren, materialen en maten. Je kunt kiezen uit massief houten fronten - warm, en puur natuur. Je kunt zelfs hout combineren met glas of roestvrij staal voor een tijdloze uitstraling. We hebben verschillende afmetingen keukenkasten in ons assortiment en kunnen zo een complete keuken op maat voor je ontwerpen. Vraag in onze winkels naar de mogelijkheden passend bij jouw keukenruimte.

Keukenkastjes – de mogelijkheden

Keukenkasten zijn er in alle soorten en maten. En dan hebben ze ook nog eens verschillende functies. Van de inrichting van je besteklades heb je andere verwachtingen dan van de inrichting van je voorraadkasten. Daarnaast moeten er ook nog keuzes gemaakt worden: wel of geen bovenkasten? Wanneer je keuze voor bovenkasten gemaakt is, komt de volgende vraag alweer aan bod: keukendeuren die naar buiten toe openen of een vouwklep? 

Hou er bij het maken van keuzes rekening mee dat het vooral van belang is dat de keuken functioneel is. Het moet werken voor jou. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes, geven we je graag meer informatie over onze keukenkasten en de mogelijkheden.

Unieke keukenkastjes

Een voordelige, maar zeer veelzijdige keuze is om de keukenkasten te voorzien van nieuwe fronten van spaanplaat, multiplex of MDF. Deze zijn te bekleden met folie, laminaat, metaal of gekleurd kunststof. Zo kun je echt alle kanten op om de persoonlijke sfeer te realiseren in jouw nieuwe keuken. Voor de personal touch is er bovendien een oneindige keuze aan handgrepen voor de keukenkasten.

Niet alleen is het mogelijk bij Bruynzeel Keukens een complete keuken aan te schaffen. We kunnen ook losse keukenkasten ontwerpen- en bestellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de bestaande keuken wil uitbreiden met losse keukenkasten. Afhankelijk van je persoonlijke wensen en de mogelijkheden die jouw keukenruimte biedt, gaan we graag in gesprek wat we voor je kunnen betekenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kasten voor de wasmachine en de droger? Of een bijkeuken op maat? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Loop gerust eens binnen in een van onze winkels of maak een vrijblijvende ontwerpafspraak.

Hoe keukenkasten indelen

De beste indeling van keukenkasten is voor iedereen anders. Afhankelijk van jouw levenssituatie, maken wij een keukenontwerp op maat. Wil je alvast nadenken over welke indeling van keukenkasten voor jou het beste werkt? We geven je graag een aantal tips: 

  • Bedenk vooraf goed hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Doe je bijvoorbeeld eens per week boodschappen voor de hele week? Dan zul je meer opbergruimte wensen in je keuken dan wanneer je elke dag een klein aantal boodschappen in huis haalt. 
  • Wat is de samenstelling van je huishouden? Een huishouden van vijf personen zal normaliter om meer opbergruimte in de keuken vragen dan een tweepersoons huishouden. 
  • Welke spullen wil je opbergen in de keuken? Heb je veel voorraadkasten nodig of heb je bijvoorbeeld ook een trapkast die je voor voorraad wilt gebruiken? Wil je ook je servies en glaswerk in de keuken opbergen? 
  • Welke ergernissen heb je in de huidige keuken? Stoor je je bijvoorbeeld aan de indeling van de keukenkasten die je nu hebt? Bedenk dan vooraf al wat je anders zou willen in je nieuwe keuken. 
  • De opstelling en indeling van je keuken heeft invloed op de indeling van de keukenkastjes. Kies je voor een vaatwasser? Dan is het prettig om in een van de keukenkasten of keukenlades naast de vaatwasser de vaatwastabletten weg te leggen. Heb je meerdere besteklades? Dan is het prettig om in de lade onder de kookplaat het kookgerei weg te leggen en in de overige lades het overige bestek. 

Tijdens een vrijblijvende ontwerpafspraak adviseren we je uitgebreid over verschillende keukenopstellingen passend bij jouw keukenruimte en de meest functionele indeling van de keukenkasten en lades.

Servicetips & Gebruikstips 

Wij willen je graag van extra informatie voorzien, zodat je zo lang mogelijk van jouw nieuwe Bruynzeel keuken kunt genieten. Lees bijgaande tips goed door voor een optimaal gebruik van jouw keuken. In deze servicetips vind je de belangrijkste tips als het gaat om het onderhoud van jouw keuken. Daarnaast zijn gebruikstips toegevoegd en staat op eenvoudige wijze uitgelegd hoe je zelf je keukenfronten bij kan stellen. 

Toch toe aan wat anders? In sommige gevallen is het ook mogelijk om keukenkasten te renoveren. Dit is echter wel afhankelijk van hoe oud je huidige Bruynzeel keuken is. We denken hierin graag met je mee. 

Laat je inspireren door Bruynzeel 

Op zoek naar een mooie keuken? Laat je thuis alvast inspireren. Dat kan op meerdere manieren. Kies de wijze van inspiratie die bij jou past en ga aan de slag. Vraag bijvoorbeeld gratis ons inspiratiemagazine Smaak aan, maak digitaal een moodboard aan of bekijk online alvast onze uitgebreide keukencollectie

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?