Onze mensen

Wij willen niet alleen onze klanten zekerheid bieden, maar ook onze medewerkers. Daarom hebben we afgelopen jaar onze flexibele schil verkleint en ons vaste personeelsbestand in De Keukenfabriek met 15% uitgebreid. Een vast dienstverband is dan ook bij ons de norm. 

Het ontwikkelen van medewerkers, vast of flex, zorgt voor een toekomstbestendige organisatie. Niet alleen bieden wij geaccrediteerde vaktechnische opleidingen aan al onze productiekrachten, maar hebben we ook interne leiderschapsprogramma ontworpen voor al onze (toekomstige) leidinggevenden.

Welkom aan boord
Alle nieuwe medewerkers van DKG, moederbedrijf van Bruynzeel Keukens, doorlopen een uitgebreid on-boarding programma van 2 tot 8 weken. Dit programma bestaat uit zowel een aantal fysieke bijeenkomsten als een digitale leerlijn. Zo leert de nieuwe medewerker zich niet alleen meteen thuis voelen, maar zorgen wij er ook voor dat hij of zij met plezier een goed start maakt met de werkzaamheden. 

Fysieke en sociale veiligheid
Sinds 2021 heeft DKG een eigen Arbo-coördinator in dienst die dagelijks samen met medewerkers en het management bezig is de arbeidsomstandigheden binnen DKG te optimaliseren. Naast fysieke veiligheid staat ook sociale veiligheid steen vast op de agenda van de organisatie waardoor het aantal meldingen bij onze 3 gecertificeerde Vertrouwenspersonen afgelopen jaren sterk is afgenomen. 

Beloningsbeleid
DKG hanteert de CAO voor Interieurbouw en Meubelindustrie, maar heeft een eigen loongebouw bovenop dat van de CAO. In 2022 heeft DKG haar loongebouw laten her-ijken waardoor deze weer ruim boven het gemiddelde van Nederland is. Onze doelstelling, dat we onze medewerkers 5% meer dan gemiddeld betalen, wordt hiermee ruimschoots verwezenlijkt.

Vast startsalaris
17-jarigen krijgen bij ons geen jeugdloon, maar een vast startsalaris als ze vakvolwassen zijn.

Vitaliteit en gezondheid
Door Job Rotation toe te passen en zwaar werk zo veel mogelijk te beperken, maken we het werk voor onze medewerkers minder belastend. Met gezonde voeding in de kantine, elke dag een gratis stuk fruit, een sportvergoeding en een fietsplan proberen we de vitaliteit en gezondheid van onze mensen te ondersteunen. In ons hoofdkantoor stimuleren wij medewerkers frequent achter hun bureau vandaan te komen. Zo zijn er geen individuele prullenbakken meer en zijn de koffiecorners en repro-ruimtes dusdanig gesitueerd dat men regelmatig de werkplek moet verlaten. Daarnaast zijn werkplekken zijn voorzien van elektrisch verstelbare hoog-laag bureaus om langdurig zitten te voorkomen.

Participatiewet
Sociaal en duurzaam ondernemen is iets dat we bij DKG Groep jaren op meerdere manieren doen. Zo wordt het groenonderhoud op ons hoofdkantoor en productielocatie onderhouden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
We maken al jaren gebruik van de diensten van re-integratiebedrijf De Betho, waarbij hun medewerkers fourniturenzakken vullen met artikelen die nodig zijn om een keuken te monteren.
Ook in onze eigen productie is Social Return On Investment een item. Via onze vaste flex-partners zijn er meerdere medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam bij DKG Groep. Er zijn zelfs medewerkers die ondertussen in vaste dienst zijn bij DKG De Keukenfabriek.

Lees meer over onze acties rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MVO-activiteiten

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?