Zakelijk | Circo

Onze biobased keuken

Iedere dag houden we ons bezig met het keukenvraagstuk van de toekomst. Hoe verminderen we onze CO2-uitstoot en worden we minder afhankelijk van fossiele grondstoffen? We hebben verschillende materialen bedacht, onderzocht en getest. Een kant-en-klaar product bleek er niet te zijn, maar door het samenbrengen van de juiste leveranciers, en een gezonde dosis vindingrijkheid, hebben we nu het antwoord: Circo. Onze eerste biobased keuken gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare bronnen. Met grondstoffen die afkomstig zijn van reststromen uit de landbouw en industrie. Zo maken we minder gebruik van fossiele brandstoffen. Circo is volledig te recyclen en biologisch afbreekbaar.

Wat maakt deze keuken zo bijzonder?

De bio-based keuken wordt gemaakt zonder primaire grondstoffen, maar met reststromen uit de landbouw en industrie en maakt dus veel minder gebruik van fossiele brandstoffen. Zo is Circo niet alleen volledig te recyclen en biologisch afbreekbaar, maar ook volledig vrij van VOS (vluchtige organische stoffen) voor een gezonder binnenmilieu.

Het materiaal

Het MDF is gemaakt van 100% herwonnen hout met een plantaardig bindmiddel op basis van een bijproduct uit zonnebloempitten en koolzaad. Daarop komt een duurzaam bio-based HPL, dat is gemaakt van kraftpapier (naaldbomen) en een hars gemaakt van reststromen uit suikerriet.

MDF met zonnebloempitten

In de kern van Circo, vinden we een MDF dat is gemaakt van 100% herwonnen hout. Dat betekent dat er geen bomen worden gekapt voor het plaatmateriaal. In plaats daarvan worden er reststoffen uit de houtindustrie gebruikt zoals takken en kromhout.

Maar daar stopt het niet. Het MDF wordt gebonden door een 100% biologische hars. Het wordt gemaakt van restromen van zonnebloempitten en koolzaad uit de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie.

Het resultaat is een biobased MDF dat bij de productie 20% minder COuitstoot.

HPL van suikerriet

Een kaal MDF zal het niet lang uithouden in een keukenruimte. Dus een goede, beschermende toplaag is een must. Natuurlijk moet het materiaal voldoen aan onze milieueisen. En onze strenge kwaliteitstesten succesvol doorstaan.

Circo heeft een biobased HPL (High Pressure Laminate) toplaag. Dit ultrasterke laminaat wordt gemaakt van kraftpapier, afkomstig van naaldbomen en een hars dat wordt gemaakt van suikerrietrestanten. Volledig hernieuwbare grondstoffen dus en CO2-neutraal geproduceerd. En omdat het geen fossiele grondstoffen bevat, is Circo vrij van formaldehyde en fenolen. Dus een betere, gezondere leefomgeving.

Kantenband uit reststoffen

Ook aan het kantenband is gedacht. Deze bestaat namelijk voor 50% uit gerecyclde, post-industriële grondstoffen. Hiermee wordt de CO2-uitstoot substantieel verlaagd maar doet het qua design, kwaliteit en verwerking niet onder voor een conventionele PP-kantenband. En door onze laserafkanting, is het jarenlang beschermd tegen vuil en vocht.

Interesse?

Wil je ook een biobased keuken voor jouw project? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Zij denken graag met je mee en maken altijd een voorstel op maat.

Vind mijn accountmanager

Bruynzeel Keukens en duurzaamheid

Bruynzeel Keukens is al jaren marktleider op het gebied van keuken voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de woningbouw. We bestaan al 125 jaar en beseffen dat we alleen kunnen voortbestaan als we ons ook op MVO gebied blijven onderscheiden.

Lees meer

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?