Onze fabriek

 

In 1897 richtte Cornelis Bruynzeel de eerste stoomtimmerfabriek in Nederland op: De Arend in Rotterdam. Hij voert voor die tijd revolutionaire technieken door, waardoor het seriematig produceren nog efficiënter werd. De fabriek floreert en wordt verder uitgebouwd met een vloerenfabriek, schaverij en fineerfabriek. Pas in de jaren 30 kwam het keukenvraagstuk aanbod. Dit was het begin van Bruynzeel Keukens, onderdeel van DKG, vandaag de dag.

De Arend

In Bergen op Zoom staat de DKG Keukenfabriek. Elke dag realiseren zo’n 250 gemotiveerde collega’s zo’n 500 keukens per dag. Niet alleen produceren we onze keukens zelf, maar ook houden we hierbij oog voor onze omgeving. We produceren onze keukens sinds 2017 CO2 neutraal. Lees een van de artikelen en kom meer te weten over de geschiedenis van Bruynzeel, het MVO ondernemen en de keukenfabriek. Daarnaast blijven we zoeken naar nieuwe mogelijkheden om onszelf in te zetten voor de maatschappij en op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld door samenwerkingen aan te gaan met andere partners in de keten.

Keukenfabriek

De cijfers In een gemiddelde werkweek:
• Verwerkt de zaagmachine 16.500 onderdelen;
• Worden er 9.300 keukenkasten geassembleerd;
• Worden er 25.000 fronten voorgemonteerd;
• Produceren we 2.500 keukens

Enkele voorbeelden vanuit onze fabriek zijn:
1. Hergebruik van houtafval: we kijken altijd of we onderdelen van keukens een nieuwe bestemming kunnen geven. Zo kunnen we onderdelen zo hoogwaardig mogelijk in de keten houden. Is dit niet mogelijk, dan kunnen onderdelen van de keuken gerecycled worden. Dit doen we bijvoorbeeld bij het project circulaire keukens, waar oude materialen teruggaan naar onze spaanplaatleverancier. Deze leverancier maakt van ons oude spaanplaat nieuw spaanplaat. En daar maken wij weer nieuwe keukens van. Is er zaagafval of ander klein houtafval over? Dan wordt dit gebruikt om de fabrieksruimten mee te verwarmen.
2. Het dak van de fabriek ligt vol met 12.000m2 aan zonnepanelen. Dit staat gelijk aan 2,5 voetbalveld.
3. In onze fabrieken gebruiken we uitsluitend elektronische transportmiddelen.
4. Warme lucht wordt gerecirculeerd en teruggevoerd naar de fabriek.
5. Door zaagoptimalisatie produceren we minder afval. Reststroken worden opgeslagen.
6. Afgekeurde panelen en kasten worden verwerkt tot kleinere panelen of onderdelen.
7. Al ons verpakkingsmateriaal is recyclebaar.

Keukenfabriek

In onze fabriek maken we gebruik van de meest moderne apparatuur. Zo maken we onder meer gebruik van laserafkanting. Dankzij de precisie van lasertechniek is er na hechting geen optische lijmnaad meer aanwezig. Deze techniek is in tegenstelling tot andere traditionele verlijmingen minder milieubelastend en het ziet er ook nog eens een stuk mooier uit. De levensduur van de keuken wordt aanzienlijk verlengd doordat deze afwerking vervuiling en vochtintrekking in de voeg nagenoeg onmogelijk maakt.|

Nieuwsgierig naar het ontstaan van Bruynzeel Keukens en het volledige verhaal erachter?

Lees meer

 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?