Over ons

Bruynzeel Keukens is onderdeel van DKG. In Bergen op Zoom staat de DKG Keukenfabriek. Elke dag realiseren zo’n 250 gemotiveerde collega’s zo’n 500 keukens per dag. Niet alleen produceren we onze keukens zelf, maar ook houden we hierbij oog voor onze omgeving. We produceren onze keukens sinds 2017 CO2 neutraal. Lees een van de artikelen en kom meer te weten over de geschiedenis van Bruynzeel, het MVO ondernemen en de keukenfabriek.

125 jaar Bruynzeel, tijd voor een feestje!

125 jaar Bruynzeel, tijd voor een feestje!

Dit jaar bestaat Bruynzeel 125 jaar en dat is reden voor een feestje! Op 2 augustus 1897 opende Cornelis Bruynzeel de deuren van de eerste stoomtimmerfabriek in Nederland: de Arend in Rotterdam. Dit was de eerste stap richting Bruynzeel als keukenproducent vandaag de dag. Met elke dag 250 keukens die over de band rollen, circa 1.000 medewerkers, een eigen keukenfabriek in Bergen op Zoom en 27 winkels mogen we trots zijn op wat we in de jaren hebben bereikt. Proost op het jubileum jaar!

Onze fabriek

Onze fabriek

In 1897 richtte Cornelis Bruynzeel de eerste stoomtimmerfabriek in Nederland op: De Arend in Rotterdam. Hij voert voor die tijd revolutionaire technieken door, waardoor het seriematig produceren nog efficiënter werd. De fabriek floreert en wordt verder uitgebouwd met een vloerenfabriek, schaverij en fineerfabriek. Pas in de jaren 30 kwam het keukenvraagstuk aanbod. Dit was het begin van Bruynzeel Keukens, onderdeel van DKG, vandaag de dag.

DKG investeert in modernisering keukenfabriek

DKG investeert in modernisering keukenfabriek

De keukenfabriek van DKG in Bergen op Zoom behoort met een oppervlakte van 56.000m2 tot één van de grootste van Europa. Om klanten een echt kwaliteitsproduct te leveren wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van eersteklas materialen en de nieuwste technologieën. Om voorop te blijven lopen qua technologie én om de productiecapaciteit af te stemmen op de toenemende vraag, zijn er onlangs diverse investeringen gedaan.

Duurzame keukens

Duurzame keukens

De duurzame Atlas keuken is gemaakt van FSC®-gecertificeerd plaatmateriaal afkomstig van verantwoord beheerde bossen. Daarnaast worden de onderdelen verpakt in recyclebaar materiaal en wordt er gebruik gemaakt van de energiezuinige laserafkanting afwerking. 

Certificeringen

Certificeringen

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.

MVO Prestatieladder Niveau 4

MVO Prestatieladder Niveau 4

Niveau 4 op de MVO-ladder gaat όόk over onze rol buiten ons bedrijf. Als het om duurzaam ondernemen gaat willen we binnen onze branche en zelfs daarbuiten het verschil maken. Deze certificering bevestigt dat we goed bezig zijn.

Nieuws

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws binnen Bruynzeel Keukens. We vertellen je graag meer over de ontwikkelingen binnen onze organisatie. Van de stappen die we nemen op het gebied van duurzaamheid tot productinnovaties. 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?