Circulaire economie

Samen werken aan een circulaire economie 

Geen afval meer. De reststof van het ene product is grondstof voor een nieuw product. Dat is de ambitie van de Nederlandse overheid: een volledig circulaire economie in 2050. Om dit waar te maken moeten duizenden kleine én grote bedrijven in de bouw- en vastgoedsector omschakelen naar een nieuwe manier van werken. Ook Bruynzeel Keukens draagt hieraan bij. Doet u met ons mee? 

We vertellen je graag meer over circulair Bruynzeel Keukens in onderstaande animatievideo. 

Het goede voorbeeld geven

Als marktleider in onze branche willen wij het goede voorbeeld geven door hét verschil te maken op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met een helder en ambitieus beleid nemen wij voortdurend maatregelen om bij te dragen aan een mooie, schone toekomst. Hierdoor hebben wij al veel belangrijke mijlpalen bereikt...
-    Ons productieproces is volledig CO2-neutraal
-    We bieden 10 jaar fabrieksgarantie op onze keukenkasten
-    Het behalen van de CO2-Prestatieladder Niveau 3
-    We hebben met onze Atlas keuken al meer dan 15 jaar het Milieukeur certificaat 
-    Het behalen van de MVO Prestatieladder Niveau 4

Certificaten


Circulaire Bruynzeel keuken

Als wij een nieuwe Bruynzeel keuken voor uw project leveren, dan nemen wij de oude keuken mee. Als het kan plaatsen we de oude keuken ergens anders. Lukt dat niet, dan zorgen we voor de recycling ervan. De onderdelen van de oude keuken worden dan verwerkt tot nuttige grondstoffen die opnieuw de economie in kunnen. Met elke circulaire Bruynzeel keuken in uw project draagt u dus al bij aan een circulaire economie. We vertellen u graag hoe dit precies in zijn werk gaat: 

1: Bruynzeel levert mooie, nieuwe keukens voor uw project

Excellent


2: De oude keukens worden gedemonteerd
Materialen worden gescheiden in plaatmateriaal, kunststof en metalen onderdelen. Deze worden apart afgevoerd en weer tot grondstof verwerkt.Circulaire economie 

3: De losse onderdelen worden in een container geplaatst
Het werkblad en de losse onderdelen van de keukenkasten worden in een container geplaatst
We plaatsen een container met een inhoud van 10m3 of 30m3 op uw bouwplaats. U zorgt dat de losse (gedemonteerde) onderdelen van de oude keukens in de containers worden geplaatst. Massief houten werkbladen, multiplex en spaanplaat mogen ook in de container worden geplaatst. Metalen onderdelen of grote kunststof onderdelen mogen niet in de container worden geplaatst. 

Zodra de container vol is, maakt u hier een melding van bij de circulaire verwerker
 

4: Als de container vol is, wordt deze opgehaald door de circulaire verwerker
De circulaire verwerker haalt de container op en vervoert deze naar een verwerkingsinstallatie, waarna hij Bruynzeel Keukens factureert per container voor de huur, het transport en de verwerking per ton.

5: De onderdelen van de oude keukens worden gerecycled
Het ‘oude spaanplaat’ wordt verwerkt tot grondstof, welke we terugleveren aan onze grootste spaanplaatleverancier. 

6: De grondstoffen gaan opnieuw het productieproces in. 
Van de grondstoffen maakt de spaanplaatleverancier nieuw spaanplaat.

Doe mee!

Ook koploper worden in de transitie naar een circulaire economie? Vraag uw contactpersoon bij Bruynzeel Keukens naar de mogelijkheden en voorwaarden. 

Accountmanagers

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?