Keuken Vrijhangende afzuigkap - Keuken Karakter Natuur Eiken

Een afzuigkap voor elk keukendesign. Voor welke afzuigkap ga jij?

Een goede afzuigkap is essentieel in iedere keuken. Het zorgt er niet alleen voor dat geur verdwijnt, maar haalt ook meteen de fijnstof uit de lucht. Er zijn verschillende vormen en formaten. Voor ieder keukendesign is er een afzuigkap die het ontwerp compleet maakt. Ontdek hier de afzuigkap die het beste bij jouw keukenruimte past. 

Afspraak maken  Meer keukenapparatuur

Een afzuigkap die past bij jouw keukenopstelling

Waar moet je op letten bij jouw zoektocht naar de ideale afzuigkap? Allereerst is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van de opstelling van de keuken. Aan de hand hiervan bepaal jij waar de afzuigkap wordt geplaatst. Het traditionele afzuigsysteem is namelijk niet meer doorslaggevend waardoor de plaatsing veel flexibeler is geworden. Daarnaast wil je natuurlijk dat de afzuigkap past bij de stijl van jouw keukendesign. Het design van de modellen telt dan ook steeds meer mee. 
 

De traditionele wandschouw afzuigkap 

De schouwkap is de afzuigkap zoals we deze gewend zijn. Dit model is het meest gekozen type afzuigkap. Deze wordt aan de wand gemonteerd boven de kookplaat en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en modellen. Het meest voorkomende model heeft een brede kap van onderen en loopt naar boven smaller toe. Deze variant past mooi bij een keuken die (deels) langs de wand loopt. 

Wandschouw afzuigkap - Siemens

 

Strakke lijnen

Ben jij op zoek naar een traditionele afzuigkap, maar houd je meer van strakke lijnen? Ga dan voor de platte wandkap. Naast het strakke design is de kap ook nog eens handig. Zet olie of kruiden op de rand om ze snel bij de hand te hebben tijdens het koken. Daarnaast creëer je zo meer sfeer met jouw favoriete producten of accessoires. 

Platte wandkap AEG

 

Extra werkruimte

De diagonale afzuigkap is een schuin wandmodel met het voordeel van meer werkruimte. Het designmodel loopt van boven naar beneden schuin af. Het stoten van je hoofd tijdens het koken is hierdoor verleden tijd.

Schuine afzuigkap - AEG

 

Vrij van de wand

Niet in iedere keuken is er de mogelijkheid voor een wandschouw afzuigkap. Een kookeiland vraagt bijvoorbeeld om een andere aanpak. De oplossing voor dit keukendesign is een eilandschouw, plafondunit of een recirculatie afzuigkap.

Eilandschouw

Het voordeel van een eilandschouw is dat deze vaak van beide kanten te bedienen is. Waar je rond het kookeiland bezig bent maakt dus niets uit. De modellen hebben meestal ook een groter afzuigvermogen, omdat deze zijn gemaakt om open ruimtes geurvrij te maken. Het zelfs mogelijk om de afzuigkap te bedienen met je stem. Overal in de ruimte en zelfs met je handen vol weet jij dan alsnog de afzuigkap te bedienen. 

Eindlandschouw afzuigkap - siemens

 

Inbouw afzuigkap

Dit model wordt ook wel plafondunit genoemd en zorgt ervoor dat jij jouw keuken op ontelbare manieren kunt indelen. Daarnaast kan deze inbouw afzuigkap worden weggewerkt in het plafond of in een schouw. Zowel bij een kookeiland als bij een wandopstelling is het daardoor mogelijk om voor een plafondunit te gaan. 

Plafondunit afzuigkap AEG

Inbouw afzuigkap - AEG

Recirculatie afzuigkap

Populair op dit moment zijn de vrijhangende afzuigkappen. Deze modellen werken door middel van recirculatie. Wanneer de afzuigkap de kooklucht opzuigt, absorbeert het koolstoffilter het vuil en de geurtjes uit de lucht. De lucht wordt daardoor schoon terug de ruimte in geblazen. 

Vrij hangende afzuigkap - Etna

 

De onzichtbare oplossing

Bladafzuiging is de trend van het moment. Niet iedereen heeft een afzuigkap graag prominent in beeld. Een innovatieve oplossing is een kookplaat waar de afzuiging in is geïntegreerd of een downdraft afzuigkap. Deze elegante, comfortabele en compacte modellen zorgen voor vrij zicht in de keuken. Deze afzuiging is ook een ideale oplossing voor een kookeiland

Afzuikap in kookplaat - Pelgrim Downdraft afzuigkap - Siemens
 

Voor iedere uitdaging een oplossing

De mogelijkheden zijn eindeloos bij de aanschaf van een afzuigkap. Voor ieder keukendesign is er een afzuigkap die het ontwerp compleet maakt. Laat je inspireren en informeren. Tijdens een vrijblijvende afspraak kijkt onze ervaren aankoopadviseur samen met jou naar de ideale oplossing voor jouw keukenruimte. 

Afspraak maken  Meer keukenapparatuur

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.