preload

De glanzend groene keuken

Welke keuken past bij jou?

Stijlen, kleuren, materialen, apparaten: de keuze is enorm. Al onze keukens zijn mooi, functioneel en betaalbaar. Maar welke keuken past nou echt helemaal bij jou? Met onze themakeukens helpen we je nog een extra handje bij het kiezen van de keuken die past bij jouw leefsituatie, stijl en wensen.

De glanzend groene keuken

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de huidige maatschappij. Steeds vaker is de aandacht gericht op duurzaam ondernemen, is men bezig met het scheiden van afval, wordt op zoek gegaan naar alternatieven voor plastic en ook bij de productie van voedsel wordt er aandachtig gekeken naar duurzaamheid. Niet gek dus dat ook in huis duurzaamheid een belangrijke rol heeft gekregen. Door de juiste keuze voor een keuken en apparatuur te maken, kun je duurzaam door het leven gaan zonder daarbij het oog voor design te verliezen.

Kijk bijvoorbeeld naar onze Pallas wit hoogglans. Een prachtige keuken om te zien, maar ook goed voor het milieu. De keuken kent een strak, hoogglans design. Met de toevoeging van groene Pelgrim apparatuur ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar het heeft ook een positief effect op je energierekening. Laat daar je portemonnee nu ook nog eens blij van worden!

Pallas
Bekijk de Pallas hoogglans wit op onze website of in één van onze Bruynzeel winkels.
 

Pallas hoogglans wit  Bruynzeel winkels

Een duurzame apparatuur: de feiten!

Wat maakt de Pallas een glanzend groene keuken? Dit zijn de highlights:

  • Tot 15% energiebesparing door A+ inductiezones
  • Combi oven voorzien van invertertechniek
  • Afzuigkap met een A+ label
  • Energie zuinige koelkast A++
  • Vaatwasser A+++
  • Uitgevoerd in hoogglans
  • CO2 neutraal geproduceerd
Glanzend groene


De opkomst van inductie

Het is een veelgehoorde discussie in de keukenwereld: gas of inductie? De laatste jaren maken veel huishoudens echter de overstap naar inductie. Veiligheid (want: geen open vuur) en gemak (want: makkelijk schoon te maken) en snelheid (want: het hitteveld warmt een stuk sneller op) zijn veelgenoemde argumenten. Maar wist je dat koken op inductie ook het milieu ten goede komt? Zo wordt alleen de pan verwarmd en ontsnapt er geen onnodig warme lucht naar buiten de pan. Daarnaast kook je op inductie zuiniger dan op gas, omdat je omgerekend minder energie verbruikt. Kies je ook nog eens voor groene stroom, dan ben je helemaal duurzaam bezig! Met de inductiekookplaat van Pelgrim, welke A+ inductiezones bevat, bespaar je ook nog eens tot 15% aan energie. En zeg nou zelf: qua design is inductie ook een goede keus: je krijgt al snel een modern, onopvallend en rustig totaalbeeld in de keuken.

Flex


Shine a (LED) light on me

Wanneer je kijkt naar duurzaamheid en energiebesparing, is de keuze voor een juiste afzuigkap ook zeker van belang. Vanaf 2015 is een energielabel op afzuigkappen zelfs verplicht in Nederland. Naast de duurzame afzuigkappen die Pelgrim al had, zijn er nog een aantal met A+ label aan het assortiment toegevoegd. Het licht van de kap is zelfs tot 17 keer zuiniger, wanneer er LED verlichting wordt gebruikt. Wil je helemaal duurzaam doen? Zorg dan dat alle verlichting in de keuken LED verlichting is. 

Bekijk de Pallas hoogglans wit op onze website of in één van onze Bruynzeel winkels.
 

Pallas hoogglans wit  Bruynzeel winkels

Voor ieder wat wils, met minder energie

Met een beetje oven kun je tegenwoordig alle kanten op. Je kan vlees grillen, verwarmen door middel van de hete lucht functie of garen met behulp van de stoom functie. Op het gebied van energiebesparing is het aan te raden om te kiezen voor een oven die voorzien is van de invertechniek. Deze techniek zorgt voor een gelijkmatige opwarming, waardoor er minder energie wordt verbruikt.  

Stoom


Van energievreter tot zuinige koeler

Natuurlijk is het wenselijk dat een koelkast je dranken en voeding koel houdt, maar wat is nog meer belangrijk? Naast een logische indeling en schoonmaakgemak, is de mate waarin je koelkast energie verbruikt ook zeker een aandachtspunt. Een koelkast staat dag en nacht aan en zeker oude koelkasten verbruiken erg veel energie. Wanneer je kiest voor een koelkast met een A++ label, bespaar je op jaarbasis tot wel 65% aan energie.  

Kies voor een duurzame vaatwasser!

Je start de dag met een kop koffie, na schooltijd drink je limonade met de kinderen, de pannen gaan op tafel voor het avondeten en als dessert eet je een coupe ijs.…. Zonder dat je het merkt verzamel je gedurende de dag heel wat afwas, met als gevolg dat de vaatwasser vrijwel dagelijks draait. Ondanks het gemak dat een vaatwasser brengt, is het wel een apparaat dat veel water en energie verbruikt. Gelukkig worden vaatwassers steeds zuiniger en verbruiken ze minder water en energie. Met een A+++ label, bespaar je tot wel 45% aan energie.  

Vaatwasser

Let op, dit is geen Bruynzeel keuken

Een kookliefhebber wil zich helemaal kunnen uitleven in de keuken. Een keuken waar dit zeker in kan is de lekker uitgekookte keuken, bekijk hem hier!

Kom langs in één van onze winkels en ervaar het zelf!

Bruynzeel winkels  Afspraak maken

Hou jij van styling en wil je andere mensen inspireren? Deel jouw foto’s op Instagram met de hashtag #keukenstyling en ook jouw foto komt op onze website!

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.