Reduceren CO2 uitstoot

MVO is in 2016 als strategisch speerpunt benoemt door de directie en zijn we met een multidisciplinaire werkgroep aan de slag gegaan.  Als groep zijn we aan de slag gegaan met het stellen van MVO doelen. Doelen waarbij we afgewogen hebben wat de MVO impact is, of het laaghangend fruit is, of het een belangrijk criterium is voor onze stakeholders, etc.

Om bij te dragen aan de oplossingen voor het klimaatprobleem, reduceren we onze CO2-uitstoot en compenseren we onze onvermijdelijke CO2-uitstoot in klimaatvriendelijke projecten.  Het mooiste zou zijn als we volledig op eigen kracht CO2-neutraal kunnen, tot die tijd compenseren we onze onvermijdelijke CO2-uitstoot.

Trees for all
Bij het compenseren van onze CO2-uitstoot hebben we gekeken welke initiatieven passen bij ons als bedrijf, maar ook initiatieven waarbij de omgeving (people, planet, profit) baat heeft van de compensatie en we ons voor meerdere jaren aan kunnen verbinden. We zijn een houtbewerkingsbedrijf en hebben de CO2-uitstoot uit onze biomassaketel via Trees for All gecompenseerd. Bomen voor bomen zogezegd. Met het Bosherstel in Kibale National Park (Oeganda) dragen we bij aan herbebossing en bieden we de mogelijkheid om CO2 te compenseren. Kibale National Park in Oeganda is één van de mooiste regenwouden in Oost-Afrika met een enorme rijke flora en fauna. Met het bos dat we aanplanten vergroten we het leefgebied van de dieren, beschermen we het oerbos én leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat.

Trees for all

Lees hier meer over het project van Trees for all

Climate Neutral Group
Onze overige CO2-uitstoot compenseren we via Climate Neutral Group. De komende 3 jaar gaan we meer dan 1600 ton aan CO2 compenseren, waardoor de keukens CO2-neutraal geproduceerd kunnen worden. Dat doen we via het biogasproject waarmee we boeren ondersteunen met het minimaliseren van de klimaatimpact doordat met de vergisting van mest elektriciteit geproduceerd wordt die op het landelijke stroomnetwerk terecht komt. 

Climate Neutral Group

Het mooie is dat beide initiatieven CBF erkend zijn en een Golden Standard of VCS certificering hebben. Op die manier is transparantie gewaarborgd en dit komt ten goede aan ons MVO beleid. Ook dragen we zo bij aan de SDG doelstellingen die wij als organisatie belangrijk vinden.

SDG

 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?