Certificeringen

CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.
 

Bekijk onze CO2-Management- en -Reductieplannen

Bekijk het CO2 Prestatieladder certificaat

MVO Prestatieladder niveau 4

Wat ons vooral koploper in de branche maakt:

 • Wij produceren onze keukens CO₂-neutraal;
 • De ontwikkeling van hoogwaardige recycling van oude keukens (de circulaire keuken);
 • Een productcertificaat op de populairste keuken in de B2B, met uitbreiding naar meerdere modellen;
 • In 2020 een volledig elektrisch wagenpark, een meer dan branche-overstijgend doel;
 • Social return on investment (SROI): DKG Groep heeft 30 medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. En jaarlijks hebben we 40 BBL/BOL stageplaatsen.
 • Samen is dat ca. 5% van het totaal aantal werknemers;
 • Sinds maart 2018 bestaat de Raad van Commissarissen uit drie dames en twee heren;
 • DKG Info: besloten online communicatie platform om medewerkers te informeren;
 • DKG Campus: besloten online e-learning voor de medewerkers.

Met het behalen van niveau 5 op de CO2-Prestatieladder lieten we al zien dat we echt werk maken van het verminderen van CO2-uitstoot binnen onze eigen organisatie. Dit sloot prima aan bij onze ambitie om op de MVO Prestatieladder een treetje hoger te kunnen komen. Niveau 4 op de MVO-ladder gaat όόk over onze rol buiten ons bedrijf. Als het om duurzaam ondernemen gaat willen we binnen onze branche en zelfs daarbuiten het verschil maken. Deze certificering bevestigt dat we goed bezig zijn.

Bekijk het MVO Prestatieladder-certificaat

ISO-certificeringen

Bruynzeel Keukens is ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu) gecertificeerd volgens de 2015-norm. Dit is de meest recente en nu actuele norm. Beide certificaten zijn geldig tot 1 april 2024. Hiermee voldoet Bruynzeel keukens ook de komende jaren weer aan de eisen.

ISO 9001 geeft aan dat de organisatie kan voldoen aan de eisen van klanten, aan de wet- en regelgeving die op het product van toepassing is en aan de eisen van de organisatie zelf. Deze eisen zijn een goede basis voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem.

Met ISO 14001 voldoet de organisatie aan de eisen voor een milieumanagementsysteem. Daarmee ontwikkelt de organisatie een passend milieubeleid en borgt de uitvoering ervan.

Bekijk het ISO 9001-certificaat    Bekijk het ISO14001-cerfificaat

Milieukeur-certificaat

Als enige keuken in de Benelux heeft onze Atlas al bijna twintig jaar het Milieukeur Certificaat. Dat houdt in dat deze keuken gedurende de hele levenscyclus aan strenge eisen voldoet op het gebied van gebruikte materialen. Ook op andere vlakken werken wij aan de duurzaamheid van onze keukens. Zo is ons GreengridzⓇ werkblad FSCⓇ gecertificeerd, honderd procent biologisch afbreekbaar en volledig herbruikbaar. En, omdat het gewicht van dit blad daarnaast zeer gering is, wordt het brandstofverbruik tijdens het transport beperkt. Vraag ook eens naar onze andere FSC-gecertificeerde producten.

Sinds 2019 sluit Milieukeur meubelen beter aan bij het EU Ecolabel meubelen. EU Ecolabel is het bovenwettelijke, vrijwillige milieukeurmerk van de Europese Unie voor non-food producten. De aansluiting van Milieukeur bij EU Ecolabel betekent een grondige herziening van de eisen, zowel algemeen als per materiaal, o.a. voor:

 • de duurzame herkomst van grondstoffen;
 • de inzet van secundaire grondstoffen;
 • de beperking van kritische stoffen, zoals zware metalen;
 • duurzaam productontwerp;
 • repareerbaarheid en demontage van het eindproduct.

 

MVO Jaarverslag

Benieuwd naar meer informatie over al onze inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen? In ons MVO Jaarverslag vindt u gedetailleerde informatie over zaken als onze CO2-uitstoot, onze invulling van de SDG's van de Verenigde Naties, onderzoek naar circulariteit, en onze weg naar een Zero-Waste economie.

Bekijk het MVO Jaarverslag

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?