De keuken die werkt

Bij alles wat we doen, maken we het leven in en om de keuken makkelijker voor zoveel mogelijk mensen. Dat betekent dat de keuken naast mooi en betaalbaar vooral ook praktisch en dus functioneel moet zijn. Om die reden werken wij tijdens het samenstellen van een nieuwe keuken, ook voor altijd vanuit het persoonlijke keukenvraagstuk. De kennis die we hiermee opdoen, vind u terug in de vele functionaliteiten die onze collectie biedt. Omdat we elke dag nieuwe inzichten en ideeën opdoen, kunt u diezelfde heldere blik ook in de toekomst van ons blijven verwachten. De keuken moet immers werken, voor iedereen. 

De functionele keuken

Veel van onze klanten kopen vanwege frustratie een nieuwe keuken. Dat kan zijn dat ze de keuken niet mooi vinden of deze simpelweg niet meer aansluit bij de wensen die ze hebben. De drie meest gehoorde keuken klachten zijn: een tekort aan opbergruimte (1), problemen tijdens het werken in de keuken (2) en fouten in het keukenontwerp (3). Om deze en ook andere veelgehoorde irritaties in de keuken op te lossen, doorlopen we bij élk keukenontwerp de volgende onderdelen:

  • Is het keukenontwerp opgebouwd volgens de vijf keukenzones? 
  • Kan de gebruiker de goederen op de juiste plek opbergen?
  • Kan de gebruiker goed bij de kasten komen?
  • Is de werkhoogte goed op de gebruiker afgestemd?
  • Zijn de bergruimtes naar wens van de gebruiker (ingericht)?
  • Gebruikt de gebruiker functionele kastoplossingen?
  • Zijn kasten en lades ten behoeve van het gebruik geoptimaliseerd?
  • Heeft de gebruiker de kwaliteit en afwerking die hij wil?  

De 5 keukenzones

In de keuken zijn in totaal vijf keukenzones: voorraad, opbergen, spoelen & afval, voorbereiden en koken & bakken. Wanneer u deze zones in de juiste volgorde plaats, zal de gebruiker aanzienlijk minder hoeven te lopen in de keuken. Gemiddeld loopt iemand namelijk 264 meter per dag in de keuken. In de twintig jaar dat de keuken gebruikt wordt, heeft u het hierbij over 1927 kilometer. Met een functionele inrichting volgens de vijf keukenzones, bespaart de gebruiker twintig procent en dus ruim 19 kilometer op jaarbasis. 

5 werkzones in een keuken

Wist u dat…
U 30x per dag van en naar de keukentafel loopt?
Lades en deuren 80x per dag open en dicht gaan?
U per dag zo’n 50 handelingen in de keuken verricht?
Eén lade van 90 cm 15% meer opbergt dan 2 lades van 45 cm?
U 31% meer opbergruimte hebt bij een kast met interne lades?

Bergruimte optimaliseren

In een gemiddeld gezin van vier personen wordt gemiddeld 250 kg aan goederen in een keuken opgeborgen. Toch stelt zo’n zestig procent van de gebruikers te laat een tekort aan opbergruimte vast. Wij vragen onze klanten dan ook niet alleen naar hun gezinssamenstelling, maar ook naar hun boodschappen-gedrag, kookgewoontes en levensstijl. Op deze manier kunnen we dagelijkse en permanente keukengoederen een goede plek in de keuken geven. En kunnen we de juiste kast- en lade indeling creëren.

Kast met lades

De ideale werkhoogte

Veel mensen denken er niet eens bij na: maar de hoogte van het werkblad in uw keuken moet op uw lengte afgestemd zijn. Zo hoeft u niet te bukken of op uw tenen te gaan staan om comfortabel door uw keuken te bewegen. We hebben ook een speciale Maxilijn beschikbaar die het werkblad met vijf centimeter verhoogd en de plint tevens verlaagd waardoor er ook nog twintig procent meer opbergruimte ontstaat. 

Werkhoogte

 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?